Vihdoinkin: Prometheus

Prometheus on yksi niistä elokuvista joita odotin malttamattomana. Kovin pitkään kuitenkin meni ennen kuin ehdin sitä katsomaan. Jotenkin on niin kovin paljon ollut olevinaan kiirettä töiden, urheilun ja kaikenmaailman muuttojen sun muiden kanssa. Nyt osui kuitenkin sopiva hetki ja pääsin vihdoin katsomaan tuon kovasti odottamani elokuvan.

Odotukset olivat tosiaan korkealla, onhan alkuperäinen Alien – kahdeksas matkustaja loistava elokuva ja nyt tuon alkuperäisen elokuvan ohjaaja palaa elokuvasarjan alkulähteille esiosalla. Mistä siis kaikki on alkanut? Mistä nuo elokuvamaailman kiehtovimmat hirviöt ovat saaneet alkunsa? Mistä me ihmiset olemme peräisin?
Elokuvan alku on hieno ja Prometheus-aluksen matka kaukaiselle planeetalle mielenkiintoinen henkilöihin tutustumisineen. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä. Vaikka Langalla-sarjan kautta suureksi suosikikseni noussut Idris Elba ei voi minun mielestäni mitenkään epäonnistua, tekevät erityisesti Michael Fassbender loistavan suorituksen androidi Davidina ja Noomi Rapace tutkija Elisabeth Shaw:na.
Vaikka Prometheus on ulkoisesti upea ja näyttävä elokuva, jotain puuttuu. Vaikka Prometheus sinänsä hyvä elokuva onkin, se ei ole hyytävä kauhuelokuva kuten ensimmäinen Alien. Se ei myöskään ole jännittävä toimintaelokuva kuten sarjan toinen osa. Se pyrkii olemaan hieman molempia eikä oikein kunnolla onnistu kummassakaan.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *