Treenaaminen helteellä – Mitä pitää ottaa huomioon?

Nyt kun tätä hellejaksoa on kestänyt jo pidemmän aikaa, alkaa viimeisilläkin kuntosaleilla olla enemmän tai vähemmän tuskallisen kuuma. Kun hiki alkaa vuotaa kasvoille jo treenitossujen nauhoja solmiessa, saattaa monilla motivaatio treenaamiseen olla aika vähissä ja uimarannat tai terassit viilentävine juomineen houkutella tällä helteellä enemmän kuin kyykyt tai hauiskäännöt…

helteellä

Treenaaminen helteellä

Motivoituneimmat HC-treenaajat jaksavat kuitenkin raahautua salille treenaamaan helteisimpinäkin päivinä. Helteellä treenaamisessa on kuitenkin otettava huomioon muutamia sellaisia juttuja, joihin ei ehkä muulloin niin tule panostettua…

Nesteytys

Helteellä tulee hikoiltua paljon päivän mittaan ilman treenaamistakin ja salilla se hiki vasta irtoaakin. Näillä keleillä riittävän juomisen merkitys nouseekin todella merkittävään asemaan, juoda pitää ennen treeniä ja treenin jälkeen, mutat erityisesti treenin aikana.
Vesi on toki hyvää janojuomaa, mutta on hyvä muistaa että hikoillessa kehosta lähtee muutakin kuin nestettä. Treenijuomaan olisikin hyvä lisätä esimerkiksi hiukan suolaa, eikä EAA:kaan pahitteeksi ole…

Hikipyyhe

Hikipyyhe on hyvä varuste treenikassiin ihan aina, mutta tällaisilla hellekeleillä se on suorastaan välttämättömyys. Kukaan ei halua treenata laitteissa, joihin edellinen treenaaja on jättänyt hikilammikot. Ota siis muut treenaajat huomioon ja pidä hikipyyhe mukana.

Kevyet ja hengittävät treenivaatteet

Näillä helteillä saattaa alasti treenaaminen kummasti houkutella, aika harvalla salilla se kuitenkaan on mahdollista. Siksipä kannattaa jo kotona hiukan miettiä millaiset treenikuteet vetää päälle. Paksut collarihousut ja huppari on ehkä sitä HC:ta, mutta tällä säällä myös silkkaa tyhmyyttä. Kyllä ne isotkin lihakset pysyy lämpiminä kevyemmissäkin kamppeissa.

Treeniteho?

Kun kaikki osa-alueet on kunnossa, ei treenaaminen helteellä ole juurikaan sen kummempaa kuin muulloinkaan. Kun muistaa oikeanlaisen nesteytyksen ja varustuksen, voi treenata ihan yhtä kovilla tehoilla kuin viileämmilläkin keleillä, mahdollisesti kovempaakin, helteellä kun paikat pysyvät paremmin lämpiminä ja loukkaantumisherkkyys pienenee.

Hyviä helletreenejä kaikille!

P.S. Ihan vaan vinkkinä kaikille helletreenaajille, Sarilla kuvissa oleva Better Bodiesin täydellisesti hellekeleille soveltuva Performance Shape Top on heinäkuun ajan kampanjatarjouksessa Fit4You-verkkokaupassa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *