Vegaanihaaste – päiväni vegaanina

Vegaanihaaste on nyt kova juttu, kaikki itseään kunnioittavat ja eläimiä rakastavat ihmiset hylkäävät grillipihvit ja lihapullat ja ryhtyvät vegaaneiksi, jos ei kokonaan niin ainakin jonkin tietyn aikajakson ajaksi. Vannoutuneena lihansyöjänä päätin minäkin kerran elämässäni olla ennakkoluuloton ja tarttua haasteeseen!

vegaanihaaste

Vegaanihaaste – päiväni vegaanina
Terminologia oli minulla hakusessa, suoraan sanottuna minulla ei ollut hajuakaan mikä on vegaani, saati sitten vegetaristi tai lakto-ovo-vegetaristi, joten ihan alkuun jouduin hieman googlailemaan. Lyhyen perehtymisen jälkeen sain selville, että vegaani on henkilö, joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita. Eli kieltolistalla olisi liha, kala, munat, maitotuotteet ja niiden johdannaiset. Aika karulta kuulosti, mutta päätin yrittää!
Nykypäivänähän on markkinoilla monenlaisia tofuja, soijarouheita ja mifuja, mutta niihin perehtyminen tuntui liian vaivalloiselta. Siksipä päätin yksinkertaisesti vain jättää ruokavaliostani pois kaikki eläinkunnasta peräisin olevat tuotteet.
Aamupala
Aamupalaksi syön yleensä juusto-paprika-munakkaan, niinpä siis tälläkin kertaa. Valmistin siis munakkaan, ilman eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita.
3 munaa
50 grammaa juustoraastetta
paprikaa
No täytyy myöntää, että aika kevyeksi jäi meikäläisen vegaaniaamupala, mutta kaipa sillä lounaaseen asti pärjää…

Lounas
Koska aamupala jäi hieman totuttua kevyemmäksi, päätin pyöräyttää itselleni lounaaksi vanhan kunnon lihamakaronilaatikon, tietysti ilman lihaa siis. Niin ja ilman muitakin eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita.
400 grammaa jauhelihaa
400 g makaronia
Munamaito (2 kananmunaa, litra maitoa)
Mausteita
Hieman tuo koostumus kärsi munamaidon pois jättämisestä ja vaikka kuinka väitetään niin ei se makaronilaatikko ilman jauhelihaa kyllä yhtä hyvää ole…

Päivällinen
Lounaaksi syöty makaronilaatikko oli toki mautonta, mutta kuitenkin sen verran täyttävää, että päivälliseksi valitsin hieman kevyemmän ruuan ja pyöräytin itselleni kana-caesarsalaatin. Taas piti kuitenkin muistaa jättää pois eläinperäiset raaka-aineet…
Salaattia
Broilerin sisäfileetä
Parmesan-juustoa
Krutonkeja
Mausteita
Vaikka kuinka yritin suhtautua positiivisesti, oli myönnettävä että kevyt päivällinen tuntui hieman liiankin kevyeltä…

Iltapala
Illalla nälkä mylvi vatsassani ja päätin pyöräyttää itselleni kunnon pizzan. Siinä ei ainakaan voi mikään mennä pieleen!
Pizzapohja
Jauhelihaa
Salamia
Tonnikalaa
Tomaattikastiketta
Aurajuustoa
Juustoraastetta
Ei perkele, näinkö tässä taas kävi?

No, vaikka illalla sänkyyn kömpiessäni vatsa olikin tyhjä, oli omatunto kevyt. Olin varmasti pelastanut oman osani maailmaa.

Kommentit (35)
 1. Ihana aamun piristysajattelin lukevani ihan oikean vegepäivän postauksen, mutta olisi pitänyt arvata että se kääntyy sulla vähän eri suuntaan. Ihan loistava!

  1. Metallisydän
   30.1.2018, 17:50

   Mulla on joskus vaikeuksia ottaa tiettyjä asioita ihan vakavasti, varsinkin sellasia, joita jotkut pitävät kuoleman vakavina 😀

 2. haha! tämä oli hauskaa lukeaa aamun piristyksksi!

  1. Metallisydän
   30.1.2018, 17:50

   KIva että piristi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *