Metallisydän
Metallisydän

Samsung Multiroom – Voi jestas mitä vehkeitä!

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Meidän olohuoneen äänentoisto on kaivannut uusimista jo pidemmän aikaa. Ei entisessä kotiteatterisysteemissä tietenkään muuta vikaa ollut, kuin että se oli ikivanha ja toimi vähän miten sattui. Viimeisen vuoden verran siitä ei enää ollut käytössä muuta kuin bassokaiutin ja keskikaiutin, jotka toki toimivat satunnaisessa musiikin kuuntelussa jotenkuten, mutta eipä niiden kanssa elokuvien äänimaailmoista isommin päässyt nauttimaan…
Muutos tähän tuli kuin tilauksesta kun sain testikäyttöön Samsungilta muutaman uuden Wireless Audio 360 kaiuttimen, voi jestas sitä muutosta äänen laatuun, helppokäyttöisyyteen ja myös ulkonäköön.
Samsung Wireless Audio 360-kaiuttimia on kolmea kokoa, joista meille valitsin kaksi isointa R5-kaiutinta olohuoneeseen ja yhden keskikokoisen R3:n keittiöön. Nimensä mukaisesti kaiuttimet on langattomia (virtajohtoa lukuun ottamatta) ja ne yhdistetään äänilähteeseen wifin kautta. Liittäminen onnistuu kyllä myös bluetoothin kautta, jos kaiuttimen haluaa napata mukaan vaikka mökille, missä ei wifiä ole.

Kaiuttimet voi liittää useampaankin äänilähteeseen, meillä olohuoneen kaiuttimet on liitetty televisioon, jolloin televisiota katsellessa ääni kuuluu mahtavasti kahdesta surround-äänen muodostavasta 360-kaiuttimesta sekä Bluray-soittimeen, jonka kautta elokuvien äänet jytisevät komeasti kaiuttimista ja  CD-levyjen kuunteleminen on pitkästä aikaa nautintoa.

Mikä parasta, niin omani kuin Sarinkin kännykät on liitetty kaiuttimiin wifi-verkon kautta, joten esimerkiksi Spotifyn kuunteleminen onnistuu hienosti. Kännyköillä saa myös ohjailtua kaiuttimia miten haluaa ja vaikka siirrettyä äänen kuulumaan vain keittiön kaiuttimesta vaikkapa jääkaapille mentäessä. Aikamoinen ero vanhaan kotiteatterisysteemiin 😀

Muotoilu on tyylikäs ja moderni. Pyöreä muoto on paitsi hieno, myös perusteltu kaiuttimien 360-ominaisuuden vuoksi. Kaiuttimet nimittäin eivät suuntaa ääntä perinteisen kaiuttimen tavoin suoraan eteen, vaan tasaisesti kaikkiin suuntiin, minkä totisesti huomaa musiikkia kuunnellessa, ääni ikään kuin täyttää huoneen.

Samsung Multiroom-kaiuttimet voi liittää kännykkäsovelluksella (löytyy niin Androidille kuin IOS:llekin) isommaksi kokonaisuudeksi, esimerkiksi surround-kokoonpanoksi elokuvien katsomista varten, tai kuunnella musiikkia vaikka vain yhdestä tai kahdesta kaiuttimesta, miten vain haluaa. Seuraavana meikäläisellä on vielä hankintalistalla Soundbar-kaiutin jonka liittää samaan ketjuun ja viimeistellä kokonaisvaltainen äänimaailma elokuvien katsomista varten.

Kaiuttimia voi ohjailla paitsi matkapuhelinsovelluksella, myös kaiuttimen päälipinnassa olevilla hipaisunäppäimillä. Eipä tässä muuta voi sanoa, kuin Voi jestas mitä vehkeitä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.