Onko syksyssä muka jotain hyvää?

Olen aivan täysin kesä-ihminen. Nautin lämmöstä, auringon paisteesta, vihreästä luonnosta, lämpimästä tuulesta, paahtavasta helteestä… kesästä. Kesässä on vain yksi huono puoli – se, että kesä loppuu joka vuosi, yleensä liian aikaisin, ja tulee syksy.

Onko syksyssä muka jotain hyvää?

syksy

Usein jo elokuussa ilmat alkavat viilentyä ja illat pimentyä. Viimeistään syyskuussa alkaa sataa enemmän ja syksy saapua oikein toden teolla. Syyskuu on kuitenkin vielä ihan siedettävää aikaa, oikeastaan tietyllä tavalla jopa hienoa aikaa. Varsinkin jos takana on oikeasti kunnollinen lämmin kesä, on viilenevissä illoissa jotain hienoa.

Vaikka tietyllä tavalla on haikeaa luopua shortseista ja kaivaa vaatekaapista neuleet ja hupparit t-paitojen tilalle, on siinä jotain hienoakin. Syksyn tulemiseen liittyy minulla aina jonkinlainen surumielinen vivahde, luopuminen. Ehkä sen tekee alitajuinen ”kesästä luopuminen” tai sitten ihan vaan lisääntyvä pimeys ja sateisuus.

Vaikka nautin kesällä lämpimästä tuulenvireestä, on raikkaassa syystuulessa tuoksuineen jotain hienoa, ainakin niin kauan kuin tuuli pysyy raikkaana, eikä vielä purevana. Siinä vaiheessa syksystä katoaa kaikki hohdokkuus, kun tuuli muuttuu oikeasti kylmäksi ja kevyt sade raskaaksi räntäsateeksi. Onneksi siihen on vielä aikaa, aikaa nauttia tästä mukavasta alkusyksystä…

Syksyyn liittyy vahvasti myös uusien vaatteiden hankkiminen, mikä ei luonnollisesti tällaiselle vaatefriikille ole ollenkaan vastenmielinen asia… Kuvissa näkyvä paksumpi Superdry-hupparitakki löytyy TÄÄLTÄ

Kivaa syksyä kaikille!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *