Metallisydän
Metallisydän

Ne vähemmän tunnetut, mutta hiton hyvät lisäravinteet

Kaikki tietävät yleisimmät lisäravinteet kuten proteiinin, palkkarin ja esimerkiksi treenilaturin ja niiden hyödyt, mutta aika harva on kuullut citrulliinimalaatista, beta-alaniinista ja glutamiinista ja niiden hyödyistä. Tällä kertaa tutustutaan hiukan noihin vähemmän tunnettuihin, mutta hiton hyviin lisäravinteisiin.

lisäravinteet

Citrulliinimalaatti

Citrulliinimalaattia lisään joka kerta treenilaturiini, sisälsi se sitä jo valmiiksi tai ei. Hiukan Citrulliinimalaattia löytyy joka kerta myös treeninaikaisesta intrajuomastani. Citrulliinimalaatti estää lihasväsymystä ja parantaa veren virtausta lihaksiin, eli parantaa pumppia. Huomaan selvästi sen vaikutuksen treenatessa, tai lähinnä sen jos joku kerta olen unohtanut lisätä citrulliinimalaattia treenijuomiini.

Beta-alaniini

Beta-alaniini on toinen lisäravinne jota lisään jokaiseen treenilaturiini. Beta-alaniini estää maitohapon kertymistä lihaksiin ja parantaa lihaskestävyyttä. Beta-alaniinin tunnusomainen vaikutus on ihon kihelmöinti ja siksi sen annostuksen kanssa on hyvä olla tarkkana. Sopiva määrä kutittaa kivasti korvalehtiä, mutta liian iso annos saa aikaan sellaisen kihelmöinnin että tekee mieli raapia päänahka irti.

Glutamiini

Glutamiinia lisään palkkarin sekaan. Glutamiini nopeuttaa palautumista, mutta oikeastaan se pääasia, minkä takia glutamiinia käytän on sen kehon immuniteettia parantava vaikutus. Haluan ainakin uskoa että glutamiinilisä erinäisten vitamiinien ohella auttaa minua pysymään terveenä.

Mikään näistä edellä esitellyistä lisäravinteista ei ole mitenkään välttämätön edes kovaa urheilevalle, mutta kannattaa ainakin kokeilla jos niistä olisi omiin treeneihin apua ja tukea. Toki tärkeintä on terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, sen jälkeen nuo tärkeämmät lisäravinteet, kuten lisäproteiinit ja palkkarit. Niilläkin pääsee pitkälle, mutta jos pienellä lisäpanostuksella on mahdollista saada lisää buustia treeneihin, parantaa palautumista ja pysyä paremmin terveenä, kannattaa se mahdollisuus ainakin kokeilla!
Edellä esitellyt lisäravinteet löytyy paitsi meikäläisen lisäravinnekaapista, myös M-Webstoresta. Kannattaa tilatessa käyttää METALLISYDAN10 koodia, sillä saa normaalihintaisista M-Nutrition ja Supermass Nutrition tuotteista -10% alennuksen.

Ja kannattaa myös käydä osallistumassa arvontaan niin M-Webstoren Facebookissa kuin Instagramissakin, molemmissa arvottavana kaksi kertaa alla olevan kuvan setti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.