Tulin, näin ja nostin

Sitä voi kuvitella että onnistunut suoritus on saavutettavissa ihan tuosta noin, valmistautumatta ja asiaan sen kummemmin keskittymättä. Paskapuhetta sanon minä. Jos esimerkiksi haluat tehdä ennätyksen salilla jossakin liikkeessä, ei kannata lähteä niin sanotusti soitellen sotaan ja kokeilla tulisiko se uusi ennätys. Ei se niin onnistu. Tällä kertaa kerron reseptin onnistuneeseen ennätystulokseen.

Tärkeintä on se, että ennätystä ei lähdetä kokeilemaan, se lähdetään tekemään. Homma on niin, että se ennätysrauta nousee, sille ei ole vaihtoehtoja. Saatana. Kun päätät tehdä jotain, myös teet, etkä vaan kokeile mahtaisiko se onnistua. Pahin vaihtoehto on salilla ennen suoritusta sanoa varmistajalle että ”ei se sieltä varmaan nouse, mutta kokeillaan nyt…” No eihän se helvetti sieltä nouse jos sitä ei edes lähdetä nostamaan! Turha kainostelu pois ja tekemään se ennätys!

Ennätyksen tekeminen alkaa jo paljon ennen tankoon tarttumista, itseasiassa jo paljon ennen edes salille lähtemistä. Ennätyksen tekeminen alkaa jo muutamaa päivää aikaisemmin. Kun päätät tehdä uuden ennätyksen, huollat kroppaasi sitä varten jo useamman päivän. Raskaimmat treenit jätät tekemättä ja pidät huolta että ennätyspäivänä kroppa on iskussa, kaikki lihakset kunnolla palautuneina ja vetreinä. Parina edellisenä päivänä tankkaat hiukan enemmän oikeanlaista ravintoa jotta energiatasot ovat varmasti ennätyspäivänä kohdillaan.

Ennätyspäivää edeltävänä yönä nukut oikein hyvin, aamulla oikein tunnet miten keho ja mieli ovat levänneet ja valmiina suoritukseen. Aamulla vielä tankkaat hiukan kroppaa ja suoritat viimeistelevät venyttelyt. On aika lähteä salille tekemään uusi ennätys.

Salilla lämmittelet kunnolla, esimerkkinämme toimii uusi vinopenkkiennätys, joten erityisesti olkapäiden lämmittelyyn tulee panostaa huolella jotta vältytään loukkaantumisilta.

Alle tehdään muutama lämmittelysarja lähestyen uusia ennätyspainoja rasittamatta kuitenkaan lihaksistoa liikaa.

Nyt on aika siirtyä itse suoritukseen. Se on syytä käydä kohta kohdalta tarkasti läpi. Nyt lähdetään nostamaan se ennätysrauta, se on kevyttä. Varmistaja kannattaa häätää helvettiin, eihän tässä sellaista tarvita, rauta on kevyttä, se on ainoa vaihtoehto, epäonnistuminen ei ole mahdollista.

Tarvittavat tukivarusteet kunnolla paikoilleen, rannesiteet tiukalle ja keskittyminen on huipussaan. Mikään ulkopuolinen ei enää pysty häiritsemään suoritusta. On vain sinä ja tanko.

20130905_111239

Sitten asetutaan penkkiin. Ei ole ihan sama miten siihen rötkähdetään. Nyt nostetaan paljon rautaa, käsien pitää olla kohdallaan ja asennon tukeva.

20130905_111306

Siinä se on, rakas vihollinen. Katse tiukasti tankoon, silmistä loistaa voitontahto. Tanko liikkuu sinne minne sinä haluat.

20130905_111327

Suoritus alkaa, tanko lasketaan hitaasti rinnalle. Ennätysrautaa pitää kunnioittaa, mutta ei pelätä.

20130905_111329

Tanko koskettaa rintaa, se tuntuu kevyeltä. Miksi ei tuntuisi, sinähän tiedät että pystyt nostamaan sen. Lihakset jännittyvät ja tanko lähtee nousemaan. Hampaat puristuvat yhteen ja verisuoni otsassa alkaa pullistua. Mikään ei kuitenkaan estä sinua onnistumasta, tanko nousee hitaasti mutta rauhallisesti. Ja siinä se on, tanko on ylhäällä ja uudet ennätyslukemat taulussa!

20130905_111332

Suoritus ei kuitenkaan vielä ole ohi, tyynen rauhallisesti asetat tangon kannakkeisiinsa vaikka sisälläsi kuplii voitonriemu.

20130905_111338

Se on siinä! Saatana! Sinä teit sen! Nyt voit syksyä kännykkäsi luokse ja laittaa uuden ennätystuloksen tekstiviestinä kavereillesi ja varmuuden vuoksi vielä päivittää sen Facebookiin ja Twitteriin! Nyt saa olla ylpeä! Näin tehdään ennätyksiä!

 

Tai sitten ihan vaan mennään sinne salille ja nostetaan sitä rautaa. Vittuako niillä ennätyksillä on väliä ja ketä ne muka oikeasti kiinnostaa? Ei mua ainakaan.

Niin ja kuvasarja on lavastettu, en ole kokeillut ennätyksiä moneen vuoteen.

Kommentit (3)
  1. 😀
    Mää tykkään kyllä kokeilla ennätyksiä.

  2. Inka / alternatiiviurheilija.net
    27.9.2013, 00:02

    Haha, no kyllä näillä ohjeilla nousee! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *