Rakkaat raskaat liikkeet

Kun on kesä ja helle ja salillakin vähintään yhtä kuuma kuin saunassa, niin mikäs sen hienompaa kuin lähteä tekemään oikein kunnon raskaita perusliikkeitä, kyykkyä ja mavea.
Onhan se hauista kiva pumppailla ja reidenojennuksia laitteissa tehdä pumppihakuisesti, mutta kyllä ne parhaat kiksit irtoaa niistä raskaimmista ja brutaaleimmista liikkeistä ja niillä myös erotellaan ne kuuluisat jyvät akanoista.
Kyykky- ja maastavetotreenissä on aivan erilainen lataus kuin muissa treeneissä ja sen tuntee jo kotona ennen treeniä. Tunne vahvistuu lämmittelysarjojen aikana ja on huipussaan ennen ensimmäistä kovaa sarjaa.

kyykky 1

Kyykystä on muodostunut yksi lempiliikkeistäni juuri sen raskauden ja haastavuuden vuoksi. Tanko tuntuu hartioilla raskaalta, mutta tukevalta. Jalkojen asento haetaan kohdalleen ja vedetään henkeä…

kyykky 2

Nautitaan tangon painosta ja aletaan kyykätä. Toisto toisen perään, puhtaasti selkä suorana ja alas asti. Jätetään ne pyllistelykyykyt ja vajaat toistot muille, niille jotka eivät halua tehdä asioita kunnolla ja keksivät tekosyitä. Tunnetaan se mahtava tunne reisissä ja pakaroissa, jonka vain raskaat kyykyt saavat aikaan, ja nautitaan.

kyykky 3

Sarjat tehdään loppuun asti, rutistetaan ylös hammasta purren ja silmissä sumeten. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun tanko on jäänyt varmistusrautoihin sarjan lopuksi, mutta sitä vartenhan häkki on, että voi turvallisesti hakea omia rajojaan ja hyvänä päivänä ylittää ne.
Vähintään yhtä mahtava liike kyykyn kanssa on maastaveto. Siinä on samanlaista itsensä ylittämistä kuin kyykyssä, mutta vietynä vielä hieman pidemmälle. Se konkretisoituu maastavedon ideassa, nostaa maasta niin paljon painoa kuin mahdollista.

mave 1

Se tunne, kun saat ennätyspainot nousemaan maasta puhtaalla tekniikalla, on ihan omaa luokkaansa. Seistessä selkä suorassa, paino käsillä, sen tuntee. Voiman tunteen. Ei väliä onko tangossa 100 kiloa vai 300, kunhan niitä omia rajoja on taas saatu vietyä hieman kauemmas. Aina sen ei tarvitse tarkoittaa edes ennätyspainoja, vaan esimerkiksi entistä puhtaampaa tekniikkaa. Kyllä sen tietää.

mave 3

Ja se tunne treenin lopuksi, palkkaria penkillä hörppien, hikiveden tippuessa nenänpäästä. Se vasta onkin jotain.

mave 4

Kommentit (3)
  1. Millaista vyötä metallisydän suosittelisi, kun hommaa ensimmäistä vyötä koskaan ? Salilta muutamia löytyy ja koitin, kyykyssä ja sjmv paljon paremmin kulki ja pitäisi varmaan hommata oma, on nuo salin sen verta elämää nähneitä.. Mutta on noita kovia ” painovöitä” ja noita hieman pehmeämpiä, tukeeko ne sitten yhtään ?

    1. Metallisydän
      12.7.2015, 09:03

      Kannattaa ostaa heti suoraan kunnon nahkainen tukeva vyö, toista ei sitten tarvikaan ostaa, koskaan. Mä olen oman vyöni ostanut noin 16 vuotta sitten ja se on edelleen lähes uuden veroinen…

  2. Mulla on ongelmana noissa raskaissa liikkeissä, että taju menee! Kyykyssä alkaa useasti sumeta silmät ja jos siinä vaiheessa ei istu lattialle niin sinne lentää. Todella ärsyttävää! Sykkeet hyppii jossain 200…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *