Metallisydän
Metallisydän

Tipaton juhannus?

Tässä on vuosien varrella tullut vietettyä juhannusta aika monella eri tavalla. Lapsuudessa juhannukset vietettiin mökillä vanhempien ja isovanhempien kanssa, jossain vaiheessa alkoivat festarit vetää puoleensa ja osan juhannuksista olen vuorotyöläisenä ollut myös töissä. Hieman juhannuksenviettotavasta riippuen, osa juhannuksista on ollut hieman kosteampia kuin toiset. Tänä vuonna juhannus meni taas tipattomana, samoin kuin pari edellistäkin…

juhannus

Mökki on ollut minulle yksi tärkeimmistä paikoista koko elämäni ajan ja minulla on noista lapsuuden juhjannuksista todella lämpimät muistot, vaikka ilma ei silloinkaan juhannuksina aina kovin lämmin ollut. Lapsuuden juhannuksina saunottiin savusaunassa, syötiin hyvin, poltettiin kokkoa ja oltiin yhdessä. Nyt minusta on ihana tarjota noita samoja kokemuksia omalle lapselleni.

Olen oman osani juhannusfestareista remunnut ja aina ei pelkkä Pepsi Max -tölkki ole kädessä keikkunut. Toistaiseksi kuitenkin nuo kosteat festarijuhannukset on saaneet jäädä tauolle ja juhannuksesta nautitaan ihan eri tavalla, perheen kanssa yhdessä. Tällä hetkellä en edes kaipaa juhannuksena festareille, mutta saattaa toki hyvin olla että vielä jossakin vaiheessa Emilian ollessa vanhempi teen paluun juhannusfestareille… vaviskaa nuoret! 😀
Tänä juhannuksena kuitenkin suunnattiin mökille heti kun pääsin torstaina töistä. Sari oli tehnyt valtavan työn pakatessaan kaiken valmiiksi lähtöä varten, minun tarvitsi vain heittää muutamat vaihtovaatteet kassiin ja hypätä autoon niin oltiin jo matkalla. Mummu ja pappa odottivat jo mökillä sauna lämpimänä ja ruoka pöydässä.

Jotenkin tietynlainen rauha laskeutuu mieleen heti mökille saapuessa. Siinä on se oma rauhallinen fiiliksensä kun saa istahtaa mökkirantaan luonnon äänien keskelle ja ihan vaan katsella järvelle. Tuo maisema on kuulunut ihan jokaiseen kesääni vauvasta lähtien. Toivon että tästä maisemasta muodostuu vuosien varrella Emilialle yhtä rakas kuin minulle.

Meidän juhannus on ollut täynnä yhdessäoloa, grillausta, vaahtokarkkia, hyvää ruokaa, lepoa ja saunomista niin tavallisessa puusaunassa kuin savusaunassakin. Ja paljon yhdessä touhuamista ja rakkautta.

Niin ja siitä tipattomuudesta. Ihan hyvin siinä perheen kanssa juhannusta viettäessä voisi ottaa saunoessa oluen tai pari ja ruuan kanssa lasillisen viiniä. Mä kuitenkin pysyn mieluummin siinä Pepsi Maxissa, se on kuningasten juoma!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.