Sarin maastavetoennätys ja tiukkaakin tiukempi jalkatreeni

Kuten sunnuntaina dieettipostauksesta kävi ilmi, toisella meistä treeni luistaa ja toisella ei. Siinä kun meikäläinen kauhoo epätoivoissaan kulhollisen kaurapuuroa naamariin saadakseen edes pientä pumppia lihaksiin, vetelee Sari kevyesti oman maastavetoennätyksensä ja päälle vielä jalkatreenin, joka saa sivustakatsojankin hikoilemaan…

maastavetoennätys

Ensin se maastavetoennätys

Lämmittelyä ensin crossarilla ja erilaisilla heilutuksilla ja vemputuksilla. Sitten vähän painoa tankoon ja sarjaa tekemään, lisää painoa ja lisää sarjaa. Pikkuhiljaa ylöspäin, kaikissa sarjoissa pari toistoa varaa, ei loppuun asti. Satanen tankoon ja vetämään…

maastavetoennätys

maastavetoennätys

BOOM! Ylös ja kevyesti! ”Vituttais olla heikko” kuultiin Sarin tokaisevan tangon kolahdettua lattiaan.

100 kiloa on toki ennenkin noussut, mutta ei koskaan 57 kilon painoisena. Mihinköhän tässä päädytään kun syksyllä aletaan ihan oikeasti syömään ja treenaamaan myös maastavetoa, tämä kun oli jo toinen kerta tämän vuoden puolella kun Sari edes kokeili tehdä maastavetoa.

Sitten siihen jalkatreeniin

Kun maastavedot on nyt hoidettu pois alta, voidaan siirtyä itse jalkatreeniin. Aloitetaan jalkaprässillä, leveällä jalka-asennolla.

Pari lämmittelysarjaa, sitten hiukan enemmän painoa kelkkaan ja pumppaamaan. Rauhallisella tahdilla 50 toistoa, tarvittaessa muutaman sekunnin tauoilla, mutta lukitsematta polvia. Alkoi muuten näin sivustakatsojan silmissä näyttää aika raskaalta jo siinä 30 toiston paikkeilla, mutta eipä siinä paljon edes tahti muuttunut sarjan looppun mennessä, irvistys vaan hiukan kiristyi.

Niin ja näitä 50 toiston settejä Sari puski menemään neljä…

Seuraavaksi hiukan erilaista settiä. Jos jalkaprässissä pidettiin tahti rauhallisena, nyt otettiin hiukan räjähtävyyttä mukaan tekemällä hyppykyykkyjä.

.

Jalkaterät noin hartioiden leveydellä ja pääasiallinen kohdistus etureisille, joskin kyllä se ponnistus sieltä pakarasta lähtee, eli osansa saa myös pakaralihas. Tässäkin Sari ponnisteli menemään neljä sarjaa ja kaikissa toistoväli pysytteli siinä 10 ja 12 välillä.

Lopuksi kahden liikkeen liikepari, reiden ojennus ja kapea kyykky ilman painoja.

Reiden ojennuksissa vähintään 20 tositon sarjaa kunnon hapotuksella, ilmeestä päätellen alkoi tuntua aika makoisalta. Siitä suoraan (aika jäykin askelin) kantapäät laudan päälle ja kapeaa kyykkyä tekemään. Täytyy kyllä sanoa että en käsitä tuota Sarin sarjakestävyyttä, itse olisin varmaan pyörtynyt jo parinkymmenen toiston kohdalla jos niin pitkälle olisin päässyt reisien poltteen kanssa, mutta Sari painoi menemään yli 40 toistoa, sairasta.

Ja taas neljä kierrosta. Viimeisillä kahdella kierroksella alkoi ilmeisesti jo tuntua jossain. Irvistys ainakin tiukkeni ja lopuksi Sari löytyi lattialta kontaltaan. Mutinan seasta olin erottavinani sanat ”vituttais luovuttaa kesken” auttaessani Saria ylös lattialta…

Koviin jalkatreeneihin ja maastavetoennätyksiin siivittää uudet treenikuteet, upean näköiset, mukavat ja hyvin hengittävät Better Bodiesin Grunge Tights trikoot Fit4You:ssa kampanjatarjouksessa, mutta vain huhtikuun ajan! Ja paitana Sarilla onerinomaisesti hikitreeneihin sopiva ja katu-uskottava Better Bodiesin Chelsea t-back (Kuva otettu ennen treeniä 😉 )

.

Sari: En mä mitään tollasia sanonu…

Kommentit (8)
 1. Missä salilla treenaatte?

  1. Metallisydän
   11.4.2017, 10:59

   Porissa WellGo Training Centerillä. Loistava sali 🙂

 2. paljonkos tuolla rouva voimalla oli painoja prässissä?hienon näköstä toimintaa!!

  1. Metallisydän
   12.4.2017, 13:07

   En nyt muista paljonko siinä oli, pitää kysäistä rouvalta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *