Metallisydän
Metallisydän

TBT: Helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza

Jokaisessa itseään kunnioittavassa fitness-blogissa on aika-ajoin ruokaohjeita, niin myös Metallisydämen blogissa. Tämänkertainen ohje on julkaistu ensimmäisen kerran jo reilut pari vuotta sitten, mutta on jälleen dieetin myötä ajankohtainen ja käyttökelpoinen, joten ajattelin jakaa sen teille muillekin muistin virkistykseksi. Tällä kertaa leivotaan siis pizzaa, eikä ihan mitä tahansa pizzaa, vaan vhh-pizzaa. Ja koska olen pohjimmiltani suhteellisen laiska ruuanlaittaja, tehdään se mahdollisimman helposti. Tällainen on siis Metallisydämen laiskanmiehen helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza.
Haastavin osa pizzanteossa on pohja. Yleensähän pizzapohja tehdään vehnäjauhoista, mutta se nyt ei käy päinsä kun hiilarit pyritään pitämään minimissä ja vehnäjauhot on muutenkin saatanasta. On toki olemassa näitä kaikenmaailman raejuusto- tai rahkapohjia, mutta sanotaan nyt suoraan, ne maistuu paskalle. Sitäpaitsi niissä on hirveä vaiva. Mutta ei hätää, Metallisydämellä on tähän erinomaisen helppo ja suhteellisen vähähiilarinen ratkaisu, tortilla-kuoret! Vehnäähän nekin on, mutta ne on niin helkkarin ohuita ettei niissä voi paljoa hiilareita olla…

vähähiilarinen

Paketti auki, lertut pellille ja tadaa, pohja on valmis!
Seuraavaksi kaivetaan jokamiehen maustepurtilo jääkaapista ja pursotetaan kunnon kerros Felixiä pohjien päälle. Saa toki käyttää mitä ihmeellisempiä tomaattimurskia tai vaikka muussata itse ne tomaatit siihen päälle, mutta itse koen ketsupin helpoimmaksi ja nopeimmaksi ratkaisuksi. Ja se on lisäksi hyvää.

vähähiilarinen

Syön joka päivä paistettua naudan vähärasvaista jauhelihaa. Paistan sitä aina pariksi päiväksi annokset valmiiksi ja laitan jääkaappiin pakastusrasioihin joita on sitten helppo ottaa töihinkin mukaan. Nyt otetaan jääkaapista tuollainen valmis rasiallinen jauhelihaa ja levitetään tasaisesti pohjien päälle.

vähähiilarinen

Tosimies ei salaattia syö, mutta fitnessissä syödään salaattia… Onhan tuossa tietynlainen ristiriita. Ongelma ratkaistaan siivuttamalla puolikas paprika pizzojen päälle. Se ei oikeestaan ole salaattia kun se on pizzan päällä, mutta suurimmille salaatti-intoilijoille voi kuitenkin puhtaalla omalla tunnolla väittää syövänsä salaattia. Ja sekin maistuu hyvältä. Win-win -tilanne siis : )

vähähiilarinen

Sitten juustoa. Raastamaanhan ei aleta, liian vaivalloista. Muutama siivu tavallista juustoa revitään pizzojen päälle ja lisäksi muutamia murusia homejuustoa makua tuomaan. Itse en halua pizzani päälle paljoa juustoa, mutta halutessasi voit laittaa sitä enemmänkin, juustossa ei liikoja hiilareita ole.

vähähiilarinen

Sitten koko komeus uuniin ja vesi kielellä kyttäämään uunin luukkua koska pizzat on valmiina… Varo polttamasta nenääsi, se uunin luukku on kuuma…

vähähiilarinen

Ja tadaa! Nyt on Metallisydämen laiskanmiehen helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza valmis, aikaa meni 10-15 minuuttia riippuen siitä monestiko leikkasit veitsellä sormeesi paprikaa viipaloidessasi. Syömisessä tuskin menee yhtä kauan ; )

vähähiilarinen

Kommentit (2)

 1. ulla

  Paras pizzaohje aikoihin :D:D:D:D heh

  1. Annika

   Ja saahan niitä tortilloja gluteenittominakin esim maissista tehtynä ja sehän se vasta trendikästä onkin😉 näin meillä menty jo vuosia koska laiskuus 😅

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *