Metallisydän
Metallisydän

TBT: Fitness-sanastoa vuodelta 2014

Vuonna 2014 netti oli täynnä fitnessiä, lehdet oli täynnä fitnessiä, telkkarikin oli täynnä fitnessiä. Mutta kukaan ei oikein tiennyt mitä se fitnessi oikein oli ja mitä se piti sisällään? Onneksi Metallisydän syöksyi apuun ja tämän vuodelta 2014 olevan fitness -sanaston avulla pääsi ihan jokainen varmasti sisään fitnessin maailmaan. Eikä sanasto vaikuta ihan kauheasti muuttuneen vuosien varrella, aikalailla samoilla linjoilla mennään edelleen…

Fitness-sanastoa vuodelta 2014

sanastoa
Fitness – Alunperin kilpaurheilulaji, johon kuuluu fysiikkakierros ja vauhdikas vapaaohjelma. Nykyisin kaikkeen naisten kuntosalitreeniin liittyvän etuliite.
Siksduussi – Tämän hetken trendikkäin fitness-asuste. Kaikilla fitnessiä harrastavilla pitää olla siksduussit, mielellään useammat.
495-1343-thickbox_default-horz
Treeni – Kuntosalilla suoritettava toimitus. Fitnessissä käsittää lähinnä siksduusseissa tai muissa tiukoissa trikoissa tehtäviä peppua pyöristäviä liikkeitä.
Selfie – Itsestä kännykkäkameralla peilinkautta otettu kuva (ei niin oleellinen fitnessissä)
Belfie – Omasta pepusta kännykkäkameralla peilinkautta otettu kuva (hyvin oleellista fitnessissä)
six deuce
Face, insta – Tärkeimmät kanavat kertoa omista treeneistä kavereille ja belfieiden jakamiselle. Usein tarkempi kuin oma treenipäivyri.
Palkkari – Treenin, belfien ottamisen, facettamisen ja instaamisen jälkeen söpöstä sheikkeristä nautittava juoma. Omaa taianomaisia peppua pyöristäviä ainesosia.
Bikinifitness-kisa – Jokaisen fitnessiä harrastavan tavoite, mutta ei heti, vaan vasta puolen vuoden ahkeran treenaamisen jälkeen.
bikini fitness
Dieetti – Ajanjakso ennen bikinifitness-kisaa, jolloin syödään tositositosi vähän.
Offsiisoni – Ajanjakso ennen dieettiä, jolloin syödään mäkkärissä.
Parsakaali – Dieetti-ruokavalion perusta. Maistuu paskalta, mutta sitä ei saa sanoa ääneen.
broccoli2
Ehrmanni – Jogurtin tyyppinen maitotaloustuote, joka sisältää runsaasti fitnessissä tärkeää proteiinia. Maistuu pahalle, mutta syödään silti, koska se kuuluu fitnessiin.
Superfuudit – Kaikenlaisia marjoja, pähkinöitä ja jauhoja joista voi tehdä smuuthieita.
Smuuthie – Sellainen seos mitä saadaan kun laitetaan kaikkia kamalanmakuisia superfuudeja blenderiin ja suristetaan mössöksi.
Superfood-Smoothie-780x300
Venyttely – Asia jota pitäisi tehdä, kaikki väittävät tekevänsä, mutta kukaan ei todellisuudessa tee.
Bodari – Miespuolinen fitness-harrastaja. Treenaa salilla hauista ja penkkiä. Ei koske superfuudeihin eikä parsakaaliin, mutta syö ehrmannia kymmenen fitness-tytön edestä.
Ja lopuksi Crossfit – Fitnessin perivihollinen, laji jossa tehdään liikkeet väärillä tekniikoilla ja jossa käytettävät painot näyttää paljon isommilta kuin oikeesti on. Ihan tyhmä trendilaji.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.