Monna
Monna

5 ammattia joihin en sopis!

Mä sain mun ihanalta kollegalta Katrilta postaustoiveen: Kerro mihin ammatteihin et sopis ja mehukkaat perustelut! 😉 No, enhän mä voinut olla tarttumatta tähän toiveeseen! Mä pistin nyt viisi ammattia tähän alle, en missään tärkeysjärjestyksessä.

Taksinkuljettaja – Mä muistan silloin, kun ajoin ajokortin (n.20 vuotta sitten!!) mietin hetken jos alkais tekemään jotain lisätienestiä taxikuskina. Aika pian kuitenkin ymmärsin, että mä en vois toimia taksinkuljettajana, koska vilkkaan mielikuvitukseni vuoks pelkäisin heti pimeän tullen jokaista miesasiakasta. 😀 Ehkä joskus vähän naisiakin.

Sairaaloiden ensiavun työntekijä / ambulanssikuski – Nää kaks on tässä samassa, koska en osannut eritellä. En myöskään tiedä tarkalleen hoitohenkilökunnan oikeita ammattinimikkeitä näissä töissä. Mutta mun on pakko sanoa, että yks suurimmista kunnioituksista mulla on kaikenlaista hoitohenkilökuntaa kohtaan! On ne sitten vanhustenhoidossa, sairaaloiden ensiavuissa, synnytyssairaaloissa, kirurgisella puolella lääkäreitä / kirurgeja / sairaanhoitajia. Mitä vain! Eli kiteytettynä kaikki hoitohenkilökunta saa mun SUUREN kunnioituksen. Mä en ikinä itse pystyis olemaan töissä esim. sairaalassa, koska esim. veri / ihmisten ulosteet / kaikki muu erite on vaan asioita, joiden kanssa en pystyis tekemään töitä. Ambulanssikuskina en haluais olla, koska pelkäisin paniikissa ajavan kolarin, kun kyydissä olis joku hengenvaarassa oleva ihminen. Muutenkin mun mielestä se tuntuis hurjalta ajatukselta, että mun käsissä tai mun toiminnan perusteella vois jonkun ihmisen elämä olla kyseessä. Mm. mainitsemieni syiden vuoks kunniotankin niin suuresti heitä ketkä näihin ammatteihin pystyy!

Puolustusasianajaja – Mä aina oon miettinyt, että olispa kamalaa olla puolustamassa jotain rikollista, joka on tehnyt jonkun hirveän rikoksen. Esim. jotain pedofiilia tai jotain muuta kamalaa rikollista. Mä luulen, että monet asianajajat saa itse tietysti valita mihin juttuihin lähtee mukaan, mutta sitten on varmasti heitä joita ”määrätään” tapauksiin, koska kukaan muu ei sitä ota. Tai näin jotenkin luulen.. en tiedä.

Tutkija – Kaikenlainen tutkiminen ja yhteen asiaan pitkäaikaisesti keskittyminen on siis aivan liian hidasta hommaa mulle. On upeeta, että on ihmisiä, jotka jaksaa tutkia asioita työkseen. Mutta mulle se tuntuis aivan super hitaalta työltä. Tai sellaista liian paikallaan olevalta. 😀

Imurikauppias – Sellainen pakkomyyminen on yks hulluimmista hommista. Mä oon aikoinani toiminut myyntiedustajana yhdessä yrityksessä ja nuoruudessa myös puhelinmyyjänä, mutta sellainen tuputtaminen ei oo vaan mun juttu. Tietysti mä jollain tapaa teen myyntityötä edelleen, blogin kautta markkinointia ja oman liikunta-alan yrityksen kautta valmennuksien myyntiä. Mutta ehkä myymisessä pitää vaan seistä sen oman tuotteen takana tarpeeks vahvasti, jos sitä ei tee – se tuntuu tuputtamiselta.

***

Tiedättekö mikä mun mielestä on parasta? Se, että meitä ihmisiä on joka lähtöön! Joku rakastaa tehdä tutkijan työtä ja olla yhden saman asian parissa pari vuotta. Joku toinen taas vähät välittää verestä ja eritteistä, koska haluaa pelastaa ihmishenkiä omalla rautaisella ammattitaidollaan. Joku on maailman kovin myyjä ja myy vaikka vaatteet päältään, koska osaa sen asian. jne jne.. On rikasta ja hienoa, että me kaikki ei tykätä samoista asioista. Ja on hienoa, että jokainen löytää sen oman juttunsa! Mä nimittäin uskon, että on se työ mikä hyvänsä, on rakkaus lajia kohtaan oltava – muuten siitä hommasta ei tuu mitään.

Tällaisia aatoksia sunnuntaihin! 🙂

Kommentit (14)

 1. Katja

  Välillä itekkin tulee mietittyä mihin ammatteihin ei yhtään sopisi ja sitten alkaakin miettiä sitä miten tyytyväinen on valitsemaansa ammattiin/työhön😇

  Ps. Ambulanssikuski=ensihoitaja/palomies/palomies-ensihoitaja

  • Monna

   Joo, tiesin tuon oikean ammattinimikkeen ambulanssikuskille. 🙂 Tässä postauksessa se tuntui vaan kansankieliseltä. 😉 Kuten tarhantäti, ei se oo ammatti, vaan ammatti on lastentarhanopettaja. ❤

 2. Mari Kononen

  Pakko vähän halkoa hiuksia ja tarttua pikkuseikkoihin. Ei ole sellaista ammattinimikettä kuin ambulanssikuski ( kerrot kyllä, ettet tiedän oikeaan nimikettä), mutta ko. ammattiryhmän oikea nimitys on ensihoitaja.

  • Monna

   Joo, tiesin kyllä. 🙂 Mulla muutama ystävä työskentelee ensihoitajana.

 3. Pauliinal

  Mä en sopisi

  – minkään ajoneuvon tai koneen kuljettajaksi sillä himpunkaan väsyneenä mun silmät alkaa lupsahdella kiinni auton hurinassa… keskellä päivääkin! En olisi kovin turvallinen kuljettaja.

  – myyntityöhön. Varsinkaan puhelinmyynti yms. Kaupan myyjänä olen kyllä joskus ollutkin, ja se nyt oli väliaikaisesti ihan jees enkä tuntenut juuri tuota kiusallista tyrkyttämisen tunnetta, koska ihmiset tulevat sinne itse omasta tarpeestaan. Ei vaan iteltä irtoa eikä luonnistu yhtään myyminen, ainakin tulokset olisi firmalle aika heikkoja 😁

  – tämä nyt ei ole ammatti, mutta en pysty vuorotyöhön. 5-vuotta tein välillä enemmän ja välillä vähemmän, seurauksena rytmit aivan sekaisin. Enkä työn lisäksi jaksanut tehdä juuri mitään muuta elämässä. En vaan pysty valvoa yöllä enkä nukkua päivällä. Ihan kamalaa ja sain yövalvomisesta fyysisiä vaivoja. Nyt arkipäivätyössä huomaan eron kuinka se säännöllinen rytmi vain sopii mulle. Olen virkeä, nukun hyvin, syön terveellisemmin, jaksan urheilla ja touhuta lasten kanssa. Nykyinen työ on kyllä myös fyysisesti kevyttä, kun taas entinen vuorotyö oli fyysisestikin raskasta.

  – yrittäjyyteen.
  En vaan halua enkä uskaltaisi. Mielummin olen työntekijä. Työntekijänä oleminen tuntuu turvallisemmalta ja tasaisemmalta vaihtoehdolta. Ja unohdan työasiat kun sieltä työpaikalta lähden. Minulla ei ole mihinkään työasiaan sellaista paloa että haluaisin elää sitä yrittäjyyttä koko ajan. Mielelläni pidän lomani ja elän sitä säännöllisen palkan ja kesälomien ja arkisen puurtamisen rytmittämää elämää😁 Mielummin rajaan työn ja vapaa-ajan tiukasti erilleen. en tiedä onko sellaisia yrittäjiä jotka siihen pystyy, vielä en ole ainakaan kohdannut.

  • Monna

   Hyviä!! 🙂 Mä en myöskään enää vois olla vuorotyössä. Joskus kanssa ollut monta vuotta, mutta enää en haluais olla iltoja pois kotoa. ❤

 4. Katri Gruner

  Kiitos tästä!! Mä en TODELLAKAAN voisi olla taksikuski (koska pelkään ajaa keskustassa), mutta ensiavussa työskentely kyllä kiehtoo. Joskus hain sairaanhoitajaksi. Vähän jälkikäteen harmittaa etten päässy…

  • Monna

   Ainahan sitä voi tehdä alanvaihdon? 😉

 5. Mari.M.

  Ennenkuin edes kerkesin avaamaan postausta,arvasin että sisältää taksikuskin! 😂 En minäkään sille alalle ryhtyisi,vaikka mieheni onkin taksikuski 😉 Työ sisältää paljon sellaista mitä en välttämättä pystyisi itse käsittämään. On paljon rankempaa kuin moni osaisi kuvitella.

  • Monna

   🙈😁 Joo, näistä mun viidestä ei kyllä yksikään työ oo helppo. Siks mäkin varmaan ne valitsin. 😁 Kunnioitus siis niin taksikuskeille, kuin muillekin!

 6. Nina

  Hei, tästä tuli mieleen et haasta 5 tästä blogista kirjoittamaan aihe: esim Outi: parasta äitiydessä, Ida: paras hauistreeni, palasiaarjesta: parhaat aamupalat 😊👍

  Ja sinulle: toivoisin että kirjoittaisit mitkä on ollut sinun mielestäsi parhaat postauksesi top 5. 😊

  • Monna

   Kiitos vinkeistä! 🙂 Hyviä ideoita!

 7. AMK

  Apua, ennen kun luin tekstin mietin mielessäni mahdolliset vaihtoehdot sen mielikuvan perusteella mitä olen saanut sinusta muutaman vuoden seurauksen jälkeen, niin tosissaan kolme ensimmäistä vaihtoehtoa tuli vielä oikeassa järjestyksessä. En kyllä käsitä miten taksikuski tulikin ekana mielee😂 nyt lottoamaan😁

  • Monna

   😁😁😁 eikä!! Sika hyvä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *