Sellanen jalkatreeni että huh huh! – Uskallatko kokeilla?

Tämän kertainen jalkatreeni ei hifistelyä sisällä, ainoastaan yksinkertaisesti helvetin kovaa treeniä viiden liikkeen verran. Kaksi liikettä etureisille, kaksi takareisille ja yksi pakaroille. Ja voin kertoa että perille menee.

Aloitetaan etureisistä

Jos et tiedä, miltä tuntuu kun jalka pettää alta kävellessä, et ole koskaan tehnyt kunnon etureisitreeniä. Kun etureidet piiskataan ihan loppuun, menevät ne jotenkin hervottomiksi ja saattavat pettää ihan arvaamatta. Sitä tunnetta lähdetään nyt tavoittelemaan ensin ärsittämällä reisiä etukyykyllä ja sitten piinaamalla ne loppuun reiden ojennuksilla…

jalkatreeni

Etukyykky on erinomainen liike etureidelle kunhan muistaa pitää jalka-asennon sopivan kapeana ja jalkaterät eteenpäin. Aloitetaan parilal lämmittelysarjalla (crossarillahan on luonollisesti haettu jo kunnon alkulämpö) ja niiden jälkeen lastataan tankoon painomäärä, jolla saadaan tehtyä tiukka noin 15 toistoa. Tehdään viisi sarjaa tuolla painolla, jokaisessa sarjassa niin monta toistoa kuin pystytään tekemään ja sarjojen välillä pidetään vain 20 sekunnin tauko. Voin taata että viidennessä sarjassa ei enää montaa toistoa irtoa.
SItten siirrytään viimeistelemään etureidet reiden ojennuksilla.

jalkatreeni

Nyt valitaan painomäärä siten, että saataisiin tehtyä 20 toistoa. Tällä painomäärällä tehdään 50 toistoa pitäen aina tarvittaessa 10 sekunnin tauko niin monta kertaa että tuo 50 toistoa saadaan täyteen.
Sitten levätään kunnolla ja aletaan tekemään seiskoja tuolla samalla painomäärällä 20 sekunnin tauolla. Ensimmäiset seiskat ovat varmasti suhteellisen kevyitä, mutta kyllä ne reidet kohta alkaa polttaa niin perkeleesti. Sisulla tehdään niin kauan että ei enää saada viittä toistoa tehtyä. Nyt on etureisien osalta homma nipussa.

Siirrytään takareisiin

Ensin koukistellaan reisikoukistuksia ja kiusataan takareisiä samalla setillä kuin äsken etureisiä. Eli ensin valitaan painomäärä, jolla saataisiin tehtyä 20 toistoa ja tehdään sillä se 50 toistoa pitäen tarvittaessa aina 10 sekinnin tauko.

jalkatreeni

Huijata ei saa, jos ensin tuleekin 20 toiston sijaan kevyesti 25, tehdään kokonaismääränä 60 toistoa. Ja tauot ovat sen 10 sekuntia siitä kun liike pysää, siihen kun se taas jatkuu, ei pidempiä.
Tuon 50 toiston (joillakin huijaajilla 60 toiston) jälkeen levätään hiukan enemmän ja aletaan tehdä seiskoja 20 sekunnin palautuksilla niin pitkään ettei enää saada tehtyä viittä toistoa.
Polttaa, vai mitä? Ja hauskuus on vasta alussa! Nyt siirrytään suorinjaloinmaastavetoon ja tehdään se tällä kertaa käsipainoilla.

jalkatreeni

Sopivan raskaat käsipainot käsiin, selkä suorana koko ajan ja polvissa pieni kulma. Viisi tiukkaa sarjaa tavoitteena 15 toistoa jokaisessa. Tauot saa tässä vaiheessa olla jo pidempiä, kunhan jaksaa sarjat painaa loppuun asti.

Lopuksi pakarat

Unohdetaan kaikki pöljät heilautukset ja puristelut ja tehdään vanhaa kunnon askelkyykkyä, joka on sentään pakaratreenin kruunaamaton kuningasliike. Käsipainot käsiin ja askeltamaan. Vähimmäistavoite on kymmenen askelta / jalka, mutta niin pitkään jatketaan ettei enää polvi irtoa maasta.

jalkatreeni

Tässä vaiheessa voi etureidet ja takareidet olla melkoisen romuna ja tuntua ettei liikettä saa enää lainkaan kohdistettua pakaralle. Älä huoli, kyllä se pakara siellä töitä tekee ja on varmasti omalta osaltaan seuraavina päivinä sopivan hellänä ettei pytylle mielellään istuisi, mutta kyykkypissakaan ei kipeiden reisien takia onnistu…

Sarjoja tehdään viisi ja kahdessa viimeisessä pudotetaan painot pois käsistä siinä kohtaa kun niiden kanssa ei enää päästä eteenpäin ja jatketaan vielä ilman painoja niin monta askelta kuin pystytään, jos pystytään.

jalkatreeni

Ei muuta kuin kokeilemaan! – Jos kantti kestää 😉

.

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Kommentit (9)
 1. Täytyypä testata kunhan flunssa ohi, ja vointi kohentunut. Oon pari kertaa tehnyt sitä pakaratreeniä, mikä muutama viikko sitten oli blogissa (mallina liikkeissä oli sun vaimo) ja voi pojat miten mukavalta tuntuu, myös pari seuraavaa päivää! 🙂

  1. Metallisydän
   5.3.2017, 14:04

   Kokeile ihmeessä, mutta älä tosiaan puolikuntoisena, odottele rauhassa että flunssa menee ohi 🙂

 2. kuulostaa hauskalta 🙂 itse en saa etukyykkyä tuntumaan etureisissä niin vois tehdä hackia tilalla..

  1. Metallisydän
   5.3.2017, 14:04

   Joo homma toimii ihan yhtä lailla Hackilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *