Metallisydän
Metallisydän

Vinkkejä parisuhteen ongelmatilanteisiin

Parisuhteeseen kuuluu rakkauden ohella myös pienet erimielisyydet ja riidatkin aika-ajoin. Melkein voisi jopa sanoa, että on aika huolestuttavaa jos koskaan ei riidellä mistään. Jokaisessa parisuhteessa joku nukkuu joskus sohvalla, eikä sitä kannata ottaa sen raskaammin, vaan lähinnä retkeilyn kannalta. Turhista asioista on kuitenkin aivan turha riidellä, niistä selviää muutenkin, ainakin näillä helpoilla vinkeillä…

parisuhteen

Ikuisuuskysymys, sekä ehkä se kaikkein yleisin ja täysin turha riidan aihe parisuhteissa on vessan istuimen asento. Tuskin on miestä, joka ei olisi jokus kuullut mainintaa ylös jätetystä vesan istuimesta… Tähän on yksinkertainen ratkaisu. Mies: Laske se vessanistuin alas kun olet pissannut. Ja nainen: Jos vessan istuin on ylhäällä, laske se alas ennen kuin pissaat. Se on ihan yhtä helppoa molemmille.

Työviikko on raskas ja viikonloppua odotetaan hartaasti. Lauantai-aamun koittaessa molemmilla on tarve rentoutua ja luonnollisesti suunitelmat valmiina sitä varten. Naiselle lauantai on mitä parhain siivouspäivä, lakanoiden vaihtopäivä ja vessan pesupäivä. Miehelle taas lauantai on päivä, jolloin on aikaa urheilla, makailla sohvalla ja katsoa televisiota. Riidan välttämiseksi yhdistäkää suunnitelmanne. Kun ensin on urheiltu yhdessä, voidaan aivan hyvin siivota koti yhdessä ja lopuksi majoittua sohvalle katsomaan televisiota yhdessä. (Uusi Bumtsibum kannattaa jättää väliin, se on melkoista roskaa…)
Molemmilla pitää olla myös omaa aikaa. Nainen esimerkiksi ei mitenkään erityisesti tarvitse miestä istumaan sovituskopin ulkopuolelle ollessaan shoppailemassa. Riittää aivan hyvin, että mukana on miehen luottokortti. Naisen shoppaillessa mies voikin kaikessa rauhassa tuijottaa kotona urheilua tv:stä tai mennä kavereidensa kanssa vaikka salille tai juoksemaan pallon perässä.

Aivan liian usein riidat aiheutuvat huonosta kommunikoinnista. Miehet sanovat mielipiteensä suoraan, mikä saattaa naisesta tuntua töksäyttelyltä, jopa töykeältä. Naiset kun taas harvemmin sanovat mitään suoraan, naiset antavat ymmärtää. Ja sitä taas miehet eivät ymmärrä. Molempien onkin hyvä pyrkiä ottamaan toisen kommunikaatiotavat huomioon jotta vältytään aivan turhilta väärinkäsityksistä johtuvilta riidoilta. Miehen on hyvä ottaa myös huomioon se seikka, että tiettyyn aikaan kuukaudesta naisen kyllä ja ei saattavat tarkoittaa aivan mitä sattuu.
Kommunikaatioon kuuluu myös nalkuttaminen. Miehen onkin hyvä muistaa, että jatkuva nalkuttaminen, kuten ”Laittasitko kalsarit suoraan pesukoppaan” tarkoittaa ettet ole ottanut asiaa kuuleviin korviisi. Hämmästyttävää. nalkutus loppuu aiheesta kuin seinään ,kun korjaat jatkossa kalsarisi aivan omaehtoisesti pesukoppaan ihan itse.

Naisen taas on hyvä muistaa, että jos olet mielestäsi lihava tai ”näytät pullealta tässä mekossa”, niin todennäköisesti myös on. Sitä ei kannata kysyä mieheltä, koska mies sanoo yleensä mielipiteensä suoraan, eikä se ole miehen syy jos pahoitat siitä mielesi.
Myös perinteiset sukupuoliroolit kannattaa jo pikkuhiljaa unohtaa, ei ole miesten töitä ja naisten töitä, on vain yhteisiä töitä ja miesten töitä. Siivoamiset, pyykinpesut ja muut kuuluu ihan yhtä lailla miehelle kuin naisellekin. Naisen kannattaa silti edelleen esittää avutonta ja antaa miehen hoitaa esimerkiksi auton renkaiden vaihto ja naulojen seinään lyöminen, jotta mies saa tuntea itsensä mieheksi. Ja miehen kannattaa ehdottomasti opetella ainakin sen verran tekemään ruokaa, että selviää hengissä jos nainen sattuu lähtemään vaikka viikonlopuksi tyttöjen kanssa mökille.

Kun kuitenkin jossain vaiheessa väistämättä ajaudutaan riitaan, kannattaa se selvittää heti. Vakuutan että asioiden selviksi puhuminen on takuuvarmasti tärkeämpää kuin jääkiekko-ottelun viimeinen erä tai Tanssii Tähtien Kanssa finaalinelikon selviäminen. Mitään vakavia keskusteluita ei koskaan hoideta mainostauolla ja lopputulokset voi aina googlettaa netistä.
Ja jos joskus riidellään, niin muistetaan myös halata ja pussata sekä kertoa kuinka rakas ja tärkeä se toinen on. Sillä saa aina aika monta vessan kannen ylös unohtamista anteeksi…

Kommentit (6)

 1. Hanna

  Aivan mainio postaus! Sun blogi on rautaa! 💪💪☺

  • Metallisydän

   Tänks! 🙂

 2. H

  Olikohan postaus ihan viiskytluvulta suoraan?

  • Toinen H

   Mietin ihan samaa. Kaikella kunnioituksella. mutta kaikki naiset eivät myöskään vietä vapaa-aikaansa shoppaillen tai siivoten eikä kaikki miehet tuijota urheilua. Ja tämä: ”Riittää aivan hyvin, että mukana on miehen luottokortti”. Siis mitä?! Eikö sillä naisella ole omaa luottokorttia? Jos tekstin oli tarkoitus provosoida, niin siinä onnistuttiin 😀

  • Metallisydän

   Ihan mahtavaa että teksti sai aikaan jotain fiiliksiä, oli ne sitten provosoitumista, hymyilyä tai jopa naurua 🙂 Huumoriahan tämä oli ja stereotypiaa, ironiaakin. Joihinkin uppoaa ja joihinkin ei 🙂

  • Louura

   Jännä miten eri tavalla eri ihmiset lukevat samaa tekstiä. Mun mielestä tää oli hauska ja huumori paistoi läpi. Vitsaillaan stereotypioille ja olihan siellä ihan asiaakin myös. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.