Metallisydän
Metallisydän

Samsung Multiroom – Mun uusi rakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Sain tässä jokin aika sitten Samsungilta testikäyttöön muutaman Wireless Audio 360 sarjan kaiuttimen ja täytyy kyllä sanoa, etten suostu niistä enää luopumaan. Joutuu Samsungin sedät ja tädit tulemaan väkisin ne multa pois hakemaan! Oikein kauhulla ajattelen jos joskus joutuisin aiemmat ”äänentoistovehkeet” virittelemään takaisin johtoineen… Never! Multiroon is here to stay!

Multiroom

Aiemmin jo kehuin näiden Wireless Audio -kaiuttimien tyylikästä ulkonäköä, joten ei siitä sen enempää. Keskitytään tällä kertaa niiden helppokäyttöisyyteen ja äänen laatuun.

Käyttö

Kaiuttimet yhdistetään äänilähteeseen langattomasti, joko Wi-Fin tai Bluetoothin kautta. Äänilähteitä voi olla useampia, meillä esimerkiksi television päälle laittaessa yhdistyy televisio suoraan automaattisesti Multiroom-kaiuttimiin ja television ääni kuuluu muhkeasti stereona olohuoneen kahdesta kaiuttimesta. Useamman kaiuttimen avulla voisi rakentaa laajemmankin surround-äänijärjestelmän, mutta jo kaksikin kaiutinta saa aikaan todella muhkeat soundit.
Samalla tavalla homma toimii blu-ray -soittimen kanssa, se yhdistyy automaattisesti kaiuttimiin ja elokuvien katseleminen tai CD-levyjen kuunteleminen voi alkaa.

Multiroom

Kaiuttimia voi ohjata niiden päällä olevista painikkeista, vaihtaa äänilähdettä, säätää äänenvoimakkuutta ja muuta kivaa, mutta mielestäni parasta Multiroom-kaiuttimissa on kuitenkin niiden käytettävyys älypuhelimen kautta. Senkun valitsee esimerkiksi Spotifysta lempimusansa soimaan ja ohjaa sen tulemaan Multiroom-kaiuttimista, yhdestä tai useammasta, miten milloinkin haluaa. Ja halutessaan voi käytössä olevia kaiuttimia vaihtaa lennostakin, musiikin kuuntelun ei tarvitse tauota siirryttäessä esimerkiksi olohuoneesta keittiön puolelle, minne meillä on yksi kaiuttimista sijoitettuna. Käytännössä oma kaiutin voi olla vaikka jokaisessa talon huoneessa vessaa myöden ja oman elämän soundtrack voi soida tauotta.

Multiroom

Multiroom

Älypuhelimen lisäksi kaiuttimia on mahdollista ohjata myös esimerkiksi Samsungin Gear S2 älykellolla, kunhan vaan lataa siihen Multiroom applikaation. Eipä olisi Ritari Ässäkään osannut kuvitella tällaisen olevan mahdollista Kitt-autolle kellonsa kautta jutellessaan…

Multiroom

Äänenlaatu

Entäs se äänenlaatu sitten? No sanotaan nyt vaikka, että ei ikinä uskoisi millaiset soundit irtoaa noinkin kompakteista kaiuttimista. Erona perinteisiin, äänen suoraan eteenpäin suuntaaviin kaiuttimiin, Wireless Audio kaiuttimet ympäröivät huoneen äänellä, jossa basso ja diskantti ovat tasapainossa. Kaiuttimen pyöreä muoto jakaa äänen tasaisesti joka suuntaan.

Multiroom

Multiroom-kaiuttimien avulla on nautiskeltu niin tositeevee ja musiikkiohjelmista kuin toimintaelokuvien pommien paukkeesta, kuunneltu lastenlauluja Youtubesta ja annettu raskaan rokin jytistä CD-levyiltä. Nyt testijakso alkaa olla lopuillaan ja alan kaivaa vallihautaa talon ympärille, minultahan ette näitä pois hae!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.