Treenejä

Kävin tässä pari viikkoa vierailemassa Porin Puls Wellness Centerissä kun kerran ilmaisen jakson sain 🙂
Sali on puittelitaan ihan mielettömän hieno, aina todella siisti, valoisa, laminaatit lattioissa, suihkutilat kuin kylpylässä jne. Laitteita on paljon ja ne ovat korkeatasoisia. Salilla on hyvä treeni-ilmapiiri (treenaajat tervehtivät toisiaan ja oudompaakin tullaan pyydettäessä varmistamaan)

Omalta kannaltani huono puoli tuolla on se, että vaikka en koe itseäni mitenkään erityisen vahvaksi kaveriksi, loppuivat silti minulla painot kesken. Irtopainoja toki on riittävästi, mutta painopakallisissa laitteissa (erityisesti jalkatreenissä) sain laittaa heti alkuun täydet pakalliset painoa vaikka olin tehnyt etukäteisväsytystä vapailla painoilla parin kovan liikkeen verran. Jäin kaipaamaan esimerkiksi jalkaprässiä johon saisi lastattua perinteisesti painokiekkoja. Ainoa jalkaprässi kun on vaakaprässi painopakalla (jossa vastus loppui itselläni kesken). Sama juttu vaaka-hackissa. Jokatapauksessa sain jalat ihan tuhottoman kipeiksi tuolla treenatessani. Olisikohan syy sitten ollut erilaiset laitteet, pienemmät vastukset ja sitä kautta pidemmät sarjat, vai se, että kun oli niin paljon erilaisia laitteita, tuli tehtyä muutama sarja kaikilla ja näinollen sarjamäärä kasvoi melkoiseksi…

Toinen kaipaamani asia oli lisäpainovyö. Miten sitä osaa ojentajia edes treenata jos ei voi tehdä dippiä lisäpainoilla?

 
Outoa Pulsissa on se, että palautusjuomaa ei saa sekoittaa salin tiloissa. Siis mitä ihmettä? En saa sekoittaa palkkariani salilla? Pitääkö siis katabolian antaa jyllätä kehossa kotiin asti? On se nyt palkkaria saatava heti treenin jälkeen! (saatoin sekoitella palkkarini salaa vessassa… en toki myönnä jos joku kysyy) Toki tämä ratkaisu varmasti omalta osaltaan edesauttaa salin pysymistä siistinä (kuten magnesium-kielto useilla saleilla).
 
 
Minulle jäi sellainen kuva, että Puls on enemmän suunnattu sellaisille kunnonkohottajille ja perus-treenaajille kuin tällaisille minunlaisilleni hieltä haiseville ja painoja kolisteleville ”kovaa” treenaaville. Toki tuollakin kovaa pystyy treenaamaan, mutta jos kaipaa hienhajua, painojen kolinaa ja karjaisuja, kannattaa pysytellä niillä vanhanaikaisilla kellarisaleilla ja urheilutaloilla 🙂

Nyt olenkin taas palannut omalle salille. Vaikka tuolla vieraissakin treeni ihan kulki, on se oma sali aina oma sali ja loppuviikon treenit menivätkin aivan perhanan hyvin. Treenasin torstaina jalat hyvän ystäväni Karpan kanssa. Yritin piiskata meille samantyyppisen treenin, jonka Supermassa veti minulle jokin aika sitten. Tässä juttua siitä.

 
Ihan hyvin treeni onnistuikin ja aika tuskaa se oli, mutta eihän siitä lopulta tullut puoliksikaan niin rankka kuin Markon vetämänä. On se kumma millainen vaikutus sillä on, että se oma idoli kannustaa siinä vieressä.
 
jari+massa 019
 
Perjantaina vedin sitten itse itselleni kovan rinta-ojentaja-treenin. Ensin pumppailuja käsipainoilla ja pari kovaa sarjaa. Sitten vinopenkkiin, mistä superina tasapenkkiin, jossa rest-pause sarjaa kahdella tauolla. Näitä kolme settiä, vinopenkissä painoa 100 kg ja tasapenkissä 60kg toistoja ensin vinossa 8-10 ja sitten tasassa 8+6+4. Jumalauta että poltti, eikä painoa tarvinnut siis olla paljoa. Hiukan vielä viimeistelyä peckdeck:ssä ja rinnat olivat valmiit.
 
Sitten ojentajat, joissa alkuun mitäpä muutakaan kuin dippiä lisäpainoilla. Hyvä oli tehdä nyt kun taas oli omalla salilla ja tuttu lisäpainovyö löytyi naulasta. Muutama pudotussarja dippiä ja sen jälkeen ojentajapunnerrus smithissä lattialla maaten. Viimeistelyt taljassa supersarjoilla.
 
Nyt on niin jalat kuin rinta ja ojentajakin hellänä. Viikonlopun ajan saa paikat palautua (sellaiset työvuorot, ettei salille ehdi) ja ensiviikolla jatketaan uudella raivolla!
Kommentit (5)
  1. Oli todella hyvä muutos tuo fontin vaalennus. Nyt tekstiä on paljon helpompi lukea.Oliko tuolla salille oikein ilmoitukset palkkarin sekoitus kiellosta 🙂 Mankku kiellon vielä jotenkin ymmärtää, mutta ei kyllä tota…

  2. Metallisydän
    21.11.2009, 09:34

    Hyvä että fontin vaalennus auttoi. Muitakin parannusehdotuksia otetaan vastaan :)Ja kyllä, seinillä on oikein kiellot palkkarin sekoittamisesta. Kehoitetaan sekoittamaan kotona valmiiksi tai ostaman salilta valmispalkkari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *