Vuoden kovin treeni… tähän mennessä

Uuttavuotta on nyt sitten juhlittu ja eilen tais olla aika monella krapula… Vaikka ei tietenkään meikäläisen lukijoilla, sen verran urheilullista jengiä kuitenkin lukijoina pyörii. Krapulaa ei ollut täälläkään, hiukan ehkä normaalia enemmän väsy, meinasin nukahtaa istualleni Emilialle kirjaa lukiessani 😀 Iltapäivällä vetäisin Inzanet naamariin ja suuntasin salille, tarkoitus oli tehdä vuoden kovin treeni… ainakin tähän mennessä.
Rinta ja olkapää oli treenivuorossa ja hiukan jotain uutta systeemiä teki mieli kokeilla uuden vuoden kunniaksi. Itseasiassa pohdiskelin treenin sisältöä jo aamupäivällä etukäteen, puolihorroksessa sohvalla nuokkuessani. Tällanen siitä tuli…
Lämmittelyksi kaikenlaista kepinpyörittelyä ja muuta höpöhöpöä, skipataan ne suoraan ja mennään ensimmäiseen kunnon treeniliikkeeseen, vipuvarsivinopenkkipunnerrukseen.

treeni

Alle pari sarjaa, joissa noin 20 toistoa, ei loppuun asti tehtyinä, vaan pari toistoa vajaina. Sitten hiukan lisää painoa ja kaksi noin 15 toiston tiukkaa sarjaa aina failureen asti. Sitten vastuskumit paikoilleen ja neljä sarjaa, toistomäärät noin 7-10.
Seuraavaksi liikepari, rutistukset käsipainoilla ja peckdeck:ssä. (Peckdeck:stä unohtu ottaa kuva, mutta kyllä mä sitäkin tein…)

treeni

Ensin käsipainoilla noin 10-12 toistoa ja sitten suoraan peckdeck:iin, jossa noin 10+5 eli kun failure tuli vastaan noin 10 toiston kohdalla, pudotin painomäärän puoleen ja rutistelin vielä rauhallisesti muutaman toiston lisää, taas failureen asti. Tämä homma kolmesti.
Viimeisenä rintatreenin liikkeenä pieni maratonsarja Smith-vinopenkissä…

treeni

Tarkoitus oli tehdä yhteensä 100 toistoa pitäen 10 sekunnin tauko aina kun tanko ei enää liiku. Pieni arviointivirhe sattui painojen määrässä ja jouduin matkan varrella pudottamaan yhdet kiekot pois. Silti viimeiset sarjat jäi kuuden toiston mittaisiksi. Aika kova setti, mutta ah niin mukava…
Rinnan osuus treenistä oli siinä, aika siirtyä olkapäiden kimppuun. Ekana liikkeenä pystypunnerrus seisten.

treeni

Tässä liikkeessä lasken tangon rinnalle asti ja sitten työnnän kasvojen editse, pään yläpuolelle hiukan takaviistoon. Viisi sarjaa, jokainen samalla painomäärällä. Ensimmäisessä sarjassa toistoja tuli parikymmentä ja viimeisessä kahdeksan.
Seuraavana viparisetti, ensin takaolkapäille ja sitten sivuille, ilman siirtymistä suurempaa taukoa.

treeni

treeni

Olen kokenut että hyvä tapa säilyttää oikea asento takaolkapäille tehtävissä vipareissa, on tukea otsa sopivalle korkeudelle. Säädettävän vinopenkin selkänojan saa mille korkeudelle tahansa, joten siihen siis. Ensin takaolkapäille noin 15 toistoa, sitten sivuille saman verran. Ja sama homma sen viisi kertaa.
Olkapäätreenin loppuun kokeilin jokin aika sitten näkemääni yhden käden pystypunnerrusta pohjelaitteessa. Kuulostaa oudolta, mutta on oikeasti aika toimiva juttu (hyvää kuvaa siitä oli tosin hankala saada…)

treeni

Eli siis pohjelaitteen olkapäälle laitettava pehmusteosa kämmentä vasten ja punnertamaan. Yksi käsi kerrallaan, puolta vaihtaen ilman taukoa, kunnes koossa oli se 100 toistoa.
Sellanen oli hieman kokeiluluontoinen tämän vuoden kovin treeni, ainakin ennen seuraavaa…

Kommentit (2)
  1. Onnea ja menestystä uuteen vuoteen! Kukas muuten kaikki nuo treeni-kuvat ottaa?

  2. Metallisydän
    2.1.2017, 21:33

    Kiitos kiitos 🙂
    Kuvien ottaja hiukan vaihtelee, useimmiten Sari tai ajastin, mutta silloin tällöin joku treenikaveri tai satunnainen pahaa aavistamaton kanssatreenaaja 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *