Metallisydän
Metallisydän

TBT: Totuus Fitness-bloggarin arjesta

Reilut pari vuotta sitten avasin hieman sitä, mitä fitness-bloggarin arki ihan todellisuudessa on, nyt alkuvuoden fitness-kiimassa on hyvä palauttaa mieliin taas tuo totuus kaiken kiiltavan kulissin takaa. Blogeja lukemalla saa helposti sen kuvan että arki on pelkkää ruusuntuoksuista kivakivajeejeetä, aina paistaa aurinko ja kaikki on kivaa. Syödään superfoodjauhoista tehtyä puuropaistosta ja se on kivaa, aina treenataan kovaa ja sekin on kivaa. Ja kun ollaan dieetillä, on se raskasta, mutta silti niin kivaa. Mutta eihän se todellisuus ihan sellaista ole…
Aamu alkaa herätyksellä kukonlaulun aikaan. Väsyttää niin helvetisti, mutta noustava on. Raahaudutaan vessaan missä peilistä tuijottaa kaksi isoa silmäpussia. Ei kovin kivaa, mutta jaksettava on. Luomuaamupuuro mikroon ja puolinukuksissa ensimmäinen päivitys Facebookiin: ”Ai kun ihana aamu! Ihana herätä niin pirteenä ja energisenä!”

totuus

Kun puuro on valmis, siihen ripotellaan sopivasti mansikoita tai muita ihania marjoja päälle. Mielellään hiukan jotain tattarijauhoa tai soijalesitiiniä lisäksi ja pari viinimarjanlehteä koristeeksi. Sitten otetaan kuva, kuudesta eri suunnasta. Sitten huomataan että ei perkele, eiliset kalsarit on pöydällä, siirretään ne pois ja otetaan uudelleen niitä kuvia. Kun viimein on saatu otettua hyvä kuva, jaetaan se instagramissa hashtagilla #fit4life. Sitten kipataan koko komeus roskikseen ja syödään sitä paahtoleipää ja juodaan kahvia mustana jotta oikeasti herätään.

totuus

Sitten alkaa treenivaatteiden sovitus. Jokaisella fitness-bloggarilla on ainakin kahdeksat erilaiset Better Bodies -housut, ja kuudet Six Deucet. Niitä sovitetaan ja peilataan. Ja etsitään sopivaa trenitoppi-treenihousu -yhdistelmää. Sitten otetaan kamera, mutristetaan huulia, pyllistetään ja haetaan sopivaa kuvakulmaa. Välillä pitää vaihtaa vaatteita koska toppi ei sovikaan yhteen housujen kanssa. Kun viimein on saatu omasta mielestä hyvä kuva, jaetaan se instagramissa. Tällä kertaa hashtagilla #fitnesstraining4life

totuus

totuus

Sitten lähdetään sinne salille. Vituttaahan se, mutta pakko on. Nälkäkin on jo tullut kuvatessa, joten matkalla syödään joku hyvä proteiinipatukka, ne kuuluu fitnessiin. Mitään kunnon treeniä ei tänään jaksa millään tehdä, mutta pumpataan muutama sarja askelkyykkyä ja takapotkua että saadaan hiukan pumppia peppuun. Sitten aletaan taas ottaa kuvia, pyllistetään ja kuvataan peilin kautta. Ja pyllistetään ja kuvataan. Ja saatana kun ei millään saa nyt sitä oikeeta kuvakulmaa, sitä missä peppu näyttää pyöreämmältä kuin se oikeasti onkaan… Lopulta saadaan selkä sopivasti notkolle ja peppu pyllistettua niin että voidaan kuva jakaa facebookissa ja ylistää treenaamisen ihanuutta.

totuus

Sitten pääsee vihdoin kotiin ja tehdään ruokaa. Hauduttamalla valmistetaan jotain niin ihanaa luomutofufileetä ja spirulinakastiketta että! Taas kuvataan valmis annos viidestä eri suunnasta. Sitten maistetaan, yökitään, kipataan roskiin ja tilataan pizza. Niin ja kuva jaetaan facebookissa ja kehutaan luomusuperfoodien terveysvaikutuksia.

totuus

Vaikka ei uskoisi, fitness-bloggarinkin arkeen kuuluu myös siivoamista ja kaupassakäyntiä. Ne hoidetaan vaivihkaa ja niistä ei facessa huudella, eihän ne ole oikeeta fitness-laiffia, vaan pakollista oheistoimintaa.
Kun kämppä on imuroitu, fitnesstrikootreenihousut ja topit pesty hellävaraisesti kolmessakympissä ja pölyt pyyhitty, päästään vihdoin kirjoittamaan omaa blogikirjoitusta rankasta fitness-treenaamisesta ja sen ihanuudesta, uudesta luomusuperfoodhampunsiemenpannukakku-reseptistä ja miten se maistuu ihan samalta kuin aitokin kun vaan ei ota huomioon vihreää väriä ja tahnamaista koostumusta, tai sitten uusista ihanista Six Deuce housuista ja pepputreenistä, tai mistä nyt sitten kirjoitetaankin. Samalla käydään lukemassa muiden fitness-bloggaajien samanlaisia kirjoituksia ja kommentoimassa niiden ihanuutta ja miten totta ne onkaan, unohtamatta liittää oman blogin linkkiä kommentin loppuun, jos vaikka joku eksyisi lukemaan niitä omiakin juttuja.

totuus

Illalla syödään ehrmannin rahkaa ja otetaan siitä kuva sekä facebookiin että instagramiin jotta kaikki tietää miten kovaa fitnesslaiffi on ja millaisia uhrauksia pitää tehdä kun joutuu luopumaan sipseistä. #nopainnogain #sacrifice

totuus

Sellainen on siis minun päiväni, mites teidän?

Kommentit (5)

 1. Eve

  :D:D:D:D:D Oot huippu!

  1. ninanen

   Oon jonkin aikaa lukenu jo blogiasi ja nää sarkastiset jutut on kyllä niin parhaita! 😀 Kyllä piristyy lukiessa näitä, älä ikinä lopeta blogin pitämistä! 🙂
   PS. Treenijututkin on hyviä, paljon oon saanu niistä vaihtelua omaan treeniin 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *