Metallisydän
Metallisydän

Tavanomainen rintatreeni

Talvinen aamu. Metallisydän herää herätyskellon soittoon. Silmiä painaa mutta ei auta, noustava on. Metallisydän laahustaa keittiöön, juo lasillisen vettä ja mittaa lautaselle kaurahiutaleet ja proteiinijauhot, vettä päälle ja lautanen mikroon. Tämä joka-aamuinen rituaali onnistuu edelleen puoliunessa. Puuron valmistuessa mikrossa Metallisydän istuu tuolilla silmät kiinni painuen.

Aamupalaa suuhunsa lapioidessaan alkaa Metallisydän pikuhiljaa heräillä. MIelessä alkaa pyöriä päivän treeni, joka on kohta edessä. Siinä aamupalaa syödessä ja aamutoimia hoidellessa Metallisydän suunnittelee mielessään treenin liikkeet, montako sarjaa missäkin liikkeessä aikoo tehdä ja suurin piirtein myös käytettävät painot ja sarjojen pituudet. Niitä voi vielä treenin aikana viilata kohdalleen.

Treenilaturi naamaan, treenikassi olalle ja kohti salia. Auto on tietysti aivan lumessa. Siinä sitä ”alkulämpöä” kun pakkasessa harjailee lumet auton päältä…

Salilla oikeasti lämmitellessä alkaa veri kiertää lihaksissa, paikat lämpenemään ja laturikin alkaa antaa merkkejä itsestään, ihoa alkaa kihelmöimään ja olo muuttua energiseksi. Tästä on hyvä alkaa.

Ensimmäinen varsinainen liike on vinopenkkipunnerrus, tällä kertaa Smith:ssä koska varmistajaa ei ole ja sarjat tehdään loppuun asti. Ensimmäisessä liikkeessä käytetään raskaita painoja ja sarjat jäävät lyhyiksi. Neljän kovan sarjan jälkeen vielä yksi pidempi sarja pienemmillä painoilla.

Tuntuma rinnassa on hyvä. Treeni kulkee. Seuraavaksi on vuorossa käsipainot. Tässä liikkeessä on tarkoitus tehdä pudotussarjoja. Penkki lievään vinouteen, käsipainot valmiiksi ja ei muuta kuin tekemään. Tätä liikettä riittää kolme pudotussarjaa, rintalihakset ovat liekeissä.

 

Treeni viimeistellään vielä rutistusliikkeellä ristikkäistaljassa. Painoa ei paljoa tarvita, liike pidetään puhtaana ja hallittuna, yläasennossa kunnon puristus rinnalla, minkäänlaista riuhtomista ei sallita. Ja poltto on melkoinen.

Seuraavaksi onkin aika suunnata suihkun kautta kotiin tekemään ruokaa ja miettimään mitäs muuta sitä piti tänään tehdä…

Kommentit (6)

 1. Ryulan

  Onnistuispa miullakin aamutreenaminen, tai lähinnä herääminen, noin hyvin. Ensimmäinen herätys oli puoli kymmeneltä, hiukan yli kymmenen pääsin ylös sängystä. Ja tässä vielä kökötetään kotona…(Mutta kun kissat vaati hellyyttä ja sähköpostit piti käydä katsomassa ja ja….)

  • Metallisydän

   Niinhän se on että pakko se vaan on itsensä ylös potkia. Kyllä se mukava olisi sinne lämpimään sänkyyn jääd peiton alle…

 2. Anonymous

  Montako g proteiinia syöt per painokg?

  • Metallisydän

   Kaipa se siinä 2,5-3 g/painokilo pyörii…

 3. Anonymous

  En ole tajunnu tota koskaan. Lasketaanko se siis rasvatonta painokiloa kohden? Vai syökö 150g (rasvaa) tuohon painokiloon nähden sen proteiini määrän?

  • Metallisydän

   Mä painan noin 95 kiloa ja syön proteiinia keskimäärin 250 grammaa päivässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.