Unelmista ja haaveista ja niiden toteutumisesta

Ihmisellä pitää olla unelmia, tavoitettavissa olevia ja niitä, joita ei ole koskaan mahdollisuutta toteuttaa.

unelmia

30 vuotta sitten suurin haaveeni oli Ritari Ässän KITT-auto. Riemu syntymäpäivän aamuna, kun lahjapaketista paljastui kyseinen leikkiauto, oli melkoinen. 20 vuotta sitten haaveena oli ensimmäinen oma auto ja ilo kun sen sain hankittua, oli melkein yhtä suuri kuin kymmenen vuotta aikaisemmin, vaikka kyseessä ei ollutkaan Ritari Ässän auto, vaan ihan tavallinen nissani. Kymmenen vuotta sitten haaveilin lottovoitosta, jotta voisin ostaa auton, jonka rinnalla Ritari Ässän KITT olisi näyttänyt rupuiselta leluautolta. Tuo haave ei ikävä kyllä koskaan toteutunut.
Aika autopainotteisia ovat haaveeni olleet, vaikka onhan niitä haaveita ollut paljon paljon muitakin. Vielä viime vuosiin asti haaveet ovat olleet isossa määrin materialistisia. Milloin on haaveillut uudesta autosta tai moottoripyörästä, milloin uudesta kodista tai vaikka uusista farkuista. Osa haaveista on toteutunut ja osa ei – ja niin sen kuuluu mennäkin.

unelmia

Se Suomalaisen kestohaave taitaa olla lottovoitto, niin minullakin. Tuon haaveen tausta vaan on muuttunut vuosien varrella. Aiemmin haaveilin lottovoitosta nimenomaan sen materialistisen puolen vuoksi, olisi mahtavaa ostaa uusia autoja ja asuntoja, matkustella ja vaikka mitä. Nykyisin haaveilen lottovoitosta koska se toisi elämääni lisää aikaa.
Toki edelleen materiankin ottaisin mielelläni vastaan, mutta viime vuosina aika on mennyt materian edelle. Ehkä suurin vaikutus siihen on ollut Emilialla. Emilian kasvamista on ihana seurata, mutta ihan liian usein joutuu lähtemään töihin kesken nukkeleikin tai palapelin kokoamisen. Se on aina yhtä raastavaa ja tällä hetkellä suurin haaveeni onkin voittaa lotossa jotta saisin lisää aikaa.
Tykkään työstäni liikaa jotta jäisin kokonaan pois töistä, vaikka siihen mahdollisuus olisikin, mutta oikein mielelläni tekisin töitä vaikka vain kahtena tai kolmena päivänä viikossa. Ikävä kyllä aika harvalla on sellaiseen mahdollisuutta.

unelmia

Toisaalta, vaikka lotossa voittaminen houkutteleva ajatus olisikin, en lopulta ole sittenkään ihan varma haluaisinko voittaa ainakaan sitä päävoittoa, vaikka se arkeen lisää kaipaamaani aikaa toisikin. En ole ollenkaan varma haluaisinko sittenkään voittaa niin suurta rahasummaa, se kun mullistaisi elämän aivan totaalisesti. En ehkä sittenkään haulua saada ihan kaikkea mitä olen ikinä halunnut. Mistä silloin haaveilisi? Mistä unelmoisi?
Kuten alussa kirjoitin, elämässä pitää olla unelmia. Tavoitettavissa olevia, sekä niitä, joita ei ole koskaan mahdollisuutta toteuttaa.
.
Loppuun vielä pieni aasinsilta:
Ilman lottovoittoakin on mahdollista toteuttaa haaveita, ainakin niitä pienempiä. Itse toteutin haaveeni Makian kevät-takista ostamalla sen edullisesti House Of Brandonin MID SEASON SALE:sta, jossa on uskomaton määrä tuotteita jopa -50%. Käy sinäkin katsomassa löydätkö alesta pieniä toteutettavissa olevia unelmia 😉

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *