TBT: Fitness-bloggarin kuminauhajumppa!

Fitness-bloggarin elämä on kiireistä, kutsuja erilaisiin tapahtumiin satelee päivittäin sähköpostiin. On kuntosalien avajaisia, uuden superfitnakedbar -patukan lanseeraustilaisuuksia tai fitness-messuja tai gaaloja, jolloin on pakko olla reissussa. Treeni on silti tehtävä, eihän kukaan halua reissaamisen aiheuttavan pepun latistumista kun ei treenaamaan pääse!? Ei huolta, tällä kertaa palataan ajassa jokunen vuosi taaksepäin ja muistutellaan mieleen Fitness-bloggarin kuminauhajumppa, joka on helppo suorittaa missä tahansa, vaikka hotellihuoneessa! Mukana tarvitset ainoastaan jumppatrikoot (jotka jokaisella itseään arvostavalla fitness-bloggarilla on aina mukana) ja jumppakuminauhan.

Fitness-bloggarin kuminauhajumppa!

kuminauhajumppa

Pelkän jumppakuminauhan avulla on mahdollista treenata ihan koko kehon lihaksisto, ja aivan varmasti myös pepulle on mahdollista tehdä kunnon treeni. Ainoastaan oma mielikuvitus on rajana erilaisille liikevariaatioille.

Lämmittely

Kuten mikä tahansa treeni, myös fitness-bloggarin kuminauhajumppa aloitetaan kunnon lämmittelyllä, eihän kukaan halua reväyttää pakaraa kesken parhaan pepunkasvatuskauden? Lämmittelyä varten Metallisydän on kehitellyt ihan oman, koko kehoa rasittavan, mutta suhteellisen helpon liikkeen myös aloitteleville fitness-bloggareille. Laitetaan jumppakuminauha jalkapöydän päälle, otetaan kuminauhan päistä kiinni ja aletaan ojennella kroppaa suoraksi. Näin saadaan yhdellä liikkeellä näppärästi lämmiteltyä koko fitness-bloggarin herkän lihaksikas vartalo.

20140906_125430

Peppu ja jalat

Sitten päästäänkin siirtymään itse treenin pariin. Jokainen fitness-bloggari tahtoo peppuunsa lisää pyöreyttä, joten aloitamme peppuliikkeillä. Ensimmäisenä liikkeenä on kaikille tuttu, yksinkertainen ja helppo takapotkujumppakuminauhallakontallaan, jolla saadaan peppuun sitä kaivattua pyöreyttä.
Asetu konttausasentoon ja laita kuminauha toisen jalan taakse. Tartu kuminauhan päistä kiinni ja potkaise jalka taakse. Mitä ylemmäs saat jalan nousemaan, sen tehokkaammin pakara pyöristyy!

20140906_124721

20140906_124724

Kun on saatu pakarat mukavaan pumppiin, jatketaan jalkaliikkeillä ja vieläpä sillä kaikkein parhaalla jalkaliikkeellä eli kyykyllä. Nyt monet vasta-alkajat kuvittelevat ettei kyykkyä pysty tekemään jumppakuminauhan avulla… Pystyy! Laitetaan kuminauhan päät jalkaterien alle ja kuminauha niskan taakse ja tadaa! Meillä on jumppakuminauhaniskantakanakyykky!

20140906_124543

20140906_124541

Ai että kun tekee höpöä kun parisataakin kyykkyä runttaa menemään : )
Moni kuvittelee että fitness-bloggarit eivät treenaa muuta kuin peppua. Se on kuitenkin vain median luoma harhaluulo. Lähes yhtä tärkeä kuin pepun pyöreys, on reiden kaari. Siksipä teemme reiden ulkosyrjälle ihan oman erikoisliikkeensä, eli kyljelläänmakuujumppakuminauhavastuksenajalannosto. Otetaan mukava kylkiasento lattialla ja laitetaan kuminauha tiukasti nilkkojen ympäri ja solmuun. Sitten ei muuta kuin rauhallisia nostoja. Muista vaihtaa välillä toiselle kyljelle!
20140906_124816

Yläkroppa

Kaikki ovat varmasti kuulleet sanonnan ”Friends dont’t let fitness-bloggers skip upperbodyday!” Vaikka se jalkojen ja pepun treenaus mukavaa onkin, ei yläkroppaa sovi unohtaa. On todella nolon näköistä jos omistaa pyöreän pepun ja timmit reidet, mutta täysin treenaamattoman yläkropan.
Aloitetaan yläkropan treenaaminen vaikkapa jumppakuminauhaovenkahvassavedolla. Kiepautetaan jumppakuminauha keskikohdastaan ovenkahvan ympärille, tartutaan kuminauhan päistä kiinni ja otetaan lievästi takaviisto asento. Sitten lähdetään vetämään kuminauhasta pitäen kyynärpäät lähellä kylkiä ja kohdistaen liike selän lihaksille.

