Metallisydän
Metallisydän

Viisi vinkkiä kevätflunssan välttämiseen

Kevät tulee ja vihdoin alkaa tuntuakin siltä. Aurinko paistaa ja lumet sulaa pois. Linnunlaulu houkuttelee jättämään takin naulakkoon ja vetämään kesätennarit jalkaan… Vaan kuinkas sitten käykään…
No niinhän siinä käy, että nenä alkaa vuotaa ja kurkkua aristaa, lopulta nousee vähän lämpöä ja treeneille voi sanoa hyvästit ainakin viikoksi ja sekös sitten vituttaa. Mutta millä konsteilla kaikelta tältä voisi välttyä?

kevätflunssan

Vinkki ykkönen – pukeudu oikein

No ensinnäkin haistatetaan niille talitinteille paskat ja pidetään takki päällä ja pipo päässä vaikka aurinko sieltä hiukan kurkisteleekin. Ei siellä ulkona oikeasti vielä lämmin ole. Kyllä sitä ehtii sitten kevyemmissäkin asusteissa ulkoilla kunhan ilma ihan aikuisten oikeasti lämpenee. Pipo päähän ja hanskat käteen niin ei ala nenä vuotaa.

Vinkki kakkonen – Syö terveellisesti

Toinen juttu on syödä terveellisesti. Pelkkää roskaruokaa mussuttamalla ei pysytä terveenä. Reilusti sitä porkkanaa ja selleriä lautaselle perunamuusin ja lihapullien kaveriksi niin ei flunssapeikko pääse iskemään.

Vinkki kolmonen – syö tarpeeksi

Kevääseen kuuluu monilla ainakin jonkinasteinen laihdutuskuuri. Kun aurinko alkaa paistaa, herätään yhtäkkiä siihen, että vatsamakkarat pitäisi saada pois ennen kesää. Siinä sitten lakataan paniikissa melkein kokonaan syömästä ja vastustuskyky romahtaa. Jos painoa pitää pudottaa, tehdään se järkevämmin ja pidemmällä aikavälillä niin vastustuskyky pysyy yllä vaikka kalorit miinuksen puolella olisivatkin.

Vinkki nelonen – muista vitamiinit

Oli sitten dieetillä tai ei, on terveellistäkin ruokavaliota hyvä höystää hiukan extravitamiineilla. Ainakin C- D- ja monivitamiinia kannattaa napata vaikka aamuisin. Eikä ainakaan dieetillä ollessa ole Omega kolmosista ja magnesiumistakaan haittaa…

Meikäläisen repertuaariin kuuluu vuoden ympäri niin vitamiinit kuin omegat, magnesiumit ja sinkitkin. Ne olen jo vuosikaudet tilannut EBN:ltä. Siinä kun vitamiinit vetää flunssapöpöjä turpaan, on mukava sitten treenailla kun ei tarvitse niistää ja yskiä keuhojaan pihalle.

Vinkki vitonen – hyvä käsihygienia

Kannattaa kuitenkin muistaa, että joku toinen yskii varmasti. Pöpöjä on siis kaikkialla ja siksi viimeisenä, mutta ei ollenkaan vähäpätöisenä vinkkinä kannattaa pestä niitä käsiä, mieluummin enemmän kuin vähemmän. Silloin pienentää tuntuvasti riskiä hankkia kivaa pientä flunssaa kevään ratoksi.
Jos näillä vinkeillä ei kevätflunssan loitolla pitäminen onnistu, voi kokeilla kaikenmaailman mummon flunssatroppeja. Jos valkosipuli pitää vampyyrit loitolla niin kai se nyt yhden flunssankin selättää…
 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.