Metallisydän
Metallisydän

Täydellisen treenin metsästys

Monesti puhutaan hyvästä treenistä ja joskus harvoin vastaan tulee paskoja treenejä, mutta tuskin koskaan kukaan on kertonut tehneensä täydellistä treeniä…

Täydellisen treenin metsästys

Millainen sitten olisi minulle se täydellinen treeni? Treeni, jossa ihan kaikki napsahtaisi kohdalleen alusta loppuun. Onko sellainen täyttä utopiaa vai jopa mahdollista toteutua jonakin ennalta arvaamattomana päivänä…?

täydellisen

Lähtötilanne

Täydellinen treeni ei rajoitu ainoastaan siihen lyhyeen hetkeen kuntosalilla, kun hiki lentää, ennätykset paukkuu ja pumppi repii lihaksia. Se hetki on toki täydellisen treenin ydin, mutta kokonaisuus alkaa jo edellisestä päivästä. Täydellistä treeniä edeltävänä päivänä on syöty hyvin, ei mässätty eikä liiemmin herkuteltu, vaan syöty hyvää ja terveellistä ruokaa riittävästi, että energiatasot ovat korkealla jo heti aamusta. Täydellistä treeniä edeltää myös pitkät ja nautinnolliset yöunet, joilta herätessä olo on levännyt ja energinen.
Minun täydellinen treenini ajoittuu aamupäivään, jolloin hyvin nukutun yön jälkeen omat energiatasoni ovat korkeimmillaan. Herkullisen ja ravitsevan aamiaisen jälkeen sekoittelen itselleni kunnon treenilaturin, ja lepäilen hetken sohvalla odottaen että takatukassa alkaa tuntua tuttua kihelmöintiä. Siitä tiedän että on aika lähteä salille.

Salilla

Salilla tuo mukava pieni kihelmöinti on muuttunut uskomattomaksi energialataukseksi, tuntuu kuin pystyisi nostamaan kivitalon. Samalla keskittyminen ennalta suunniteltuun treeniin on huipussaan. Nyt on tultu treenaamaan.
Täydellisessä treenissä ei sinänsä ole väliä, mitä lihasryhmää treenataan, merkitystä on sillä, että treenattavasta lihasryhmästä saadaan revittyä irti enemmän kuin on kuviteltu olevan mahdollista. Täydellinen treeni voi pitää sisällään uuden maastaveto-ennätyksen, uskomattoman poltteen reisissä pitkien prässisarjojen jälkeen tai repivän pumpin rintalihaksissa supersarjojen seurauksena. Merkityksellistä ei ole se, mitä tehdään, vaan se miten tehdään. Täydellisessä treenissä ylitetään omat rajat, poistutaan mukavuusalueelta ja nautitaan siitä mitä tehdään. Täydellisen treenin jälkeen pukukopissa uupuneena istuessa ja palkkaria hörppiessä voi rehellisesti todeta itselleen antaneensa kaikkensa – ja sitten lähteä vaappumaan kotiin.

Loppuhuipennus

Täydellinen treeni sisältää ehdottomasti myös herkullisen, mutta terveellisen aterian kotona treenin jälkeen – ja ennenkaikkea puolentunnin-tunnin mittaiset päiväunet.

Sellainen on minun mielikuvani täydellisestä treenistä.
Millainen on SINUN täydellinen treenisi?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.