20140906_125004

Selän treenaamisesta on luontevaa siirtyä takaolkapäihin, jokainen fitness-bloggari tietää kehon tiimalasimallin tärkeyden. Olkapäälinja muodostaa tiimalasin yläreunan ja on siis lähes yhtä tärkeässä asemassa kuin alareunan muodostava lantio-peppu-akseli.

Takaolkapäärutistusjumppakuminauhaovenkahvassa on tehokas liike olkapään takaosalle. Jumppakuminauha pidetään kiinni ovenkahvassa, mutta ei vedetäkään sitä alhaalla sivuille, vaan ylös kädet leveällä.

20140906_125011

Jatketaan olkapäiden parissa vielä toisen liikkeen verran. Seuraavaa liikettä, istuen tehtävää jumppakuminauhapepunallapunnerrusta varten tarvitaan tuoli, joka kannattaa sijoittaa avoimelle paikalle keskelle lattiaa.

Istu tuolille ja laita jumppakuminauha kulkemaan pyöreän ja täyteläisen peppusi alta. Sitten yksinkertaisesti alat tehdä pystypunnerrusta pitäen kuminauhan päistä kiinni.

20140906_125330

Nyt kun tuolilla kerran istutaan, voidaan samalla treenata myös pohkeet. Sopiihan täyteläisen pepun ja timmien reisien kaarien jatkoksi myös sopivan lihaksikkaat pohkeet.

Laitetaan jumppakuminauha päkiän alle, otetaan kuminauhan päistä tiukasti kiinni ja tehdään tiukka sarja jumppakuminauhapohjerutistusta istuen.

20140906_125229

Aika rientää kun on kivaa ja kohta telkkarissa alkaakin jokaisen fitness-bloggarin lempisarja, Jutta ja superdieetit. Vielä on kuitenkin aikaa yhdelle liikkeelle, joka on jumppakuminauhatossunallahauiskääntö. Tässä liikkeessä jumppakuminauha asetetaan seistessä jalkaterien alle, tartutaan kuminauhan päistä kiinni ja tehdään hauiskääntöjä tiukasti keskittyen tuntumaan hauislihaksessa.

20140906_124907

Loppupumppi peppuun!

Näin on fitness-bloggarin kuminauhajumppa tehty ja koko kroppa huolella treenattu. Kun on päästy hyvään vauhtiin, kannattaa hyödyntää myös superdieettien mainostauot ja tehdä vielä hyväähuomentajumppakuminauhalla-liikettä ihan vaan koska treenin alussa saavutettu ihana peppupumppi on päässyt jo katoamaan. Laitetaan kuminauha niskan taakse, päät jalkaterien alle ja tehdään mainostauon ajan rauhallisia hallittuja toistoja.

20140906_124552

Fitness-bloggarin kuminauhajumppaa voi jokainen fitness-bloggari muokata oman mielensä mukaan ja kehitellä mitä erilaisempia liikevariaatioita. Kuten jo alussa mainitsin, vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa kuitenkin noudattaa tiettyä varovaisuutta eikä yrittää ensimmäisellä kerralla kaikkein monimutkaisimpia liikkeitä. Huolimattomalla jumppakuminauhailulla saattaa olla ikäviä ja arvaamattomia seurauksia…

20140906_125542

.

By the way, jos sulla ei vielä ole sopivia trikoita kuminauhajumppaan, ne kannattaa hankkia nyt, Fit4You:ssa on Better Bodiesin Athlete Tights trikoot huikeassa alessa!

Kommentit (2)
  1. Eikös tämä ole jo vanhan toistamista?

    1. Metallisydän
      1.6.2017, 14:27

      Oon aina silloin tällöin nostanut vanhempia tekstejä throwback thursday -tyyppisesti uudelleen esille. Ne on otsikossa merkitty tuolla TBT merkinnällä, joten jos ei niitä jaksa uudelleen lueskella, on ne helppo myös skipata 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *