Metallisydän
Metallisydän

Tatuointini ja tarinat niiden taustalla

Tatuoinnit on tunnettu eri kulttuureissa vuosituhansien ajan aina Alpeilta löytyneestä 5300 vuotta vanhasta jäämies Ötsistä asti. Omien kuvieni juuret eivät juonna aivan yhtä pitkälle, vaan ensimmäisen tatuointini otin 90-luvun loppupuolella ja viimeisimmän viime torstaina.

tatuointini

Ensimmäistä tatuointiani suunnitellessani ei ollut käytettävissä nykyajan internetin loppumatonta tribal-kuvastoa. Tiesin haluavani tribal-tyylisen tatuoinnin ja sitä sitten suunnittelin omatoimisesti lyijykynällä ruutupaperille. Taisi siinä jokunen lukion oppitunti mennä, mutta lopulta olin tyytyväinen lopputuokseen. Näin jälkikäteen ajateltuna suunnittelua tosin olisi ehkä voinut vielä hieman jatkaa…
Jos luonnokseni ei ollut ihan mestariluokkaa, ei sitä ollut silloinen tatuoinnin tekijäkään. Pitää muistaa, että silloin ei virallisia tatuoitsijoita ollut ihan joka nurkalla ja niinpä tekijäksi valikoituin tutun tuttu, joka lopulta taiteli ensimmäisen tatuointini niskaani.

tatuointini

Alunperin kuva ei ollut ihan nykyisenlainen. Kyllä se silloinkin jossakin määrin saattoi Opelin merkkiä muistuttaa, mutta se oli alunperin koottu kolmesta irrallisesta osasta, vuosien varrella ääriviivat ovat laajentuneet ja osat sulautuneet toisiinsa.
Seuraavaan tatuointiini sain kuningas-ajatuksen, halusin vasempaan olkavarteeni kalkkarokäärmeen luurangon ja sama tatuointitaiteilija sen siihen toteutti. Jossakin määrin tykkään tuosta tatuoinnistani, me ollaan kalkkaroni kanssa koettu jos jonkinlaista ja sitä on paranneltu useampaan otteeseen vuosien varrella. Samalla se muistuttaa minua nykyisin miettimään päähänpistojani hieman kauemmin…

tatuointini

Tuo vasen olkavarsi on sellainen paikka, johon saatan haluta jotakin muutosta vielä jossakin vaiheessa. En tiedä haluanko peittää kalkkaroani kokonaan cover-kuvalla vai rakentaa jotakin sen ympärille tai osin päälle, niin että se on lopulta osa isompaa kokonaisuutta…
Kolmas tatuointini oli pohkeeseen tehty hämähäkinseitti hämähäkkeineen. Siitä ei tarvinne kertoa sen enempää, kuin että vihdoin reilu vuosi sitten se peitettiin yhdellä hienoimmista kuvistani.
Seuraavaksi pääsin toteuttamaan syvällä hautunutta tribal-visiotani. Tartuin taas kynään ja piirustuspaperiin ja aikani rustailtuani marssin silloisen työkaverini miehen luo ja pyysin toteuttamaan visioni. Parin eri session ja muutaman jälkeenpäin piirtämäni lisäsakaran jälkeen tribalini oli valmis peittäen oikean olkavarren, olkapään ja jatkuen rintalihaksen päälle.

tatuointini

Olen aina tykännyt siitä, miltä tatuoinnin tekeminen tuntuu ja olen väittänyt että se ei satu. Tähän tuli poikkeus kun tribalia tehtiin. Olkapään ja käsivarren tatuoimisen aikana juttu lensi ja naurattikin, mutta kun siirryttiin rintalihaksen päälle, loppui nauru ja puhe kuin leikaten. Se sattui. Se sattui niin paljon, että keskityin lähinnä puremaan hampaita yhteen ja käsiä nyrkkiin…
Tuon tribalin jälkeen meni useampi vuosi ennen kuin tatuointi-innostus taas iski. Seuraava kuva oli taas itse piirtämäni. Yritin kyllä ensin tatuoitsijalle selittää mitä halusin, mutta lopulta piirsin kuvan itse. Se oli hyvin yksinkertaisesti kirjain S tribaaleista muodostuvan sydämen sisällä. Oikean ranteen sisäpuolella olevan tatuoinnin S symboloi mitäpä muutakaan kuin silloista avopuolisoani, nykyistä vaimoani, elämäni rakkautta Saria. Sama teema jatkui toiseen ranteeseen. Sinne tatuoitiin rakkaan tyttäreni Emilian synnyttyä vastaava tribal-sydän, jonka sisällä on kirjain E.

tatuointini

Nyt päästään pohkeessani olleen hämähäkinseitin peittämiseen… Olin suunnitellut sitä jo pitkään ja vihdoin olin löytänyt tatuoitsijan, johon uskalsin varauksetta luottaa tässä asiassa. Kyseessä oli Porilainen Tim Chicon. Yhdessä asiaa pohdittuamme päädyimme siihen, että jatkossa pohjettani koristaisi hämähäkinseitin sijaan suosikkielokuvani suosikkihahmo, Baddest Motherfucker Of All, Samuel L. Jackson elokuvasta Pulp Fiction.

tatuointini

Eikä yhtä suosikkia ilman toista. Jotta tasapaino säilyisi, varasin saman tien Timille ajan seuraavaa kuvaa varten, sillä kertaa Tim taituroi vasempaan pohkeeseeni Heath Ledgerin Jokerin elokuvasta Dark Knight. Näistä molemmista tykkään ihan törkeästi.

tatuointini

Viime kesänä menimme Sarin kanssa naimisiin ja siinä yhteydessä suunnittelimme yhteisen tatuoinnin. Piirsimme yhdessä sydämen, jonka muodostavat nimikirjaimemme S ja J yhteen kietoutuneina. Tuon kuvan otimme molemmat oikeaan käteen, peukalon tyveen. Samalla kerralla vasempaan käteeni tehtiin hieman samaa teemaa jatkava Emilia-teksti, jonka E- ja l-kirjaimet muodostavat sydämen, senkin idea on itse piirtämäni, joskin Tim viilasi sitä vielä hieman kauniimmaksi.

tatuointini

Nyt viime torstaina ottamani viimeisin tatuointini on ollut suunnitelmana jo yli kaksi vuotta. Emilian ollessa tasan yhden kuukauden ikäinen, painoi Emilia sormivärillä kämmenenjälkensä paperiin. Tuo käden jälki siirrettiin nyt iholleni Emilian nimen kanssa. Molempien pohkeiden tatuointeja tehdessä nukahdin välillä tatuointipedille. Nyt tiesin jo aiemmasta kokemuksesta, että tällä kertaa nukkumattia olisi turha odotella, vaikka tatuointipedillä ihan mukava olikin loikoilla… Kuva tuli vasemman rintalihakseni päälle ja kuten viimeksikin rintaan tatuoidessa, sai pahimmillaan purra hammasta ihan tosissaan… Lopputulos on kuitenkin ihan mieletön.

tatuointini

Siinä olivat tatuointieni tarinat. Kokemuksesta suosittelen kaikille harkintaa ennen tatuoinnin ottamista, ihan ensimmäistä päähänpistoa ei ehkä kannata lähteä toteuttamaan vaikka se olisi niinkin loistava kuin hämähäkinseitti tai kuollut käärme. Yhtälailla tarkkaan kannattaa miettiä kenen antaa iholleen piirtää. Kuten omista kuvistani näkee, laadussa voi olla huimiakin eroja.
Tim’s Ink:n Tim Chiconia uskallan suositella varauksetta, Tim on todella taitava ja sen lisäksi vielä erittäin mukava mies. Tim’s Ink:n Facebook-sivu löytyy TÄÄLTÄ jos jotakuta kiinnostaa tutkailla enemmänkin miehen töitä.
Millasia tatuointeja teillä on?

Kommentit (2)

 1. Outi Karita

  Tim on kyllä todella mukava ja taitava!
  Ihana tuo uusin tatuointisi ❤

  1. Karma

   Kolme Emilia-tatskaa, taidat todella pitää lapsestasi!
   Jos asiat menee huonosti ja lusikat jakoon, niin lähteekö Sari-kuvat peittoon vai jääkö ne muistoksi eletystä elämästä?

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *