Tarvitsemisen ja haluamisen välinen ero?

Tarvitsen uudet syyskengät, tarvitsen uuden takin, tarvitsen tablet-tietokoneen. Vai tarvitsenko sittenkään? Ehkä kyse on sittenkin siitä että haluan niitä vaikka en oikeasti tarvitsisikaan.

Olen elänyt siinämäärin onnellista ja huoletonta elämää, etten ole kovinkaan usein ihan oikeasti tarvinnut mitään, enimmäkseen on kyse ollut siitä että haluan jotain ja sen sitten hankin. Toki rajansa kaikella, vaikka kuinka haluaisin oman helikopterin, en sitä voi hankkia. Tarkoitan siis juurikin näitä tavallisia kulutushyödykkeitä, kuten esimerkiksi vaatteita. Minulla on niin paljon vaatteita etten varmaankaan ihan oikeasti tarvitsisi uusia vaatteita moneen vuoteen, silti tulen ostamaan uusia vaatteita taas hyvinkin pian, ihan vaan koska haluan niitä.

Sama juttu koskee esimerkiksi tuota tablet-tietokonetta. En todellakaan oikeasti tarvitse sellaista, minulla on uudenkarhea ja näppäränpieni kannettava jos haluan reissussa surffailla netissä muulla kuin älypuhelimella jolla silläkin surffailu sujuu näppärästi. Mutta olisihan sellainen tabletti kätevä ja kiva…

Ihmiset on saatu hienosti tarvitsemaan kaikkea uutta mitä he eivät oikeasti tarvitse. Mitä muuta uudet muotisuuntaukset tai kevään ja syksyn uudet muotivärit ovat kuin keino saada ihmiset ostamaan uusia vaatteita, joita he eivät oikeasti tarvitsisi. Itse en niin hirveästi muotia seuraa, mutta hankin kyllä uusia vaatteita säännöllisesti koska en halua vuodesta toiseen käyttää esimerkiksi samoja takkeja. Kyllä, monikossa, minulla on useita takkeja.

Toki aina joskus on jotain mitä tarvitsee ihan oikeasti hankkia, kuten nyt esimerkiksi ehjät kumisaappaat rikki menneiden tilalle. Ai niin, mutta eihän minulla edes ole kumisaappaita, en ole sellaisia vuosiin tarvinnut. En siis varmaankaan tarvitse niitä jatkossakaan. Jotain on kuitenkin saatava, se on sitä materialismia.

Ajatuksia herätti lukea Nyt-liitteen artikkeli 20-vuotiaasta Nici Rumbin:sta joka ei turhia tarvitse, tai edes halua. Kunhan nyt töitä saisi. Pistää ajattelemaan, tarvitsenkohan sittenkään sitä 10-tuumaista tablettia, vai riittäisikö minulle pienempi…

samsung-revealed-galaxy-tab-3-L-a6TNXI

Kommentit (2)
  1. Hyvä kirjoitus, näinhän se menee. Pakko silti sanoa, että tablettia en ole koskaan halunnutkaan enkä usko että tulen kovin helposti muuttamaan mieltäni. Mä en ihan oikeasti keksi sille käyttöä kun omistan jo kannettavan tietokoneen sekä älypuhelimen. Laite ”näiden välistä” olisi vain ylimääräinen turhake.

    1. Metallisydän
      26.10.2013, 09:31

      Totta, turhake se varmasti on, mutta aika kiehtova sellainen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *