Raakakakulla rantakuntoon?

Oletko aina halunnut päästä hyvään kuntoon helposti? Laihtua vaivatta ja kasvattaa lihasmassaa sen kummemmin rehkimättä? Nyt se on mahdollista! Upouusi supersuosittu Raakakakulla rantakuntoon -dieetti auttaa sinut tavoitteeseesi ja ylikin! Kuukaudessa saavutat tavoitteesi oli se sitten mikä tahansa!

Samalla kun sinä laihdut ja lihasmassasi kasvaa, täyttää dieetti veroilmoituksesi ja ulkoiluttaa koirasi. Kuulostaako liian hyvältä? No sitä se onkin!

Herätkää nyt hyvät ihmiset tähän päivään ja unohtakaa kaikki superdieetit ja laihdutuspillerit! Se nyt vaan on sellanen juttu, että laihtuminen tai lihasmassan kasvattaminen ei ole helppoa eikä kumpikaan käy nopeasti ja vaivatta, ainakaan jos niitä ei tehdä terveyden kustannuksella.

Jos unohdetaan edeltävänkaltaiset höpöhöpömainospuheet, voidaan silti netistä löytää roppakaupalla menestystarinoita, kertomuksia siitä miten elämä on muuttunut ja miten on päästy siihen rantakuntoon, terveellisen ruokavalion avulla paino on pudonnut ja kovan treenin myötä pakarat pyöristyneet. Näitä kertomuksia yhdistää kuitenkin nimenomaan elämäntapamuutos, pitkä aikaväli ja omistautuminen. Mikään superdieetti, lyhyt tai pitkä, ei tuo pysyvää muutosta jos siihen ei liity kokonaisvaltainen elämäntapamuutos. Saman tien kannattaa unohtaa koko dieetti-sana ja keskittyä elämäntapaan. Dieetti loppuu aina joskus ja jos silloin palataan vanhoihin tapoihin, ei mene kauaa kun ollaan palattu myös vanhoihin mittoihin. Elämäntapamuutos puolestaan on pysyvä, jolloin myös vaikutukset ovat pysyviä.

Dieetin ja elämäntapamuutoksen erottaa paitsi kesto, myös intensiivisyys. Kenenkään ei voi kuvitella syövän loppuelämäänsä pelkkiä raakakakkuja saati sitten parsakaalia. Elämäntapamuutokseen kuuluu terveellisten, juuri itselle sopivien elämäntapojen opettelu ja niistä nauttiminen. Jos parsakaali maistuu paskalle, se maistuu paskalle myös vuoden päästä ja on vain luonnollista ettei kukaan jaksa niellä paskaa loputtomiin, jossain vaiheessa homma tulee tiensä päähän ja parsakaali vaihtuu pullaan.

Jos taas pullalle löytyy sellaisia vaihtoehtoja, joista ihan oikeasti tykkää, on heti paljon suurempi mahdollisuus pysyvään muutokseen. Raakakakuissa on ihan oikeastikin potentiaalia haastamaan pulla kahvipöydän koristeena, tekstin otsikko ei siis ole ihan pelkkää hölynpölyä…

Tärkein asia pysyvään elämäntapamuutokseen on kuitenkin oma halu. Paine muutokseen ei voi tulla ulkopuolelta, sen on lähdettävä itsestä. Heti alusta alkaen kannattaa kuitenkin hyväksyä se tosiasia, että tie ei tule olemaan lyhyt eikä helppo ja tuolle tielle kohti terveellisempiä elämäntapoja, parempaa oloa ja timmimpää kroppaa tulee kuulumaan myös alamäkiä. Kyse onkin siitä, kuka jaksaa lähteä aina uudelleen kipuamaan mäkeä ylös.

Kommentit (2)
  1. WORD! Varsinkin tuo viimeinen lause: ”Kyse onkin siitä, kuka jaksaa aina uudelleen lähteä kipuamaan tuota mäkeä ylös”.
    Itse aloitin viisi vuotta sitten salitreenin aivan tasan tarkkaan yhden syyn takia: että saisin painoa pudotettua. Pudotinkin parhaillaan 25kg, joista nyt on tullut 15 kiloa takaisin, mutta yksi asia jäi: salitreeni. Enkä voisi kuvitellakaan jääväni salilta pois, vaikka tällä hetkellä sitä rasvamassaa onkin vähän turhan paljon. Silti nautin siitä mitä teen, tykkään treenata ja saan mielihyvää myös terveellisistä ruoista.
    Nyt taas viikon Turkin loman jälkeen vaaka näyttelee semmoisia lukemia, että on aika jättää herkut pois. Aika lähteä siis taas kiipeämään tuota mäkeä uudelleen! 😉
    http://pudotus.blogspot.fi

  2. Oi vitsi mä rakastan sun tyyliä kirjoittaa eli asiat kerrotaan just niin kuin ne on eikä kaarrella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *