Metallisydän
Metallisydän

Uutta ulottuvuutta treeniin Hex Bar:lla!

Maastaveto ja kyykky on kivoja liikkeitä, mutta vielä kivemmiksi ne muuttuvat kun niihin saa ihan uudenlaista vaihtelua Hex Bar:n avulla. Hex Bar on kehikkomainen tanko, jonka avulla liikkeen ergonomia muuttuu, kyykyn saa tehtyä selkää säästäen kun tanko ei ole painamassa niskassa selkää kasaan ja maastavedon saa vedettyä tykimmin kun ei tarvitse vetää tankoa ylös sääriluuta raastaen. Hex Bar taipuu myös moneen muuhun tuoden treeniin uutta ulottuvuutta.

Hex Bar

Aloitetaan siitä maastavedosta, yksinkertaisesti vaan astutaan sisään kehikkoon ja tartutaan kiinni kahvoihin. Sitten keskitytään, tuodaan perse alas ja lähdetään vetämään. Tanko on mahdollista vetää suorempaan ylös käsien jäädessä vartalon sivuille sen sijaan että ne kulkevat vartalon editse kuten perinteisessä maastavedossa.

Hex Bar

Hex Bar

Olen varma, että Hex Bar:n avulla saan maastavetotuloksen hilattua helposti sinne yli 250 kilon, joka viime vuonna jäi haaveeksi.
Kyykkyä koskee sama juttu, rohkeasti sisään kehikkoon, kahvoista kiinni ja kyykäämään. Ensialkuun on ehkä hieman hankala löytää kyykkytuntumaa, jotenkin ainakin itse olen niin tottunut tankoon niskassa, että muutaman sarjan joutui ensin treenaamaan ennen kuin liike alkoi tuntua kyykyltä. Kun tuntuma löytyi, se todella löytyi ja liike sai sen uuden ulottuvuutensa. Selkä on paljon normaalia takakyykkyä helpompi pitää paketissa ja liikkeen saa mukavasti tuntumaan reisissä.

Hex Bar

Hex Bar

Näin jälkeenpäin kuvia katsoessani huomasin, että eipä nuo alku ja loppuasennot ihan hirveästi eroa toisistaan kyykyssä ja mavessa, olisi ehkä pitänyt ottaa videota… 😀
Myös olkapäätreenissä Hex Bar on ihan omaa luokkaansa. Olan kohautukset on hyvin helppo ja luonnollinen tehdä Hex Bar:lla, mutta itseni yllätti pystypunnerruksen sujuvuus. Todella hyvä ja tukeva tehdä. Tankoa tarvitse laskea eteen tai niskan taakse, vaan aivan luonnollisesti kädet pään sivuille. Loistava tuntuma olkapäihin.

Hex Bar

Hex Bar

Hex Bar on loistava hankinta, jota suosittelen lämpimästi muillekin. Ja jos omalta saliltanne ei sellaista vielä löydy, pyytäkäähän hankkimaan!
Omani tilasin GoFitness Megastoresta, josta sitä löytyy niin mustana kuin kromin värisenäkin.

Hex Bar

Kommentit (6)

 1. Heidi

  Video voisi olla kyllä ihan hyvä – olisi mielenkiintoista nähdä nimeomaan kyykkytekniikka tämän kanssa! 🙂

  • Metallisydän

   Laitetaan korvan taakse ja kuvataan video jossain sopivassa välissä 🙂
   Ensihätään mun ammattimaista videota odotellessa jotain amatöörien kuvauksia löytyy varmaan Youtubesta 😉

 2. JanikaHa

  HexBar on kyllä ihan ykkönen mavessa. Mulla ei millään tekniikka loksahtanut tangon kanssa kohdalleen, mutta hexbarilla mave sujuu huomattavasti paremmin.

  • Metallisydän

   Se on kyllä kiva vekotin, tykään ite tosi paljon 🙂

 3. Loistava_vempele

  Hexa bar / trap bar on kyllä loistava väline pidemmille tai huonot välitykset omaaville kavereille. Tällä ei pasko selkäänsä kun yleensä liikkeen saa tehtyä hyvinkin pystysuorassa, mikä ei ole mahdollista normaali tangon kanssa kaikille välitysten takia. Jos negatiivisen vaiheen tekee hitaammin puristellen niin tämä liike tuntuu etureisissä enemmän, eli saadaan sinnekkin sitä rasitusta eri tavalla vrt. normaali maveen tangolla. Hulkki käyttää tätä myös ohjelmassaan ja mainitsee tästä etureisien hyvästä aktivoinnista. Trap barilla on hyvä tehdä raskailla romuilla 4-6 alueella ja sitten hypertrofia päivinä 8-10 toistoilla reilummalla volyymillä, niin tulee sitä pattia. Monen ulkomaalaisen gurun mielestä yksi parhaista koko kropan massaliikkeistä kun aktivoi niin monia lihaksia kropassa.

  • Metallisydän

   Joo, nyt lähinnä harmittaa, miksen ole hommannut tollasta aiemmin 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.