Metallisydän
Metallisydän

Yksin vai yhdessä? – Treenikaverin merkitys treenatessa

Onko treeni sinulle tiukkaa puurtamista mielellään ilman häiriötekijöitä vai sosiaalinen tilanne jossa kaverin seura ja apu ovat kultaakin kalliimpaa? Saatko treenistä enemmän irti omassa rauhassa keskittymällä vai kaverin tsempatessa vierellä? Treenaatko mieluummin yksin vai yhdessä?

yhdessä

Ymmärrän kyllä niitä treenaajia, jotka sulkeutuvat omaan maailmaansa hupparin hupun ja kuulokkeiden alle. Näille treenaajille oma rauha ja keskittyminen on tärkeää treenin onnistumisen kannalta. Itsekin olen viimeaikoina löytänyt jotain viehätystä siitä omasta rauhasta treenatessani osan treeneistä omalla kotisalilla, jossa häiriötekijöitä ei ole.

Sisimmässäni olen kuitenkin sosiaalinen treenaaja. Treenaan mieluiten sellaisen treenikaverin kanssa, joka tuntee minut hyvin, osaa varmistaa ilman sen kummempia ohjeita, juuri riittävästi, mutta ei yhtään liikaa, kannustaa oikealla hetkellä ja vittuilla sopivasti jotta se viimeinen toisto nousee ihan pelkällä kiukulla.

Itse en koe treenikaverin kanssa juttelemisen häiritsevän treeniä. Kun molemmat tietävät mikä siellä salilla olemisessa on tarkoituksena, onnistuu keskustelujen rytmittäminen sarjojen ja sarjataukojen suhteen täydellisesti. Vaikka kuinka juttu olisi kesken, se jää kesken kun sarja alkaa ja jatkuu sarjan loputtua, jos hengästyminen ei ole puheen esteenä 😀

Hyvän treenikaverin kanssa saan ainakin itse revittyä itsestäni irti enemmän kuin yksin treenatessani. Yksin treenatessa voi toki jotkin liikkeet tehdä ihan siihen totaaliseen loppuun, failureen asti, mutta esimerkiksi failureen kyykkääminen on paljon helpompaa ja turvallisempaa hyvän treenikaverin kanssa. Myös monet erikoistekniikat vaativat treenikaveria, esimerkiksi pakkotoistoja on aavistuksen verran hankala tehdä yksin treenatessa…

Toki aina välillä vastaan tulee myös moottoriturpia, jotka ei hiljene hetkeksikään. Sieltä tulee syväanalyysiä Suomen poliittisen kentän mullistuksista vaikka kesken kyykkysarjan eikä höpötys taukoa edes vessareissun ajaksi, vaan sama taukoamaton höpötys kuuluu vessan oven takaakin. Tällaisia tilanteita varten on hyvä pitää niitä kuulokkeita mukana, niiden korville laittaminen usein riittää merkiksi siitä, että haluaa treenata rauhassa. Ja jos ei riitä, niin volyymit vaan sen verran kovalle että höpötys peittyy pauhaavan musiikin alle…
.
Treenikavereilla on muuten hyvä olla tiimipaidat. Ihan törkeen hyvät sellaset (meillä kuvissa) saa nyt tämän kuun ajan Fit4You:n verkkokaupasta näppärään alennushintaan!
On muuten oikeesti ihan törkeen kiva paita, sellasta pehmeetä ja hengittävää matskua ja noi hihat on kivan pituiset, mä tykkään!

Kommentit (1)

  1. J-Bird

    Samaa mieltä, että treenikaverin kanssa saa itsestään aina hiukan enemmän irti. Toisaalta treenikaverin arvostelevan silmän alla on kuumottavaa reenailla, joten siinä mielessä tykkään olla kyllä yksin ja tehdä omaa juttua ilman ketään päällekatsojia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.