Minttu Virtanen
Minttu Virtanen

Bataattiranskalaiset

image

Päätin tehdä jouluksi bataattilaatikkoa. En ole mikään super kokki, joten päätin kokeilla millaista laatikosta tulee, etten myrkytä koko seuruetta jouluna 🙂 Yritin etsiä bataattilaatikon ohjetta netistä, mutta silmäni osui näiden herkullisten ranskalaisten ohjeeseen.

image

Bataatin leikkaaminen osoittautui hieman haastavaksi ja vaatii myös todella terävän veitsen. Onneksi toinen puoliskoni on taitavampi näissä hommissa ja auttoi neitiä hädässä.

Laitoin pakastepussiin 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl korppujauhoja ja mausteita: 1 tl suolaa, sokeria, chiliä, cayannepippuria ja valkosipulia. Pyörittelin ranskalaisia pussissa ja laitoin 35 minuutiksi 210 asteiseen uuniin.

image

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa alkavaa viikkoa!

Kommentit (9)

 1. Katie Santos

  That’s a nice tip. Thank you very much! My husband loves sweet potatoes, specially when roasted… the thing is, we never knew how to prepare it haha xxx

 2. Delle

  Itse teen bataatti ranskalisia ohjeella, jonka nappasin neljäntähden illallinen- ohjelmasta: Bataatisuikaleet kulhoon päälle öljyä, suolaa, pippuria , balsamicoa ja intiaanisokeria! Pyörittelen mausteet bataatteihin ja kippaan pellille. Liiat nesteet jätän kulhonpohjalle. Sitten vain uuniin. Aika kuuma saa olla, että bataatit saavat väriä, ennenkun kypsyvät liian pehmeiksi.

 3. Linda

  Moi Minttu!

  En tiedä, oletko lukenut, mutta netissä syntyy yhä enemmän huhuja ja artikkeleja siitä, että New Yorkissa menitte naimisiin Kimin kanssa. Tämä tietenkin olisi aivan ihana juttu! ♥ Mutta en ole varma tästä asiasta, koska sinä et ole sanonut vielä mitään tähän aiheeseen liittyen. Paitsi muokkaisit tekstin Instagramissa tulevaksi mieheksisi, joten en usko artikkeleihin. Voisitko kertoa totuuden, koska nämä huhut ovat ärsyttäviä 🙂 😀

  Kiitos!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *