Metallisydän
Metallisydän

Uusi treeniohjelma ja uusi palkkari: lihakset räjähtää kasvuun!

ACKD dieetin jälkeen muutin sekä ravintopuolen, että treeniohjelman. Ruokavaliosta löytyy juttua TÄÄLTÄ ja nyt seuraa juttua uusitusta treeniohjelmasta jolla laitetaan Metallisydämen lihakset kasvamaan!

Olen pitkään, varmaankin jopa liian pitkään, treenannut nelijakoisella ohjelmalla. Se on tuntunut minulle sopivimmalle. Hyvä ystäväni, dieettikumppanini Karppa vaihtoi vajaa vuosi sitten oman treeniohjelmansa kaksijakoiseksi ja hehkutti muutoksen tuomaa lisäintoa ja treenifiilistä. Ihan kaksijakoiseksi en ole valmis ohjelmaani muuttamaan, mutta pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyin tiivistämään ohjelmani kolmejakoiseksi. Tuo sekin kaivattua vaihtelua.
Suunnittelemani ohjelma näyttää tästä:

Päivä 1: Rinta, olkapää, ojentaja
RINTA_1

Liike 1: Vinopenkkipunnerrus, 4 kovaa sarjaa
Liike 2: Käsipainopenkkipunnerrus, 2 kovaa sarjaa
Liike 3: Rutistukset joko käsipainoilla tai Peck Deckissä, 3 kovaa sarjaa
Liike 4: Pystypunnerrus tangolla (seisten), 4 kovaa sarjaa
Liike 5: Vipunostot sivuolkapäille, 3 kovaa sarjaa
Liike 6: Vipunostot takaolkapäille, 3 kovaa sarjaa
Liike 7: Kohautukset, 2 kovaa sarjaa
Liike 8: Dippi lisäpainoilla, 3 kovaa sarjaa
Liike 9: Ojentajapunnerrus taljassa, 3 kovaa sarjaa

Päivä 2: Jalat, vatsa

Liike 1: Kyykky, 4 kovaa sarjaa
Liike 2: Hack-kyykky, 3 kovaa sarjaa
Liike 3: Askelkyykky, 2 kovaa sarjaa
Liike 4: Takareisiliikkeet, 3 kovaa sarjaa
Liike 5: Reiden ojennus, 3 kovaa sarjaa
Liike 6: Pohjeliike, 3 kovaa sarjaa
Liike 7: Pohjeliike, 2 kovaa sarjaa
Liike 8: Vatsarutistukset lattialla, jalat penkillä, 3 kovaa sarjaa
Liike 9: Vatsarutistukset taljassa, 2 kovaa sarjaa
Like 10: Vatsapyörä, 2 kovaa sarjaa
Liike 11: Vatsarutistukset AbCoaster-laitteessa, 2 kovaa sarjaa

Päivä 3: Selkä, hauis
SELK_H_2

Liike 1: Leuanveto leveällä myötäotteella, 3 kovaa sarjaa
Liike 2: Ylätaljaveto leveällä myötäotteella, 2 kovaa sarjaa
Liike 3: Kulmasoutu tangolla, 3 kovaa sarjaa
Liike 4: Alataljaveto kapealla A-kahvalla, 2 kovaa sarjaa
Liike 5: Maastaveto, 3 kovaa sarjaa
Liike 6: Hauiskääntö tangolla, selkä seinää vasten, 4 kovaa sarjaa
Liike 7: Kohdistettu hauiskääntö laitteessa, 3 kovaa sarjaa
Liike 8: Hauiskääntö käsipainoilla (istuen), 2 kovaa sarjaa
Liike 9: Hammer-hauiskääntö, 2 kovaa sarjaa
Liike 10: Hauiskääntö tangolla myötäotteella (forkut), 2 kovaa sarjaa
Tottakai sovellan liikkeitä eri treeneissä fiiliksen ja tuntuman mukaan, minulle ei sovi tiukka ohjelmassa pysyminen. Perusrungoltaan ohjelma on kuitenkin tuollainen.
Sarjojen pituudet vaihtelevat, samoin käytettävät painot. Niistä voin kirjoitella aina joskus jonkin treenin kohdalla erikseen. Erikoistekniikoita (pudotus-sarjat, supersarjat, pakkotoistot) käytän myös vaihtelevasti joka treenissä.

Treenipäiviä en sido mihinkään viikonpäiviin, vaan pyrin treenaamaan kaksi treeniä, yksi lepo, kaksi treeniä, yksi lepo systeemillä, johon kuitenkin omat muutoksensa tuo epäsäännöllinen kolmivuorotyö.
Treeniä uuden ohjelman mukaan on nyt takana reilu viikko ja hyvin tuntuu treeni purevan. Alkuun pelkäsin liikkeitä ja sarjoja tulevan liikaa, mutta treeni on kulkenut erinomaisen hyvin ja palautunutkin olen treeneistä nopeasti. Osansa nopeaan palautumiseen uskon olevan uudella korkealaatuisella palkkarillani. Otin nimittäin dieetin jälkeen käyttöön Anabolic Overdrive 2 -palkkarin.

Minua kiinnosti tuossa sen korkealaatuiset raaka-aineet ja nopea katabolisen tilan kääntäminen anaboliseen tilaan. Ainoa epäilyttävä seikka tällaiselle ennakkoluuloiselle oli maku. Minä kun olen tottunut juomaan palkkarini suklaan makuisina ja Anabolic Overdriven makuvaihtoehdot olivat mustaherukka ja Appelsiini.
Kävin ensin ostamassa pöntöllisen mustaherukkaa Fit4You:sta. Hivenen ennakkoluuloisesti maistoin ensimmäisen kerran, mutta maku yllätti minut todenteolla, se oli herkullista. Hiukan kuin makeaa mustaherukkamehua, mutta jos mahdollista hiukan parempaa 🙂 Ja mikä parasta, olen huomannut palkkarin vaihtamisella selvän vaikutuksen palautumiseeni. Tästä rohkaistuneena tilasin saman tien Manniselta kolme purnukkaa appelsiinia. Nyt on sitäkin testailtu ja sen maku on mielestäni vielä parempi kuin mustaherukan. Tällainen ikuinen suklaafanikin juo noita oikein mielellään 🙂
Luin etukäteen että palkkari on kovaa vaahtoamaan ja niin se onkin, jos sekoittaa palkkarin sheikkaamalla sitä shakerissa. Jos taas sekoittaa sen pyörivällä liikkeellä, ei vaahtoa muodostu ollenkaan.

Suosittelen kyllä muillekin! Anabolic Overdrive 2:ta löytyy Manniselta appelsiinin makuisena (mustaherukka väliaikaisesti loppuun myyty) ja Astmista mustaherukanmakuisena 🙂
Ja muistakaahan käydä osallistumassa lisäravinneaiheiseen arvontaan TÄÄLLÄ! Arvottavana uusin Bodaus lehti herkkuproteiinipatukan kera!

Kommentit (21)

 1. Maailman Vahvin Nalle

  Heräsi kysymys… Metallisydän näyttää olevan kohtuu kovassa kunnossa, mutta kuinka kovassa?Miten se rauta taipuu ja paljonko nousee penkissä/kyykyssä/mavessa/rinnallevedossa/Pystypunnerruksessa jne? Nämähän ovat tietysti sellaisia juttuja, joilla jokapojan -ja miksi ei tytönkin tulee aina silloin tällöin hieman brassailla 😀

 2. Metallisydän

  Aika kurakunnossa tässä taidetaan olla… Siksi en ehkä täällä noita tuloksia juurikaan ole huudellut. Mutta kuten Jerry Ossi on sanonut, ”Raudat nyt eivät ole kovin isot, mutta lihaksiahan tässä treenataankin, eikä pelkästään nosteta painoja.”Ykkösiä en ole tehnyt missään liikkeessä vuosiin, sarjoja vain, vaikka sitten lyhyempiäkin :)Tasapenkkiä en ole tehnyt isoilla painoilla vuosiin olkapäävaivojen vuoksi. Ennätys taitaa olla 165 kiloa joskus 5 vuotta sitten (sen jälkeen olikin olkapää kipeänä kuukauden verran…) Nykyisin pidän penkissä aina pienen vinouden jotta olkapäät ei kiukuttele. Tavallisessa vinopenkissä muutama toisto tulee ehkä 130 kilolla. Käsipainovinopenkissä(loivassa kulmassa) jokusen toiston taidan saada 60 kilon käsipainoilla. Kyykyssä liikutaan pienissä painoissa, nyt kun olen opetellut tekniikkaa uudelleen. Ei varmaan 140-150 kiloa isommilla taida uskaltaa sarjaa yrittää. Toki jos ei mennä alas asti, liikkuu isommatkin raudat… Rinnallevetoa en tee ja maastavedon teen pieniltä pukeilta, siinä liikutaan hiukan yli 200 kilossa. Pystypunnerrusta olen tämän vuoden puolella tehnyt istualtaan 50 kiloon käsipainoilla lyhyttä sarjaa. Siinä nyt jotain.Nyt kuitenkin treenataan kovaa ja ennätykset alkaa kohta paukkua 😉

 3. Linda

  Mulla sama jako (selkä, hauis; rinta, ojentaja, olkapää; jalat, vatsa)! Huippu. Ootko muuten enää miinuskaloreilla?

 4. Matti

  Heräsi tuota treeniohjelmaa katsoessa kysymys. Mitä ovat nämä ”takareisiliikkeet”? Mulla leikattu toinen polvi ja siinä on nivelsiteet vähän väljät. Jalkatreeniä lisätessä alkanut kipuilemaan, joten takareisille pitäis tehdä enemmän jumppaa.

 5. Metallisydän

  Linda: En ole miinuskaloreilla, syön paljon, mutta lähes ilman hiilihydraatteja ja paino taitaa laskea, vaikkakin todella hitaasti :)Matti: Hulkilta olen apinoinut tällaisen loistavan liikkeen: http://hulkki.gym-space.fi/files/2010/12/utti_11122010.jpgItse teen sen selkäpenkissä, jossa en siis laske vaakatasoon asti, vaan keho jää yläviistoon myös liikkeen alaosassa. Siitä sitten takareisillä väännetään keho taas pystyyn. Sen jälkeen teen superina tavallisen reidenkoukistuksen laitteessa.Hankala selittää, toivottavasti sait edes hiukan selkoa 🙂

 6. Matti

  Alright. Kiitti vinkistä! Pitääpä kokeilla miltä toi tuntus polvesta.

 7. Anonymous

  Oletko edelleen ketoosissa?Tänään päättynyt 15 vrk antoi -8,3 kg tuloksen. Silminnähden rasva on palanut hyvin, mutta hivenen pelottaa mahdollinen lihaskato.Eikö periaatteessa tältä dieetiltä paluun pitäisi olla myös hyvää aikaa lihasten kasvulle kun kalorit lisääntyy ja treeni pitää vastaavasti vetää ”entistä” tiukemmalla otteella vai kuvittelenko vain?

 8. Metallisydän

  En ole ketoosissa. Tuntuu hyvältä tämä hiilariton ruokavalio, olo on hyvä ja jaksaa treenata hyvin. Kuitenkin paino pysyy samassa tai jopa hiukan tippuu… :)Ei tuota lihaskatoa kannata pelätä, itse uskoisin että nyt kun lihakset on taas täynnä, olisi InBodyn tulos selvästi parempi. En usko lihasta lopulta lähteneen paljoakaan…Dieetiltä paluu on aina todella hyvää aikaa lihaskasvulle, keho saa totuttua enemmän ravintoa ja samalla jaksaa treenata kovempaa. Väkisinhän siinä lihaskin kasvaa 😉

 9. Anonymous

  Montako löysää sarjaat teet mitäkin liikettä, niitä ei ole mainittu?

 10. datc

  Typerä ja ”tarkentava” kysymys: mistä tiedät, ettet ole ketoosissa. Kadun jo samalla kysymystäni: ketostixit eivät näytä ketoosia. Millaisia hh-määrillä menet nyt?Mukava kuulla palautusmiskokemuksia VHH:lla, koska itselläni palautuminen on ikävä kyllä heikentynyt siellä 20-30 g hiilareilla mentäessä. Eipä tuo yllätys ollut, mutta kuitenkin harmittaa. Toisaalta ei huvittaisi hiiliä lisätä.

 11. Metallisydän

  Anonyymi: Riippuu liikkeestä, siitä missä vaiheessa treeni on ja kuinka lämpiminä lihakset on. Yleensä lihasryhmän ensimmäisessä liikkeessä enemmän ja seuraavissa sitten vähemmän. datc: Ai, enpä sitten tiedäkään 🙂 Olen nimittäin luottanut ketostixeihin… Hiilareita menee lepopäivinä noin 50-80 g (lähinnä herne-maissi-paprikasta ja salaatinkastikkeesta) ja treenipäivinä sen lisäksi noin 100 g (laturibanaanista ja palkkarista) eli yhteensä treenipäivinä alle 200 g.Kyllähän se palautuminen väkisin hidastuu kun hiilarit on alhaalla, silloin pitää vaan ottaa monijakoisempi treeniohjelma käyttöön jotta treenatulle lihasryhmälle jää enemmän aikaa palautua 🙂

 12. Anonymous

  Lihakset tottuvat kyllä kun ärsykettä muutetaan, samoiten hermosto. Alut 2-4 viikkoa voi olla hakemista ja painot voi jopa laskea, mutta sitten tapahtuu muutos ja noususuhdanne on valmis. Lukekaa Massaa!Voimaa! kirja, siellä asia selitetään tarkasti. Volyymin puolitus jos siirtyy 2-jakoiseen 4-jakoisesta. Toisin sanoen jos tekee ennen 20 sarjaa selkää, niin nyt tehdään 10 sarjaa toisessa ja 10 toisessa. Tuossakin alottaisin maltilla 8+8. Siirryttäessä treenaamaan tiheämmin lihaksia viikon aikana n. parin viikon ajan lihakset kipeytyvät pikkaisen, mutta tuon jälkeen tuota ei enää tapahdu kun treenataan tiheämmin. Tuo on yksi semmoinen juttu, aina valitetaan että miten mä voin treenata jalkoja kun ne on viikon kipeät, hohhoijaa, kokeilkaa ja hämmästykää! Lihasta voi treenata vaikka se on vähän ”kipeä”. Tuosta löytyy niin paljon faktaa, unohtakaa myytit 90-luvulta! 2-jakoinen 4krt/vkossa esim.Yläkroppa/Alakroppa jaolla on kyllä niin perusohjelma kun voi olla. Noilla on veivattu kymmeniä vuosia sitten hyvin tuloksin, mutta roina roopet toivat monijakoiset ohjelmat taas muotiin. Lihasryhmä kerran 7pvän aikana on kyllä liian vähän naturaalille, ei lihaksella mene niin kauan aikaa palautua(normi treenistä suoria sarjoja), hermostolla voi mennä jos vedetään ihan loppuun asti. Kuitenkaan mikään tutkimus ei osoita että pitäisi treenata aivan totaaliseen failureen. 2-jakoisella pystyy kehittymään hyvin vaikka vetää vikan sarjan tappiin asti(alussa ei ehkä fiksua), toisessa treenissä tehdään pidempiä sarjoja eri liikkeillä kuitenkin. Nivelille parempi myös. Voimatasot ja lihasmassa on kasvanut allekirjoittaneella paljon paremmin ja lukemattomilla muilla treenikavereilla jotka on uskaltaneet kokeilla 1-2jakosia ja ylipäätänsä tiheämmin treenaamista. Kyllä MEtallisydänkin voisi harkita ainakin jalkojen jakamista etu/takareidet eri treeneihin(ellei jopa 2xvkossa reidet läpi) ja esim. hauista, sivuolkapäitä, pohkeita voi treenata aivan hyvin 2xvkossa ne kehittyy selvästi paremmin kuin kerta viikossa sata sarjaa loppuun asti joka kulmista pommituksella, seuraavalle offille harkintaan. Dietillä ei kannata kauheasti säveltää tai muutella frekvenssiä, mutta offille sitten kun kaloreita tulee enemmän niin ehdottomasti lisää duunia lihaksille. Uusi ärsyke on se avain kehitykseen. Tärkeää on vaan tehdä muutos iisisti ja pienin askelin. Työmäärää (volyymia) voi lisätä myöhemmin lisää. 2-jakosessa on enemmän duunia, mutta siinä tehdäänkin ne kovimmat liikkeet, ei aikaa hilavitkutuksille. Ei kannata jumiutua yhteen ja samaan tai tehdä niinkuin kaikki muutkin tekevät (kopioida Pro ukkojen ohjelmia tms). Kannattaa myös vilkaista tutkimuksia ja kuunnella guruja miten he treenauttavat naturaaleja yms.

 13. Juho

  Itse treenaan myös tuolla samanlaisella 3-jakoisella kuin sinäkin, ja monen eri virityksen ja kokeilun jälkeen oon huomannut saaneeni ehdottomasti parhaimmat geinssit sillä. Mulla on tosin se lisäys tuohon sun versioon, että treenaan takaolkapäät ja epäkkäät selän kanssa. Oon ainakin joillakin videoilla Yatesin nähnyt tekevän niin.Tuloksellisia treenejä!

 14. Bobbi

  Voisitko näin äkkiseltään sanoa mitkä lihakset kannattaisi reenata 1. päivänä ja 2. päivänä jos on 2-jakoinen ohjelma ? Olen tässä juuri vaihtamssa 1-jakoisesta ohjelmasta 2-jakoiseen mutta ei oiken tiedot riitä ohjelman tekemiseen. En tarvitse erikseen mitä liikettä pitää tehdä ja kuinka paljon. Vain sen että mitkä lihas ryhmät minäkin päivänä 🙂

 15. Metallisydän

  Ohhoh, olipahan pitkä kommentti Anonyymillä, koitan saada edes jotain pointtia vastaukseeni:Olen kyllä tutustunut erilaisiin treeniohjelmiin, treenijakoihin, volyymimuutoksiin sun muihin vuosien varrella. Näitä kokeilemalla ja muuttelemalla olenkin löytänyt sen itselleni sopivimman treenitavan. Itselläni nyt vaan toimii paremmin monijakoinen treenijako kuin yksi tai kaksijakoinen. Jokainenhan on yksilö ja mielestäni jokaisen pitää itse kokeilemalla löytää itselleen sopivat treenitavat. Vaikka olenkin pitkään treenannut nelijakoisella ohjelmalla, ei se tarkoita että ohjelma olisi ollut kokoajan sama. Vaihtelua on kyllä tullut treeniin hyvinkin paljon mm. liikkeitä, niiden järjestystä, sarjapituuksia ja intensiteettiä muuttelemalla.Tottakai lihas tottuu tietynlaiseen rasitukseen ja kipeytyinen vähenee, siksi muutokset treeneissä ovatkin erittäin tärkeitä. Ei samoilla liikkeillä, sarjapituuksilla ja painoilla kannatakaan jauhaa, vaan lihakselle pitää antaa erilaisia ärsykkeitä. Tuossa lihasryhmä kerran viikossa systeemissähän oli kyse siitä, että dieetillä lähes ilman hiilareita ei mielestäni kannata vaatia keholta samaa kuin offilla ja korkeilla hiilareilla. Onhan se fakta että kehon palautumiskyky on silloin heikompi.Ja mitä tuohon jalkojen kaksi kertaa viikossa treenaamiseen tulee, niin tällä hetkellä tulee treenikiertoni pituudeksi 4-5 päivää riippuen hieman työkuvioista. Jalat (ja muutkin lihasryhmät) tulee siis treenattua parhaimmillaan joka neljäs päivä. Olen kyllä miettinyt sitäkin että trenaisin jalat joka toisella treenikerralla, ne kun ovat selvästi yläkehoa jäljessä.Koskaan en ole kopioinut Pro-ukkojen tai muidenkaan ohjelmia, vaan kokeillut sieltä täältä poimimiani juttuja ja niistä on sitten hyviksi koetut jutut jääneet omiin treeneihin. Olen suunnitellut itse omat treenini alusta asti, oli se sitten hyvä tai huono juttu… Guruilta (Marko Savolainen, Jerry Ossi, Timo Vilponen) olen myös saanut henkilökohtaista ohjausta ja kullanarvoisia vinkkejä omiin treeneihini.Näillä mennään nyt ainakin kevään ja kesän ajan. Syksyn ja massakauden koittaessa on taas uusien suunnitelmien aika :)Juho: Itse koen takaolkapää ja epäkästreenin sopivan parhaiten olkapäiden yhteyteen. Itselläni ne ottavat siinä yhteydessä parhaiten osumaa vastaan 🙂 Tässäkin olemme kaikki erilaisia, samat jutut eivät toimi kaikilla :)Bobbi: Tuohon on paljon vaihtoehtoja, esimerkkeinä vaikka:- jalat+selkä / rinta+olkapää+kädet- jalat+kädet / rinta+olkapää+selkä- vetävät / työntävätVaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, kannattaa katsoa vaikka pakkotoisto.com:sta, siellä on paljon erilaisia valmiita ohjelmia joista voi sitten muokata itselleen parhaiten sopivan 🙂

 16. Anonymous

  Tuo on ihan hyvä kierto, toivottavasti toimii. Muista pitää kevyitä viikkoja välissä, pysyy paikatkin kunnossa pidemmän päälle. 🙂 Kevin Levrone suosii tuota työntävät, vetävät, jalat jakoa erityisesti. 😉 Muistaakseni sanoit, että olet kokeillut ihan muutamia viikkoja 2-jakoista. Se ei paljoa kerro. Ohjelman toimivuus tulee ilmi 2-3kk kuluessa plussakaloreilla ja progressiivisella treenillä. Kuten sanottua, alku voi olla todella tahmeaa, ennen kuin kroppa tottuu tuohon hieman. Bobbi: Ehkä tunnetuin 2-jakoinen on tuo mainitsemani yläkroppa/alakroppa versio. Monet valmentajat kehuvat ohjelman toimivuutta naturaali treenaajilla. Se lienee paras noista 2-jakoisten jaoista monen mielestä. Maailman kovimmat natubodarit mm. Layne Norton suosii tuota ja Hulkki onkin häneltä kopioinut tuon oman peruskaavansa siitä. Yläkroppa treenissä siis Selkä,Rinta,Olkapää,Ojentaja,Hauis. Jalka treenissä etu+takareidet+pohkeet. Liikevalikoima mahdollisiman suppea. 1liike per lihasryhmä ainakin voimatreeneissä. Raskaimmat liikkeet. Hypertrofia päivänä sitten jotain eristävämpää pumppailua. Maastaveto kannattaa tehdä kyykyn kanssa voima jalkapäivänä. Prässiä, hackia yms sitten pumppi päivänä pidemmillä sarjoilla. Eli ekat 2 treeniä voima painotteisia 4-6 toistot 3-5min breikit ja 2 jälkimmäistä hypertrofia pumppailua 10-15 toistot lyhkäsillä palautuksilla tuntumalla. Tämä nousi pakkiksella suureen suosioon Hulkin paasauksella. 😀 Mutta toimii kyllä kun on malttia matkassa, eikä ahnehdi!Eli ma:yläkroppa,ti:alakroppa,ke:lepo,to:yläkroppa,pe:alakroppa,la+su lepoa. jalat+kädet / rinta+olka+selkä jaossa tulee liikaa treeniä käsille. 2 suoraa treeniä ja 2 epäsuoraa viikon aikana. Ehkä jos on extreme panostus hanskoihin niin 1-2kk, muuten voi olla liikaa tuo 4krt nivelille. Pakkiksella on kyllä ainakin yksi ukko saanu mukavaa kehitystä 4krt/vkossa lihasryhmät läpi. Vaatii jo rautasia niveliä ja tarkkaa suunnittelua toistomäärien kanssa yms.

 17. Metallisydän

  datc: Ymmärsin vasta nyt mitä tarkoitit tuolla ketostix-jutulla kun tulin töistä ja Paula kysyi että mitä ihmeen sekavaa olen oikein vastaillut 🙂 Eli kyllä, ketostixit ei näytä ketoosia ja siitä päättelen etten ole ketoosissa :)Anonyymi: En tykkää kevyistä viikoista, mutta kyllä niitä silti joskus tulee pidettyä 🙂 En tosiaan ole kokeillut kaksijakoista kovin pitkää jaksoa, täytyy miettiä jos ottaisin sen kokeiluun vaikka kesällä…Ihan eri asiaan: Itse en ole koskaan sitonut treenejä tiettyihin viikonpäiviin ihan vuorotyön takia. Mutta miksi ihmeessä yleensä tehdään niin? Ja jatkokysymyksenä, miksi la ja su olisi lepopäiviä, nehän on ne parhaat treenipäivät jos on vapaata?No joo joo, joillakin on muutakin elämää kuin treenaaminen ja vapaapäivät on otollista aikaa tuolle muulle elämälle 😉

 18. Anonymous

  Kevyet viikot on tärkeitä. Voimatasojakaan ei pysty jatkuvasti kasvattaa, hermosto vaatii ”lepoa” myös. Kevyen viikon voi toteuttaa aika monella tavalla mm. vähentämällä sarjat puoleen tai painoista 50% veks ja pitkiä sarjoja tai 70-80% painoilla muutama sarja reilusti vajaaksi jätettyinä. Pitkällä aikavälillä kevyet viikot on hyvä juttu, nivelet saa lepoa yms. Tuo kyllä kostautuu, jos ei pitele, mutta itse sen sitten tuntee. Yleensä kyllä liian myöhään. Tuostakin löytyy paljon faktatietoa ja jos jumittaa paikallaan ja paikat kipuilee jatkuvasti niin 3-4 kovan viikon jälkeen kevyt viikko voisi olla paikallaan. Vkloput on kyllä mukavia treenaamiseen, aina odottaa oikein innolla. Mielummin pirteenä viikonloppuna kun väsyneenä duunin jälkeen arkena. Jostain syystä aina nuo treenit ilmoitetaan ma,ti-to,pe tai ma,ke,pe yms.. Toiset haluaa levätä viikonloppuna ja kuten sanoit, joillakin on elämää salin ulkopuolella myös. Mitä se on? 😀

 19. Metallisydän

  Jep, kyllä nuo kevyemmät jaksot on tärkeitä. Ja kummasti sen hyödyn tosiaan huomaa sitten sen kevennyksen jälkeen… Itse en tosiaan niistä tykkää, tuntuu hölmöltä treenata puoliteholla, mutta kyllä niitä tulee aina joskus pidettyä. Tosin varmaankin liian harvoin…Itse kun teen pääasiassa ilta- ja yötyötä, treenaan työpäivinä aamupäivinä ennen töitä ja vapaapäivinä iltapäivällä. Siihen kun on tottunut, tuntuu todella raskaalle treenata joskus harvoin työpäivän jälkeen, vaikkei työ fyysisesti raskasta olekaan…

  • röitävarmaa

   Mitä muuten teet työksesi?

  • Metallisydän

   Olen lastensuojelulaitoksessa vastaavana ohjaajana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.