Monna
Monna

Kuinka vaikea on heiluttaa peppua.

G03870521Dancehall Queenstyle! Love love love it!!! Vaikka olin super innoissani viime kauden Dancehall Reggaesta, niin voisin kyllä sanoa tehneeni oikean valinnan kun siirryin nyt Queenstylen pariin.

Kolme viikkoa sitten maanantaina alkoi siis uusi tanssiharrastukseni Etnofitneksellä.
Opettajana on sama ihana Mari Lindström ja reggae vaihtui queenstyleen. Tunnit on erilaisia ja kroppa joutuu enemmän koetukselle. Ja mä niin rakastan sitä!!

Queenstyle sisältää siis paljon lattiakoreografiaa ja akrobatiaa. Kärrynpyöriä ja erilaisia kuperkeikkoja tehdään joka tunti. Päälläseisonta tulee jossain vaiheessa mukaan ja peppu heiluu vielä enemmän kuin reggaessa. 😉 Ja voi ristus, että voikin olla vaikeeta ja raskasta heiluttaa peppua. 😀

Ryhti hyvä, keskivartalon tuki tiptop!
Ryhti hyvä, keskivartalon tuki tiptop!

Jalat on kovilla, keskivartalo on käytössä koko ajan. Ja sitten vielä se, että kontillaan maassa pitäis pystyä heiluttamaan pakaroita persposki kerrallaan. 😀 Hahaha!! Mutta on niin siistiä taas kokeilla ja oppia jotain uutta. Voitte kuvitella miltä tuntui ekalla tunnilla katsoa omaa pyllyä peilistä ja samalla katsoa kun Mari näyttää hienosti miten kannikat pitäisi heilua eli  ”bouncata” vuorotellen. Ja sitten kun sitä siinä yritti niin maan pirusti ja missään ei liikahtanut senttiäkään. 😀 😀

G0386995Tunnilla tehdään paljon kehonpainojuttuja, lämmitellään toki aina todella hyvin ja sen lisäksi tehdään ihan lihaskuntoliikkeitä esim. vatsalihaksille, jaloille ja yläkropalle. Tunti on aina 75min pituinen ja alussa tehdään lämmittelyt, sitten lattianpoikki-juttuja ja loppuun koreografiaa.

DCIM102GOPRO DCIM102GOPROVenyvyys- ja liikkuvuusharjoituksia tehdään myös. Mä oikein odotan, että syksyn aikana pääsen vielä alemmas spagaatissa ja ehkä jouluun mennessä saisin sen kokonaan onnistumaan. Toki sitä varten tarvii venytellä useammin kuin kerran viikossa tanssitunnin puitteissa. 😉 On ihana haastaa kehoa eri tavalla ja uusilla liikkeillä.

DCIM102GOPRONyt jo odotan ensi viikon maanantaita, että pääsen taas sheikkaamaan, kokeilemaan uusia juttuja ja haastamaan itseäni. Kaiken muun hyvän lisäksi tunneilla on super hauskaa! Hyvä porukka ja mahtava opettajamme. <3 Ensi viikkoa odotellessa!

DCIM102GOPRO***

Tähän loppuun haluan jakaa teille meidän upean opettajamme Marin videon. Siis huikea nainen!! Niin tanssijana, opettajana kuin ihan vaan inspiroijana. Ja mikä kroppa!! <3

Ensimmäinen pätkä on Dancehall Reggaeta (mitä mäkin tanssin Marin opeissa viime kauden) ja toinen pätkä Queenstyleä!
Videon on kuvannut ja editoinut breikkaajana tunnettu Jussi Focus Sirviö.

Kommentit (8)

 1. Elina

  Kiitos näistä postauksista! Katoin ton videon ja mieskin sano, että toihan menee niin kuin sinä täällä kotona. (Tuskin yhtä hyvältä näytän sentään.) Oon aiemmin tanssinut balettipohjaisia lajeja, mutta vaikuttaa todella omalle liikekielelle tämä Queenstyle, akrobatiajutut vielä kirsikkana kakun päällä. Pitää ehdottomasti katsoa onko omassa kaupungissa tunteja keväällä.

  • Monna

   Ihana! 🙂 Joo kyllä suosittelen Dancehall Queenstyleä ihan tosi paljon!! 🙂

 2. Elina

  Oii Dancehall Reggae on niin parasta! Oon myös koittanut tuota Queenstylea, mutta täällä missä asun niin ei ole tarjontaa lainkaan opetuksessa. 🙁 Heti kun tulee, niin ryntään kyllä tunneille!

  Pakko kyllä tästä videosta sanoa, että tanssijalta puuttui sellanen lattareihin liittyvä flirttailu. Tai ainakin itse tykkään katsoa esim. dancehall tanssijoita, jotka on tosi flirttejä tanssin aikana 😀 Se vaan niin sopii tohon.

  • Monna

   No se on niin parasta!! 🙂
   Mari on kyllä flirtti, harmi jos se ei tuosta videosta välittynyt. Mun mielestä hän on vaan niin hyvä! 🙂

 3. Maria

  Hei Monna. Voitko tehdä postauksen jalkakrampeista ja penikkataudista? Oidin niin kiitollinen. Onko sinulle tai asiakkaillasi kokemusta asiasta? Mikä on auttanut. Oon aika epätoivoinen. Kaikkee oon yrittänyt. 😕

  • Monna

   Voi että, krampeista voin toki jotain kirjoittaa. Mutta penikkataudista en oikein tiedä mitään.
   Sen tiedän, että näihinkin kahteen asiaan liittyy vahvasti kehonhuolto. Eli pitää venytellä säännöllisesti ja paljon. Myös magnesiumia keho tarvitsee jonkin verran, joten sen syöminen on hyvä asia.

 4. Eliisa

  Oi että miten siistiä! Oon vähän pulassa kun hurahdan tällaisiin juttuihin, taas yksi lisää pitkään kokeilujen listaan! 😀

  • Monna

   😀 Joo, mäkin aina kyllä meinaan hurahtaa. Mutta tanssi on asia mikä pysyy kyllä aina sydämessä ja mukana. Tavalla tai toisella. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *