Metallisydän
Metallisydän

Se on joulu nyt

On tässä taas valmistauduttu jouluun, huh huh sentään. On siivottu, siivottu uudelleen kun joulusiivous tehtiin niin hyvissä ajoin, ostettu joululahjoja, paketoitu joululahjoja, ostettu jouluruokia, suolattu kalaa, tehty rosollia, haettu kuusta, sovittu Joulupukin kanssa koska on hyvä aika tulla vierailulle, tehty sitä ja tehty tätä. Melkein voisi sanoa että luojan kiitos se joulu tuli, ei tällaista jouluun valmistautumista olisi kovin kauaa enää jaksanut…
Eilen illalla alkoi meillä olla isommat kiireet ja stressit ohi. Lahjat ja muistamiset oli viety ja kaupoissa käyty se viimeinenkin kerta. Jouluun rauhoittuminen sai alkaa kuusen koristelulla. Emilia oli tottakai viime vuonnakin touhussa mukana, mutta tällä kertaa ihan eri innolla. Viimeksi kuusen koristeu meni lähinnä sylissä tarkkailuksi, nyt Emilia halusi osallistua täysillä ja olla laittamassa niin kynttilöitä kuin pallojakin kuusen oksille.

joulu

joulu

On muutenkin hieno seurata Emilian joulutouhuja. Joulukalenterin avaamisesta on tullut todella tärkeä juttu, joka ilta nukkumaan mennessä Emilia muistaa muistuttaa että aamulla sitten avataan kalenterien luukut (usein ne pitäisi avata myös päiväunien jälkeen). Pipareita leivottiin yhdessä jo hyvissä ajoin ja koristeltiin tarhatädeille vietäväksi. Joulupukin tulemisesta Emilia on jutelut jo monta päivää ja odottaa pukkia, vaikka ei oikeastaan edes tiedä kuka tällainen joulupukki oikein on.
Joululauluja on kuunneltu radiosta ja levyiltä, mutta myös Youtubesta, jonka käyttämisessä Emilia on oikea ammattilainen… Videoita katsellaan päivittäin joko isin tietokoneelta tai puhelimesta.

joulu

Eilen illalla unensaantikin oli hiukan hankalaa, olisi melkein voinut väittää että Emiliaa hiukan jännitti… No tänään päästään joulusaunaan, syömään kinkkua, istumaan joulupukin syliin (tai sohvan taakse) ja availemaan lahjapaketteja sekä vaan olemaan ja rentoutumaan yhdessä. On ihanaa elää joulua ihan uudella tavalla Emilian kautta. Lapsen vilpitön riemu pienistäkin asioista, kuten kuusen kynttilöistä on mieletön juttu.

joulu

Oikein mukavaa ja rauhallista joulua kaikille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.