Mitä minä syön
Olen saanut jonkin verran kysymyksiä siitä miten syön nyt ja miten söin raskausaikana. Söin melko samanlailla raskausaikana kuin muulloinkin, mutta annoskoot olivat hieman isompia. Karkit ovat paheeni, mutta muuten syön terveellisesti, puhtaista raaka-aineista itse valmistettua ruokaa. Pyrin valitsemaan aina luomu vaihtoehdon, koska se on ravintorikkaampi ja sisältää enemmän antioksidantteja sekä vähemmän torjunta-ainejäämiä kuin tavallinen ruoka. Onnekseni Sveitsissä ollaan luomuruoan faneja ja perus marketeissakin on isot valikoimat luomu vaihtoehtoja. Imettävän äidin nauttima ruoka vaikuttaa myös lapseen, joten nyt olen erityisen tarkka siitä mitä syön. Ruoka ei ole vain polttoainetta vaan sen täytyy myös maistua hyvälle. Jos tuntuu, että kroppaa täytyy kiristää niin urheilen mielummin enemmän kuin tingin ruoassa. Tässä vielä kuvina esimerkki mitä syön päivän aikana. Nämä ovat muuten elämäni ensimmäiset ruokakuvat. Kuvausvinkit ovat tervetulleita 🙂
AAMUPALA
Kahvia, viherdrinkki (sekaan voi puristaa greipin ja sitruunan mehua), kaurapuuroa, marjoja ja chiasiemeniä
VÄLIPALA
Kreikkalaista jogurttia, marjoja tai banaania ja cashew pähkinöitä, Cocovi supermixiä
LOUNAS
Tonnikalaa, pinaatti vuohenjuusto tortellineja, pinaattia
kurkkua, tomaattia, kananmuna, MCT-öljyä kastikkeeksi
VÄLIPALA
Proteiinipatukka, raakasuklaata
ILLALLINEN
Kanaa, riisiä, pinjansiemeniä, höyrytettyjä kasviksia
ILTAPALA
Ruisleipää voilla, juustolla, kurkulla ja kananmunalla
Onko tonnikalakin luomua?
Tonnikalan syömistä kannattaa välttää. Sitä ryöstökalastetaan, joten se ei ole eettisesti mitenkään hyväksi.
Kannattaa katsoa yleensäkin kalojen osalta MSC-merkkiä, silloin tietää eettisesti tekevänsä oikein.