Tiellä tähtiin – suomalaiset fitness-maailmankartalla

Meillä Suomessa on ollut kovia kehonrakentajia ja fitness-kisaajia vuosikaudet. On Euroopanmestareita, maailmanmestareita ja vaikka mitä. Aina joskus törmääkin väittelyyn siitä, kuka on menestynein suomalainen fitness- tai kehonrakennustähti, tai yleisesti vaan kovin jätkä (oli sitten mies tai nainen). Tällä kertaa ei pyöritä menneissä, vaan suunnataan katse tulevaisuuteen.
Fitnessin voittokulku
Fitness-maailmassa menee tällä hetkellä kovaa. Harrastajia on fitness-lajeissa ennätysmääriä ja kilpailijoita siinä määrin, että esimerkiksi bikinifitness-sarjoja alkaa kohta olla niin paljon, ettei yksi viikonloppu riitä kaikkien sarjojen kilpailemiseen… Ammattilaiskortti löytyy useammalta fitness-kisaajalta ja mielettömiä sijoituksia ammattilaiskilpailuista ropisee tasaiseen tahtiin, viimeisimpänä Piia Pajusen upea yhdeksäs sija lajin arvostetuimmassa kilpailussa, Olympiassa viime viikonloppuna.

Naiset niittävät siis menestystä ihan sikana, mutta miten on miesten laita?
Fitneksen voittokulku lähti liikkeelle uudesta lajista, bikinifitneksestä, jolloin harrastajamäärät räjähtivät käsiin ja Anna Virmajoki ampui itsensä kerta heitolla tähtiin huolimatta lajin aluksi niskaansa saamasta mollaamisesta pitkän linjan harrastajien osalta. Sittemmin laji on lunastanut paikkansa myös Suomen fitness-maailmassa. Hieman saman suuntaisesti kävi myös miesten puolella uuden, alkuun naureskelua osakseen saaman ”shortsisarjan” Men’s Physiquen myötä. Kilpailijoita riittää ja menestystä tulee, kansainvälisestikin esimerkiksi Sherko Eliassin putsattua pöytää heti ensimmäisenä kilpailuvuotenaan 2015.

Entäs ne kehonrakentajat?
Myös kehonrakennuksen puolella on muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen menossa uusi nousu, kilpailijoita riittää taas ja mitaleja tippuu myös kansainvälisistä kisoista tasaista tahtia. Parin muutaman vuoden takaisen puoli-ilmaiseksi saadun ammattilaiskortin jälkeen Kille Kujalan taistelu ammattilaiskortin saamiseksi oli mahtavaa seurattavaa. Sillä asenteella jolla Kille itselleen tuon kortin hankki, tulee pääsemään vielä pitkälle.

Kille ei suinkaan ole Suomen ainoa viimeaikoina menestystä niittänyt kehonrakentaja. Kukaan ei osaa aavistaakaan minne asti kaikkien lajia vähänkään seuranneen tuntema Mika Nyyssölä vielä tulee kapuamaan. Suomesta ei omassa sarjassa vastusta juuri löydy ja kansainvälisistäkin kisoista riittää jo roppakaupalla mitaleja. Ammattilaiskortti siintää myös Mikan silmissä, enkä usko että sen saavuttamisessa enää menee kauaa…

Kehonrakennuksen puolella harvoin syntyy tähtiä täysin pimennosta, mutta poikkeus vahvistaa säännön tällä kertaa Mika Sihvosen muodossa. Kukaan ei tiedä minne asti Sihvonen tulee tiensä raivaamaan… Eikä kannata unohtaa esimerkiksi Peter Wileniusta, Antti Halmoa tai Mikko Ovaskaistakaan, potentiaalisia tähtiä meillä löytyy kyllä roppakaupalla myös kehonrakennuksen puolelta.
Tulevaisuus?
Tulevaisuus on avoin ja mielenkiinnolla odotan ketkä ovat niitä fitness- ja kehonrakennustähtiämme jotka vievät Suomen jälleen kerran fitnessmaailman kartalle ja kuinka pitkälle tähtiin nykyiset menestyjämme vielä päätyvät.
P.S. Monia nykyisiä tähtiä ja erityisesti tulevaisuuden lupauksia jäi varmasti mainitsematta, kommentoikaa rohkeasti omia suosikkejanne kommentteihin niin saadaan postauksesta yhteistyöllä kattavampi!

Kommentit (7)
 1. testi

 2. Mites isännällä itsellä. Onko kilpailuviettiä / haluja lavoille?
  Shortsisarjassa voisi olla tilaa?

  1. Metallisydän
   18.9.2017, 22:41

   Eipä oikein. Jokunen vuosi sitten ajatus mielessä hiukan pyöri, mutta tulin järkiini 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *