Metallisydän
Metallisydän

TBT: Millasta jengiä voimailijat on? Miksi en kirjoittanut heistä?

Blogini ylivoimaisesti suosituin teksti kautta aikojen on johdatus body-lajien pariin otsikolla ”Mitä nää bikinifitnessit ja crossfitit oikein on?” Tuossa tekstissä olen avannut fitness-lajien sanastoa ja eri lajien eroja toisiinsa. Tuo teksti on ajan myöstä saanut melkoisesti näkyvyyttä, sitä jaettiin sosiaalisessa mediassa tuhansia kertoja. Se jopa uutisoitiin aikoinaan Voicen nettisivuilla. Silti tuossakin tekstissä oli puutteensa, jonka tarkkasilmäiset ja asioista perillä olevat lukijani kyllä huomasivat. Jätin pois yhden tärkeän lajiryhmän body-lajien keskuudesta, nimittäin voimanostajat ja voimailijat noin yleisesti. Tänä Throwback Thursdayna on aika palata voimailijoiden esittelyyn…

voimailijat
Kuva: Bullfarm.fi

Voimailijoiden jättäminen pois tuosta alkuperäisestä postauksesta ei suinkaan ollut vahinko, vaan tarkkaan harkittu teko. Miksikö sitten jätin tämän ryhmän vaille sen kiistatta ansaitsemaa huomiota?
Syy on yksinkertainen, itsesuojeluvaisto. Suurin osa esittelemieni lajien harrastajista osasi ottaa tekstini huumorilla ja nauraa itselleen ja omalle harrastukselleen, ainoastaan kuntopiiriläi… ei kun crossfittaajat ottivat tekstistä nokkiinsa. Se oli odotettavissa, mutta en kokenut sitä suurena riskinä. Eiväthän sivistyneet crossfittaajat tee suuttuessaan muuta kuin sadattelevat keskenään tyhmää blogijuttua suljetuissa facebook-ryhmissään (joihin ei pääse ennen kuin kurssit on käyty ja termit hallussa).
Toisin on voimailijoiden kanssa… Faktahan on se, että tuon ryhmän edustajat ovat helvetin vahvoja ja jos suututan heidät laukomalla totuuksia, alkavat he kaivautua kellarisaleistaan kettingit kaulassa ja huonostihan siinä tällaisen fitnessbloggariraukan lopulta käy…

BranchWarren-MD-PerBernal304

Siksipä jatin tietoisesti tuossa tekstissä kertomatta että voimailu on se laji, jonka pariin eksyvät ne kehonrakentajat jotka eivät ole pystyneet katkaisemaan massakauttaan. Voimailussa kun on sitä parempi mitä isompi ja rumempi on ja mitä enemmän pystyy siellä kellarisalin hämyisessä nurkassa magnesiumia pöllyttämään ja karjumaan ennen sen maksimiykkösen tekemistä.

 
Kuka hullu nyt uskaltaisi tuollaisista tyypeistä totuuksia laukoa? Siksipä en tuollaisia juttuja blogiini kirjoitakaan.
On ihan eri asia nimittää esimerkiksi jalkapalloilijoita herkiksi itkupilleiksi. Tottahan sekin on eikä siitä kenenkään pitäisi mieltänsä pahoittaa. Mutta mitä siitä seuraa jos nyt kuitenkin jalkapalloilijoille tulee paha mieli? He heittäytyvät maahan itkemään, ei sen kummempaa.

Jääkiekkoilijoiden kanssa asia on toisin. Jääkiekossa ei itketä, sillä jääkiekko on tosimiesten laji ja sitä korostaakseen pelaajat kasvattavat usein kauden lopussa ”tuuhean” parran. Jääkiekkoilijoista ei kuitenkaan kannata totuuksia laukoa, sillä suuttuessaan jääkiekkoilija heittää heti hanskat jäähän ja se on menoa sitten. Sitäpaitsi Suomi on jääkiekkokansaa. Jos suututtaa jääkiekkoilijat, suututtaa koko Suomen kansan. Siksi onkin parempi jättää kertomatta miten itseään täynnä jääkiekkoilijat usein ovat.

Vaikka tämä fitnessbloggari ei ihan laakson älykkäin muumi olekaan, tajuaa sentään sen verran että ihan kaikkia ei kannata suututtaa. Siksipä jätän kirjoittamatta myös esimerkiksi kamppailu-urheilijoista, ainakin tällä kertaa…

Kommentit (1)

  1. Vetovelho

    Toi Törmän veto on vaan niin <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.