Vittu mitä pelleilyä!

Kuten ihan jokainen on varmasti jo lukenut lööpeistä ja sosiaalisesta mediasta, Suomeen on rantautunut jo muualla maailmalla tutuksi tullut ilmiö pellepelottelusta, eli erilaisiin pelle- tai klovni-asuihin pukeutumisesta ja pimeällä viattomien ihmisten säikyttelemisestä ja pelottelusta.

Jonkinasteista huumoria siitä saa ehkä revittyä jos se kohdistuu aikuisiin ihmisiin, mutta ainakin meillä suomessa pelottelun kohteeksi ovat joutuneet lähinnä lapset ja sitä en ymmärrä enkä hyväksy alkuunkaan. Lievimmässä tapauksessa saattaa mennä vain parin yön yöunet, mutta pahimmillaan kyseisenlainen pelottelu saattaa aiheuttaa elinikäisen trauman.
Yhdessäkin uutisoidussa tapauksessa lapsijoukkoa oli jahdannut useampi klovni pesäpallomailat kädessä ja lasten paetessa alikulkutunneliin, oli siellä ollut vastassa klovni moottorisahan kanssa. Ihan jokainen voi miettiä millaisia pelkotiloja tuollainen saa itsessä aikaiseksi, saati sitten pienessä lapsessa.

Asiaan onkin ottanut kantaa niin poliisi kuin moni julkisuuden henkilökin, esimerkiksi tunnettu vapaaottelija Makwan Amirkhani on tuominnut klovnien touhut jyrkästi omissa Facebook-päivityksissään ja uskonpa että pellet saattavat saada ihan aidon punaisen nenän jos sattuvat tulemaan vastaan Makun iltalenkillä, enkä usko Makun olevan ainoa… Luulen ettemme joudu osottamaan kovin pitkään ennen kuin uutisoidaan ensimmäisten pelleasuisten saaneen selkäänsä peloiteltuaan vääriä lapsia tai väärien ihmisten nähden.
Vitsit ja pilat ovat hyvä asia ja piristävät usein arkea, mutta johonkin on vedettävä raja. Kuten asian vitsiksi kääntäneet meemit kertovat, meillä on pellejä ihan riittämiin ilman tätä idioottimaista villitystäkin…

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *