Metallisydän
Metallisydän

Suosikkiliikkeet eri lihasryhmille

Kun tässä nyt ei pääse sitkeän kuumeen takia salille treenaamaan, pitää tyytyä fiilistelemään treenijuttuja kotisohvalta. Käydäänpä siis läpi Metallisydämen suosikkiliikkeet eri lihasryhmille.
Muiden lihasryhmien osalta suosikkiliikkeet saattavat vaihdella aina solloin tällöin, mutta jalkatreenin suosikkiliikkeeni on ollut kautta aikojen vanha kunnon takakyykky. Se on kokonaisvaltainen, raskas ja tehokas, kaikin puolin mahtava liike, jota tietyllä tavalla vihaa, mutta myös rakastaa.

takakyykky

Selkätreenissä olen viimeaikoina saanut jotenkin erityisen hyvän tuntuman selkään taljaliikkeissä, joissa liikkeen tehon saa erityisen hyvin eristettyä juuri oikeaan paikkaan pitäen suoritustekniikan erityisen puhtaana. Silti edelleen se suosikkiliikkeeni selkätreenissä on leuanveto. Siinä on jotakin samalla tavalla brutaalia kuin kyykyssä. Toki leuanvedossakin on keskittyä tekniikkaan ja suoritustapaan ettei homma mene crossfitin kippileuoiksi joilla ei ole juuri mitään tekemistä leuanvedon kanssa…

leuanveto

RIntatreenin yksinoikeutettu kuningasliike on vinopenkkipunnerrus. Tasapenkkiä en ole ongelmallisten olkapäideni takia pystynyt kunnolla tekemään vuosikausiin, mutta vinopenkissä olkapäät eivät kiukuttele ja siinä pystyykin liikuttelemaan ihan kohtuullisia painomääriäkin, ainakin meikäläisen mittapuulla, toisin kuin tasapenkissä…

vinopenkkipunnerrus

Olkapäätreenissä puolestaan pystypunnerrus niskantakaa Smith:ssä tehtynä on jo pidemmän aikaa ollut se suosikkiliikkeeni. Jotenkin saan siinä eristettyä liikkeen erityisen hyvin juuri olkapäälle ja niin hiton hyvän tuntuman (ja poltteen) treenattavaan lihakseen.

niskantakaapunnerrus

Ojentajatreenin suosikkiliikkeeni oli kauan dippipunnerrus, mutta viimeaikoina taljassa tehty tuntumapumppailu on mennyt raa’an voimaliikkeen ohitse. Jotenkin se polttavan repivä tunne ojentajassa taljasarjan lopussa on vaan niin mahtava…

ojentaja

Hauistreenin suhteen olen joutunut käyttämään paljon ajatusta ja kokeilemaan erilaisia liikkeitä ja liiketekniikoita tulehdutettuani aikoinaan molemmat forkut melko pahasti. Vielä nykyisinkin hauisliikkeet menevät herkästi forkuille. Monista eri vaihtoehdoista ja variaatioista suurimmaksi suosikikseni on muodostunut perinteinen Scott-penkissä tehtävä hauisliike. Omalla salillani on mahtava ikivanha, mutta hiton hyvä Scott-laite jolla useimmiten aloitan hauistreenini.

scott-hauis

Viimeisenä vatsatreeni ja sen suosikkiliike, joka on ehdottomasti voimapyörä. Mikään ei revi vatsalihaksia niin riekaleiksi kuin pari toistoa suorinjaloin voimapyörällä. Siihen sitten perään vielä pari kunnon sarjaa polviltaan tehtynä niin ai että, tietää seuraavina päivinä jotain tehneensä…

voimapyörä

Siinä oli suosikkiliikkeeni eri lihasryhmille. Ja kun nämä liikkeet tästä lyödään yhteen nippuun ja tehdään kolme sarjaa jokaista liikettä, saadaan kätevästi kokonaisvaltainen yksijakoinen treeniohjelma. Kolme-neljä kertaa viikossa tuo setti läpi niin johan kunto kohenee! Ei muuta kuin treenaamaan!

Kommentit (2)

  1. mikko

    Vieläkö sinulla on kuumetta ? : ( Mutta voihan sitä ajatella positiivisesti, ainakin tulee pidettyä pieni kevennys ! Tiedä vaikka treenit kulkisivat normaalia paremmin, kun salille pääset takaisin : ) Onko lähiaikoina tulossa vastauspostaus niihin pidempiin kysymyksiin ?

  2. Metallisydän

    No kaipa se siitä alkaa helpottaa… useemman päivän sellasta pientä ärsyttävää kuumetta oli…
    EIköhän ne treenit siitä taas ala kulkea kun salille pääsee…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.