Monna
Monna

Äänikirja meditaationa!

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Kesäloma on takana päin, samoin äitiysloma. Omat rauhoittumishetket on siis tervetulleita jatkossa ihan säännöllisesti entistä tärkeämmin. Jos treeni on minulle omaa aikaa ja tekee hyvää niin kropalle kuin mielelle, niin kirjat on sellainen asia –  jotka saa minut täysin tempaistua tästä hetkestä pois.

Kesälomalla kuuntelin ajomatkoilla kirjoja, kun Emma nukkui ja Tuukka ajoi. Itse asiassa, kun oli minun ajovuoroni, saatoin silloinkin kuunnella kirjaa. Varsinkin jos Emma ja Tuukka otti päikkäreitä takapenkillä. Radiosta ei aina tule sellaista musiikkia, jota jaksaa kuunnella. Eikä toisaalta muutenkaan aina jaksa kuunnella musiikkia. Mielenkiintoinen kirja taasen on niin mukaansa tempaisevaa, että ajomatkakin sujuu kuin vettä vaan.

Nyt olen kuunnellut kirjoja kotona. Pieni hetki Emman päikkärien aikaan kirjan parissa on tosi rentouttavaa. Ei koko ajan tarvitse olla tekemässä jotain, siivoamassa tai hääräämässä. Uskonkin, että pienet rentoutumishetket itselleni äänikirjan parissa antaa paljon energiaa loppupäivään.

Tykkään siitä, kun laitan kuulokkeet korville ja painan playta, olen omassa maailmassani. Kun kuuntelee kirjaa ja pistää vielä silmät kiinni (paitsi ajaessa.. 😉 ), ei ole häiriötekijöitä. Sitä uppoutuu ihan siihen kirjan sisältöön ja lyhytkin hetki äänikirjaa kuunnellen toimii vähän kuin meditaatiohetkenä.

Olen kuunnellut kesän aikana kahta kirjaa eniten. Jutta Gustafsbergin ja Harriet Piekkolan Mielen päällä, sekä Liisa Keltikangas-Järvisen kirjaa Temperamentti, stressi ja elämänhallinta. Nämä molemmat kirjat on älyttömän kiinnostavia. Olen aina pitänyt siitä ajatuksesta, että mielenvoima on valtava. Näissä kirjoissa on paljon aiheesta ja ihan älyttömän mielenkiintoisia juttuja muutenkin. Myös se, miten paljon eri temperamentit vaikuttaa oikeasti luonteisiin ja asioihin suhtautumiseen on kiinnostavaa.

Miksi sama asia voi saada toisen kohauttamaan harteitaan ja toisen tirahtamaan itkuun?

Miksi samat asiat ovat toiselle haaste, mutta toiselle uhka? Miksi työelämän paineet kuormittavat ihmisiä niin eri tavoin? Oman temperamentin tunteminen auttaa ihmistä säilyttämään psyykkisen tasapainon silloin, kun persoonallisuuden eri ominaisuudet ovat keskenään ristiriidassa.

Nämä lauseet ovat Liisa Keltikangas-Järvisen kirjan sisältökuvauksesta.

Jutan kirjasta taasen sanotaan, että kirja auttaa ihmisiä löytämään sisäiset voimavaransa sekä ymmärtämään omaa herkkyyttään ja tunteitaan. Kirja tarjoaa lukijalle mietteitä henkisyydestä, myönteisyyden voimasta, kiitollisuuden harjoittamisesta, herkkänä olemisen uskalluksesta, henkisestä kasvusta, ihmissuhteista ja rakkaudesta, menestyksestä, surusta ja kuolemasta. Ja se mitä olen kuunnellut (yli puolet) tarjoaa kyllä nimenomaan näitä kaikkia.

Kirjat kulkevat BookBeatin kanssa kätevästi mukana joka paikkaan. Niin lomamatkalle kuin vaikkapa kuntosalille. 😉 Niitä voi ladata etukäteen offline-tilaan, joten kirjoja voi kuunnella ilman internet-yhteyttäkin.

Nyt saatte koodilla: monnatreenaa ilmaista lukuaikaa kuukauden BookBeatista! TÄSTÄ pääsette suoraan lunastamaan tuon kuukauden! Koodi on voimassa 30.9. saakka, ja se koskee vain uusia asiakkaita.

***

Toivon teille ihania kirjahetkiä! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *