Vielä ehdit kesäkuntoon! (Mutta kannattaako se?)

Kesäkunto – tuo kaikkien tavoittelema, mutta harvojen saavuttama ultimaattinen olotila Suomen vähiten kylmänä vuodenaikana. Olotila, jossa vatsalihakset erottuvat t-paidan läpi ja pakaran kaari loistaa maximekon alta häikäisten vastaantulijoiden silmät tehokkaammin kuin aina pilven takana piileskelevä aurinko. Kesäkunto, jota tavoittelemaan useimmat heräävät aivan liian myöhään ja päätyvät paniikissa syömään pelkkää salaattia koko toukokuun – turhaan.

kesäkunto

Ikävä tosiasia teille kaikille, jotka kuvittelette vielä paniikinomaisella viimehetken laihduttamisella karistavanne makkarat vyötäröltä ja löllöt reisistä: Se ei onnistu, se ei kannata, eikä se ole millään tasolla järkevää.
Unohtakaa kaikki viimehetken pikadieetit, kaalikeittokuurit, ketoosit ja paastoamiset. Ne ei oikeasti saa aikaan mitään muuta kuin koko kehon ja aineenvaihdunnan tilttaamisen. Paljon parempi, terveellisempi ja pysyvämpi ratkaisu on lähteä nyt tavoittelemaan kesäkuntoa 2018. Siihen on sen verran aikaa, että homma on mahdollista hoitaa terveellisesti, vetämättä kehoa jumiin ja pääkoppaa tilttiin.

Pysyviä muutoksia kehon koostumukseen saa vain ja ainoastaan pitkäjänteisyydellä ja sinnikkyydellä. Muuttamalla elintapoja ja ruokailutottumuksia vähän kerrallaan terveellisempään suuntaan ja lisäämällä siinä sivussa hiljalleen liikuntaa omiin arkirutiineihin.
Jos kuukaudessa tiputtaa paastoamalla muutaman paniikkikilon ja ahtaa itsensä sen jälkeen paria kokoa liian pieniin bikineihin, ratkeavat ne bikinit jo kahden grillimakkaran (tai kesäkurpitsalla täytetyn paprikan) jälkeen paljon ennen heinäkuuta. Sitten voikin vaipua epätoivoon ja mussuttaa pullaa suruunsa koko vuoden, herätäkseen taas samaan paniikkiin ensi toukokuussa.

Dieeteillä, erityisesti pikasellaisilla, on tapana loppua joskus – ja silloin valitettavan usein palataan siihen samaan elintapaan jolla ennen dieettiä ne kilot olivat karttuneet. Jos taas unohtaa dieettikäsityksen, on mahdollista löytää ihan uusi tapa elää – ja samalla pudottaa painoa ihan huomaamatta. Se tapahtuu vähitellen, ei yhdessä hujauksessa, eikä ainakaan paniikinomaisella pikakesädieetillä.

Kommentit (1)
  1. Kyllä. Olet täysin oikeassa. Itse käsittelin aikanaan omassa blogissa aihetta uuden vuoden lupausten vinkkelistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *