We are City Survivors!!!

Eilen oli ihan mieletön päivä. Päivä jota oli odotettu pienellä jännityksellä ja suurella innolla. Eilen me osallistuttiin City Survivors -kisaan Turussa!

City Survivors

City Survivors on yhden päivän mittainen kisa, joka on toteutettu samalla periaatteella kuin jokunen vuosi sitten televisiossa pyörinyt Amazing Race. Kisa alkoi Paavo Nurmi Stadionilta, missä pienen alkulämmittelyn jälkeen saatiin ensimmäinen vihje. Jonkin aikaa vihjettä tuijotettuamme lähdimme intoa puhkuen juoksemaan… kohti tuntematonta. Meistä kumpikaan ei tunne Turkua tippaakaan, joka loi tietyn pienen haasteen ainakin ensimmäiselle rastille löytämisen suhteen. Onneksemme kännykkä toimi ja elintärkeitä vinkkejä saatiin puhelimen välityksellä (Kiitos Maiju!)

Kuva: Monna Pursiainen

Kuva: Monna Pursiainen

Riittääkö äly? Entä kunto?

Jokaisella rastilla oli jonkinlainen älyä, fyysisyyttä tai molempia vaatinut tehtävä, joka johdatti seuraavalle rastille. Siellä piti taas ratkaista tehtävä jotta sai vihjeen seuraavasta rastista ja niin edelleen. Käytännössä siis juostiin pitkin Turun katuja rastilta toiselle tuskailemassa kinkkisten älypähkinöiden kuin fyysisyyttäkin vaatineiden tehtävien parissa.
Tiettyä jännitystä kisaan toi se, että itse olin juossut viimeisen kolmen vuoden aikana yhteensä arviolta noin kymmenen metriä. Juoksukunto oli siis jokseenkin arvoitus, mutta jännitys sen suhteen osoittautui matkan varrella turhaksi, juosta olisi jaksanut tarvittaessa enemmänkin. (Illan mittaan kisan jälkeen alkoi kyllä pohkeissa tuntua siltä, että saa nähdä kävelenkö ensi viikolla askeltakaan…)

Kisassa oli kaksi sarjaa, vakavamielisempi kilpasarja ja hieman rennompi hupisarja, johon me osallistuimme. Reitit olivat eri sarjoissa erilaiset, mutta tehtävät ainakin osittain samoja, eivätkä todellakaan mitään ihan läpihuutojuttuja. Harmaita aivosolujaan sai joillakin rasteilla vaivata ihan tosissaan seuraavan määränpään selvittämiseksi. Miten hitossa oikeiden kirjainten löytäminen väärien seasta ja vielä oikeaan järjestykseen saaminen voi olla niin vaikeaa…
Kilpasarjan reitti oli hupisarjan reittiä pidempi, mutta kyllä sitä hupisarjassakin sai ihan kiitettävästi tossua laittaa toisen eteen. Yllättävästi se meikäläisenkin juoksukunto oli säilynyt vuosien takaa ja hölkytellä jaksoi mainiosti lähes kaikki välimatkat rastilta toiselle. Ja ainahan oli mahdollista kävellä välillä hetken verran antaen sykkeen laskea, tai käydä vaikka leikkipuistossa hiukan leikkimässä jos alkoi pohkeissa painaa…

Välimatkoista siis selvittiin ja Sarin hermojen avulla niistä hieman hankalemmistakin rasteista, joilla itse olin jo valmis repimään koko tehtäväpaperin ja lahjomaan rastin valvojan kertomaan seuraavan määränpään…

Täysin ongelmitta ei kisasta kuitenkaan selvitty. Voin kertoa, että rastien löytämistä haastavammaksi oli nousta vessan löytäminen Turun puistoista tai sivukujilta. Onneksi (ja Sarin housujen pelastukseksi) löytyi pieni kahvila, joka armollisesti antoi hikisten ja huohottavien selviytyjien lainata vessaansa. Ikävä kyllä kahvilan nimi pääsi unohtumaan, mutta jos sinä meille voipuneille kisaajille tuoretta leipääkin tarjonnut mummo satut tämän lukemaan, suuri kiitos sinulle!

We are City Survivors!

Haasteellisten rastien ja arviolta 11-12 kilometrin juoksemisen jälkeen reitti vei takaisin Paavo Nurmi Stadionille, missä odotti viimeisenä haasteena kolme korkeahkoa aitaa. Täytyy sanoa että viimeisen aidan huipulla oli aika voittaja olo.

Siitä kun vedettiin vielä viimeinen spurtti maaliviivalle ja saatiin mitalit kaulaan, alkoi hymy nousta väkisin naamalle. Me voitettiin, jos ei muuta niin itsemme! We are City Survivors!
Ensi vuonna sitten siihen kilpasarjaan!

Kuva: Monna Pursiainen

Koska uusiks?

Seuraava City Survivors järjestetään ensi keväänä Helsingissä. Tarkempi päivä on 5.5.2018 ja sinne on liput jo nyt ennakkomyynnissä. Vielä tämän viikon ajan liput tuohon kevään kisaan on mahdollista lunastaan edulliseen early bird -hintaan 59 €.
Lisää tietoa City Survivorsista ja ilmoittautumislomake ensi kevään kisaan löytyy City Survivorsin nettisivuilta. Suosittelen ehdottomasti lähtemään mukaan!
Kiitos City Survivorsin järjestäjille, oli aika mieletön kokemus!

Ja kiitos Satakunnan Brändituotteelle meidän siisteistä kisapaidoista ja pipoista!

Kommentit (2)
  1. Mahtavaa kun olitte mukana!! 🙂 Ensi vuonna sitten kilpasarjaan! 😉

    1. Metallisydän
      2.10.2017, 16:24

      Joo, aloitetaan juoksutreenit heti kun jalat alkaa taas toimia 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *