Metallisydän
Metallisydän

Recover or don’t bother!

Kaupallinen yhteistyö: Gainomax

Palautuminen urheilusuorituksesta kestää jokaisella oman aikansa, toisilla palautumiseen menee pidempään, toisilla taas palautuminen on nopeampaa. Palautumiseen kuluva aika on toki yksilöllistä, mutta siihen voi myös itse vaikuttaa tietyillä asioilla. Hyvällä fyysisellä kunnolla, unen määrällä, oikeanlaisella ravinnolla ja esimerkiksi palautumisjuomalla on iso vaikutus palautuisen kestoon.

Mikä ihmeen palautusjuoma?

Palautusjuoma on heti urheilusuorituksen jälkeen nautittava juoma, joka sisältää hiilihydraatteja täyttämään tyhjentyneitä energiavarastoja ja proteiineja lihasten kasvumateriaaliksi.
Pelkkä proteiinijuoma harvoin riittää palautumisen tueksi, sillä samalla kun rasitetut lihakset kaipaavat rakennusainetta, ovat rankan urheilusuorituksen jälkeen kehon energiavarastot tyhjinä ja tarvitsevat kipeästi täydennystä. Raskaan treenin jälkeen onkin tärkeää että palautusjuomasta löytyy sekä proteiinia lihaksille, että hiilihydraattia täyttämään tyhjentyneet energiavarastot. Helpoin, nopein ja tehokkain tapa täydentää nämä molemmat tarpeet, on hörppiä herkullinen palautusjuoma kovan treenin jälkeen.

Gainomax Recovery on luonnollinen ja herkullinen valmis palautusjuoma, jonka voi heittää mukaan treenikassiin, minne ja milloin sitten onkin lähdössä treenaamaan. Sen 40 grammaa hiilihydraatteja täyttää sopivasti energiavarastoja ja 20 grammaa proteiinia antaa riittävästi rakennusainetta lihaksille, jotta rankasta treenistä palautuminen lähtee heti käyntiin. Kotona on sitten aikaa valmistaa terveellinen ja ravitseva ateria, jolla tehokas palautuminen viimeistellään ja varmistetaan että hikoileminen salilla ei mennyt hukkaan.

Gainomax

Ei pelkästään kuntosalille

Jostakin syystä palautusjuomat ja muut lisäravinteet yhdistetään vieläkin vahvasti kuntosalitreenaamiseen, vaikka niistä on ihan yhtä lailla hyötyä minkä tahansa urheilulajin harrastajalle. Jotenkin kevyenkin salitreenin jälkeen on luontevaa hörppiä palkkaria, mutta pitkän ja raskaan juoksulenkin jälkeen se ei välttämättä edes tule mieleen, Molemmissa tapauksissa palautusjuoma on kuitenkin ihan yhtä tarpeellinen.

Olipa lajina sitten salitreeni, juoksu, jääkiekko tai taitoluistelu, on raskaan treenin jälkeen palkkari enemmän kuin tarpeellinen. Tuskin kukaan haluaa harjoituksen tuloksen valuvan hukkaan vain siksi, että palautuminen ei ole riittävän nopeaa ja tehokasta.

Turvaa riittävä proteiinin saanti pitkin päivää

Kehityksen kannalta ihan yhtä tärkeää kuin palautuminen, on riittävä ja tasainen proteiinin saanti pitkin päivää. Ei isommin auta, vaikka energiatasot ladattaisiin täyteen harjoituksen jälkeen, jos ne päästetään sen jälkeen romahtamaan venyttämällä päivän ruokailujen välejä liian pitkiksi.
Suomalaisilla on hölmö tapa syödä aamupala, lounas ja päivällinen ja täyttää sitten niiden välit kahvilla ja pullalla, parhaassa tapauksessa ruisleivällä. Niistä ei isommin kuitenkaan proteiineja irtoa ja lihakset kuitenkin tarvitsisivat kehittyäkseen tasaisesti proteiinia pitkin päivää…

Päivän palavereissa sen kahvikupillisen seuraksi onkin hyvä valita vaikka proteiinipatukka pullasiivun tai voileivän sijaan. Gainomax proteiinipatukoista löytyy sopivasti energiaa jaksamaan raskaammatkin palaverit ja riittävästi proteiinia takaamaan tasainen proteiininsaanti pitkin päivää.
Proteiinipatukka ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto täydentämään päivän proteiinin saantia, mutta aika harva terveellinen välipala on yhtä helppo kuljettaa mukana paikkaan kuin paikkaan.

Mistä Gainomax löytyy?

Gainomax patukoita ja palautusjuomia löytyy lähes kaikkien päivittäistavarakauppojen hyllystä, että ei muuta kuin valitsemaan se juuri omiin tarkoitusperiin parhaiten sopiva vaihtoehto! Gainomaxin nettisivuilta löytyy lisää tietoa eri tuotteista ja niiden eroista.

Kommentit (4)

 1. Ponkala Jarno

  Gaimomaxiin on jonninlainen rakkaus, kokeiltu vaikka mitä heraa niin Gainomax rokkaa mulle parraiten ja on siinä sekin et kun kisasin 17 vuotta sitten niin sain ostettua spiritin tuotteet sponssi hintaan , Recoveryä ei oo enää mut tämä on säilynyt

 2. Kskfgojfj

  Paluu juurille? Seuraavak ohje miten päin käsipainoa pidetään käsissä? 🙂

  • Metallisydän

   Kokisitko sellaisen ohjeen tarpeelliseksi?

 3. Kielipolisi

  Huomasin kirjotusvirheen (Ganomax) avainsanassa.
  Hyvää talvea. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.