Minttu Virtanen
Minttu Virtanen

Millainen on hyvä matkalaukku?

Vanha laukkuni on nähnyt paljon maailmaa ja se näyttikin jo hieman reissussa rähjääntyneeltä. Rähjääntymistä edesauttaa se miten laukkuja kohdellaan kun olet jättänyt ne lähtöselvitykseen. Kiireessä laukut tippuvat matkalla tiskiltä lentokoneeseen. Lentokoneen ruumaan ne viskataan, eikä asetella nätisti.

Samsonite Lite-Cube spinner

Sain mahdollisuuden valita Belizian verkkokaupasta uudet laukut itselleni. Valintaani vaikutti laukun merkki. Edellinen Samsoniten laukkuni palveli hyvin, joten halusin uudet laukut samalta merkiltä.

Minulle naisena ei todellakaan ole ihan sama minkä näköistä laukkua vedän perässäni. Laukun väri ja muotoilu ovat tärkeitä seikkoja. Musta on tyylikäs, mutta siinä näkyisi naarmut heti. Päädyin mattapintaiseen, vaalean kullan väriseen Lite-Cube laukkusarjaan . Matkalaukun klassista ilmettä korostaa uudenlainen curv-ilme.

Laukkua valitessa kannattaa pitää mielessä, että halvimmat eivät kestä montaa reissua. Kallein ei myöskään ole paras. Luksusmerkkien matkalaukuissa ei usein ole muuta hyvää kuin ulkonäkö. Itse pakkaan laukkuni lähes viikon välein. Kulutus on kova ja siksi haluan olla varma, että laukkuni pysyy yhtenä kappaleena kovasta kohtelusta huolimatta.

Haluan, että matkalaukkuni on mahdollisimman iso, mutta kevyt. Siitäkin huolimatta, että olen oppinut pakkaamaan järkevämmin. En ota enää ”varmuuden vuoksi” ja ”saatan ehkä tarvita näitä” -vaatteita ja kenkiä mukaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mietin mitä asukokonaisuuksia aion matkallani käyttää ja pakkaan vain ne mukaani.

Pesetän urheiluvaatteeni hotellin pesulassa, ettei jokaiselle päivälle tarvitse pakata uutta vaatekertaa. Meikkilaukkuun pakkaan matkakokoja säästääkseni tilaa, eikä tule niin isoa vahinkoa jos pullot ovat päässeet vuotamaan lennon aikana. Laukkuun täytyy myös jättää vähän ekstratilaa ostoksille 🙂

Suosikeikseni valikoitui Samsoniten Lite-Cube spinner 82cm sekä saman sarjan lentolaukku 55 cm. Reissuja on kalenteri täynnä, joten laukut pääsevät ahkeraan käyttöön. Tulen kertomaan teille kokemuksiani laukuista myöhemmin.

Samsonite Lite-Cube spinner

Vanha matkalaukku on usein ongelmajätettä, jonka hävittäminen on usein työlästä ja epäekologista. Jos laitat matkalaukun sekajätteeseen, se ei maadu ja näin ollen lojuu kaatopaikalla pitkään. Vanhan matkalaukun heittäminen yleiseen roskikseen ei useinkaan ole taloyhtiön sääntöjen mukaista. Siten vanhan matkalaukun hävittämisestä tuleekin helposti vaikea salaoperaatio.

Belizia haluaa tarjota vaivattoman ja luontoa säästävän tavan hävittää vanha matkalaukku. He kierrättävät vanhat matkalaukut tuottamalla niistä lämpöenergiaa kaukolämpöverkkoon yhteistyössä Stena Recycle Oy kanssa.

Kierrätys onnistuu helposti Belizian myymälöissä: Vie vanha matkalaukkusi Belizian myymälään ja laukku kierrätetään puolestasi ostaessasi uuden matkalaukun. Saat myös 20 euron kierrätysedun.

Mikä Samsonite-laukku on sinun suosikkisi? Tutustu malleihin Belizian verkkokaupassa www.belizia.fi ja kerro kommenttikentässä Samsonite-suosikkisi, niin voit voittaa kyseisen laukun itsellesi! Muista laittaa sähköpostiosoitteesi mukaan, niin saan voittajaan yhteyden 🙂

Kommentit (421)

  1. Minna

    Samsoniten lite- shock spinner on paras koska kevyin.

  2. Gitta

    Who won the bag? Kind regards.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *