Suunto Spartan Wrist HR kokemuksia

Oon parin viimevuoden aikana testannut useampaakin sykemittaria – tai rannetietokoneitahan ne nykyisin taitaa kaikki olla. Yhteenkään en ole ollut täysin tyytyväinen. Jokaisessa on ollut hyviä juttuja, mutta aina jotakin on puuttunut, johonkin juttuun en ole ollut tyyttyväinen, tai sitten vekotin on vaan ollut ruma kuin norsun takamus. Nyt sain testiin Suunto-uutuuden, Spartan Wrist HR:n, joka on suoraan sanottuna aika uskomattoman hieno vekotin.

Suunto

Toimintoja ja ominaisuuksia tästä Suunto Spartan Wrist HR:sta löytyy ihan uskomaton määrä. Kaikkiin en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta käydään läpi niitä itselleni merkityksellisimpiä.

Sykkeen mittaus ranteesta

Mennään heti siihen tärkeimpään juttuun. Jokainen aiempina vuosina sykemittaria käyttänyt muistaa ne ahdistavat ja hiertävät sykevyöt. No nyt on viimeistään aika heittää sellaiset hevonkuuseen. Suunto mittaa sykkeen suoraan ranteesta ja vielä ilmeisen tarkasti. Samalla se toki laskee askeleet piirtää tarvittaessa vaikka reitin jota pitkin kulkea ja näyttää lenkin lopuksi koonnin harjoitteesta. GPS:n avulla onnistuu navigointi ja reittisuunnittelu ja erityisen kätevä on kellon reitti takaisin -toiminto, jonka avulla kello neuvoo reitin takaisin alkupisteeseen jos vaikka sattuu eksymään… (ei sillä että en osaisi suunnistaa auringon ja männyn rungossa olevan naavan mukaan)

Tuki about miljoonaan eri urheilulajiin

Suunto Spartan Wrist HR:stä löytyy tuki lähes kaikkiin urheilulajeihin joita kuvitella saattaa – ja vielä erilaisia lajikohtaisia mittareita ja harjoitustiloja. Meikäläinen kun on aika rajoittunut noiden lajikokeilujen suhteen, niin tarkistin vain että tankotanssille löytyy oma seurantansa ja sen jälkeen lähdin testaamaan laitetta kuntosalille, kovaan jalkatreeniin alkaen maastavedolla.

Hienoa oli laitteesta seurata sykettä treenin eri vaiheissa. Sykkeen lisäksi oli mahdollista hiukan näpyttelemällä seurata esimerkiksi ajantasaista kalorinkulutusta (nyt voin syödä yhden Omar-munkin, nyt toisen…)

Treenin jälkeen laitteesta löytyi luonnollisesti yhteenveto treenistä sykealueineen ja kuvaajineen. Kivasti oli käyristä nähtävissä se sama minkä omissa koivissa ja keuhkoissa tunsi, treenin lopussa sykealue käväisi aika korkealla. Tarkempaa yhteenvetoa tietoineen pystyi tarkastelemaan kännykän sovelluksen kautta kotisohvalla ja vielä syvemmälle menevää analyysiä tietokoneelta, josta näkee esimerkiksi syvälliset tiedot harjoitushistoriasta, kehittymisestä, palautumisesta sekä levosta.

Puhelimen ilmoitukset ranteeseen

Tämä ominaisuus kuuluu niihin mukaviin lisäjuttuihin noiden urheiluhommien ohella. Kännykkään (minulla käytössä Samsung S7 Edge) yhdistettynä on valittavissa mistä puhelimen sovelluksista tulee ilmoitus kelloon. Kello on asetettavissa esimerkiksi ilmoittamaan tulevista puheluista, tekstiviesteistä tai vaikka Facebook-ilmoituksista.

Pintaraapaisu Suunto Spartan Wrist HR:n mahdollisuuksiin

Siinä hyvin lyhyesti ja pintapuolisesti uskomattoman monipuolisen laitteen ominaisuuksia ja toimintoja. Rehellisesti sanottuna kyseessä on ylivoimaisesti paras (ja hienoin) rannetietokone jota olen päässyt kokeilemaan.
Testin yhteydessä sain neuvoteltua blogin lukijoille alennuskoodin, jolla teidän on mahdollista hankkia esimerkiksi kyseinen Suunnon rannetietokone Keskisen Kellosta edulliseen hintaan joko omaan ranteeseen, tai vaikka valmistujaislahjaksi esimerkiksi poikaystävälle, tyttöystävälle, salarakkaalle, sukulaiselle tai serkunkumminkaimalle. Alennuskoodi käy toki Suunnon lisäksi kaikkiin muihinkin tuotteisiin. (Koodi on voimassa heinäkuun 2017 loppuun asti)

Koodilla MESY10X irtoaa kaikista tuotteista -10% alennus Keskisen Kellosta

Kommentit (6)
  1. Sinne meni viissatanen, että kiitti vaan.. Sen verran hyvä myyntipuhe oli ja just paininut saman asian kanssa ja arponut että mikä olis hyvä vaihtoehto. Ja kun niin kiva tyttövärikin oli tyrkyllä.. Tarviiko mun enää enempää tätä (itelleni) perustella??! 😀 Ja sitäpaitsi mähän tulin vaan etsiin sitä proteiinimutakakun ohjetta täältä, mutta näemmä tuli kakku vähän kalliimmaks tällä kertaa 😀

    1. Hyvä ostos! Toivottavasti vain ostit sykevyön lisävarusteena, jotta saat luotettavaa sykemittausta 🙂 Rannemittaus ei ole luotettavin ja tekstissä mainittu sykemittarin roskiin heittäminen ei ole suositeltavaa. Miksi ostaa monen sadan kello ja käyttää sitä epäluotettavasti, jos kellosta sykevyön kanssa saadaan luotettavaa tietoa 😉

  2. Erittäin hyvä mainospuhe ja Suunnon kelloja itsekin jo monta vuotta käyttäneenä suosittelen Spartan mallia kaikille aktiiviliikkujille, jotka kellolta vaatii hyviä ominaisuuksia nätissä kuorissa. Sen verran vain näin hyvinvointivalmentajana särähtää korvaan ”sykevyön voi heittää mettään”, joka ei kyllä todellakaan pidä paikkaansa. Spartan mallin yhteydessä kannattaa edelleen hommata sykevyö ja käyttää sitä aina kun vain mahdollista. Rannemittauksen luotettavuus on edelleenkin vain 60-80% luokkaa sykevyöhön verrattuna. Rannemittaus toimii hyvin ainoastaan tasaisessa matalasykkeisessä treenissä ja tämäkin vain kun mittari on tiukasti ranteessa ja vedetty hieman ranteesta ylöspäin. Rannemittaus ei sovellu nopeatempoiseen korkeasykkeiseen treeniin, jossa suuria sykevaihteluja, esim. HIIT/ intervalli tms.. nopea juoksu. Lisäksi rannemittaus ei toimi esim. vedessä. Eli uintiin ei sovellu. Talvilajeissa ääreisverenkierto on heikompaa kylmissä olosuhteissa, joten tämäkin antaa vääriä lukemia.
    Yhteenvetona suosittelen myöskin Spartan mallia kaikille, mutta sykevyötä ei kannata edelleenkään heittää mäkeen, vaan se kannattaa ehdottomana lisävarusteena hommata, jos haluaa luotettavaa sykemittausta 🙂 Rannemittaus sopii hyötyliikunnan, salitreenin, tai muun kevyen treenin yhteydessä, mutta kun ruvetaan sykkeillä liikkumaan, niin sykevyö aina käytössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *