Sarin päivän ruuat

Sarin kisaprojektin edellisessä postauksessa käsiteltiin uutta ruokavaliota ja sen aikaan saamia fiiliksiä, mutta ei menty ruokavalion sisältöön sen tarkemmin. Ruokavalio sai aikaan runsaasti kiinnostusta ja paljon toivottiin ”Päivän ruuat”-postausta, tietoa siitä, mitä Sari tällä hetkellä nyt oikeasti syö. Pyysin Saria kuvaamaan pari päivää ruokansa ja kirjoittamaan hiukan niiden sisältöä ja tässä sellainen ”Päivän ruuat” juttu nyt sitten olisi, olkaa hyvät!

ruuat

Sarin päivän ruuat

Projektin aluksi täytin tarkasti ruokapäiväkirjaa ja sen, sekä omien toiveideni pohjalta WellGo Personal Trainingin valmentajat Ringa Ruisniemi ja Jani Sukeva sitten laativat minulle uuden ruokavalion. Vielä sitä yhdessä Ringan kanssa läpi käydessäni sain esittää mielipiteitä ja toiveita, tärkeää oli saada ruokavaliosta mieluinen ja sitä kautta helppo noudattaa. Ja kerrotaan nyt ihan alkuun, että Jarin kauhuksi ruokavalio sisältää myös tuota parsakaalia, ihan oamsta toiveestani 🙂

Suurin muutos entiseen oli ruokailujen määrän tippuminen kuudesta neljään päivässä. Täytyy myöntää että se sai alkuun aikaan hieman ”Ei hitto mä kuolen nälkään” fiilistä. Muutaman päivän totuttelun jälkeen kroppa on kuitenkin aika hyvin tottunut tuohon neljään ruokailuun. Välillä on nälkä, sitä ei voi kiistää, mutta kun aterioiden sisällöt on tarkkaan mietitty, ne myös pitävät nälkää hyvin loitolla ja olo on energinen ihan koko päivän.

Aamupala

Aamupala rakentuu perinteisen kaurapuuron (joka on mun herkkua) ympärille. Kokonaisuudessaan aamupala on lautasellinen heraproteiinilla terästettyä kaurapuuroa, yksi kananmuna ja pari palaa kaurakakkoa (vielä suurempaa herkkua), jonka päälle tulee kinkkua/kalkkunaa, kurkkua ja tomaattia, tai muuta salaattia. Aamupala on runsas, jopa niin runsas että sitä saa välillä syödä ihan tosissaan, mutta kyllä se sitten pitää nälänkin loitolla pitkään.

Kaurapuuroa, kananmunaa ja kaurakakkoa lisukkeineen

Treenijuoma

Treeni ajoittuu useimmiten aamuun/aamupäivään, eli aamupala on myös se, jonka turvin treenataan. Apua jaksamiseen tuo treenin aikana hörpittävä treenijuoma, joka sisältää pääasiassa aminohappoja ja hiilihydraattia sekä hiukan kreatiinia.

Lounas

Lounas ei ole mitenkään vakio joka päivä, vaan sen voi tietyistä vaihtoehdoista rakennella mieluisakseen. Lounaaseen kuuluu vähärasvaista lihaa, kanaa tai kalaa, täysjyväpastaa/-riisiä tai perunaa tai bataattia sekä vihanneksia. Salaattia saa myös halutessaan lisätä lautaselle (jos mahtuu, tota pastaa ja bataattia on ihan törkeesti!) Kun vaihtoehtoja on paljon, ei mihinkään ehdi kyllästyä ja aina lounas maistuu hyvälle.

Täysjyväpastaa, vähärasvaista jauhelihaa ja wokkivihanneksia

Bataattia, broileria ja PARSAKAALIA

Täysjyväpastaa, broileria ja vihanneksia

Päivällinen

Päivälliselle on suunniteltu samansuuntainen lämmin ruoka kuin lounaalle, mutta liikkuvan työni vuoksi Ringa ja Jani suunnittelivat sille vaihtoehdoksi helposti minne tahansa mukaan otettavan smoothien, joka onkin ollut tähän mennessä lähes joka päivä käytössä. Smoothieen kuuluu maitorahkaa, heraproteiinia, kaurahiutaleita, banaania sekä chia-siemeniä, gojimarjoja ja auringonkukansiemeniä.
Oikeastaan smoothien ainoa huono puoli on tuon blenderin jatkuva peseminen…

Helppo ja herkullinen smoothie

Iltapala

Iltapalana säilyi pitkäaikainen suosikkini, juustomunakas, kaurakakolla ja banaanilla höystettynä. On todella hienoa että ruokavalio pystyttiin suunnittelemaan niin hyvin omia mieltymyksiä noudattelevaksi. Se tuo helppoutta ja lisämotivaatiota ruokavalion noudattamiseen.

Juustomunakas, kaurakakko ja banaani

P.S.

Kaikille niille, jotka ihmettelevät tuota kaurakakkoa, siitä tehdään ihan oma esittelynsä lähipäivinä…
 
TÄÄLTÄ löydät aina kaikki projektia koskevat aiemmatkin postaukset ja kannattaa laittaa seurantaan myös Metallisydämen Instagram sekä Facebook-sivu sekä Sarin oma Instagram-tili 🙂

Kommentit (18)
 1. Mä ostin juuri omaan blenderiini sopivan pullon, johon liitetään terät ja siinä suoraan tehdään smoothien ilman, että täytyy kannua käyttää. Ja täytyy kyllä sanoa, että jo parin kerran kokemuksen mukaan oli huippusijoitus. Ei tarvi pestä koko kannua aina, nopea huuhtelu terille riittää, samoin pullo on helpompi tiskattava kuin kannu. Tuli yhtä sileä ja hyvä smoothie kuin varsinaisillakin terillä, vaikka alkuun epäilin, että nuo terät ei pysty mihinkään. Tuohon oli hyvä ladata illalla myös smoothie värkit valmiiksi jääkaappiin odottamaan, aamulla lisäsin vain nesteen ja pöräytin juomaksi. Helppo myös ottaa mukaan, kun on jo valmiiksi siinä pullossa, johon kuului korkki juoma-aukolla.

  1. Minkä merkkisen laitteen ostit? Kiinnostaisi hankkia omaankin talouteen 🙂

  2. Metallisydän
   23.1.2018, 16:22

   Meillä on toisena blenderinä sellanen, mikä tekee suoraan pulloon. Se on vaan aika heikko tän toisen rinnalla…

  3. Mulla on Wilfan WBLB1400S blenderi johon saa Wilfa 2Go pulloja. Tuossa kyllä tehot piisaa vaikkei pullon kanssa täyttä tehoa voikkaan käyttää.
   Monet noista ”personal blendereistä” on tehottomia, ja pelkäsin että tässäkin pullo ei toimi mutta 20e sijoitus osoittautui hyväksi!

 2. Oon tosiaan miettinyt mikä on tuo salaperäinen kaurakakko, josta täällä höyrytään… :DD En malta oottaa että mysteeri selviää! :DD

  1. Metallisydän
   23.1.2018, 16:23

   Tulossa, tulossa… 😉

  2. Aikoinaan Satakuntaan muutettuani ihmettelin mitä ihmettä tuo kakko on, mutta aika äkkiä se sitten selvisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *