Porihalli – Porin kuntosalien kingi

Vuosien saatossa on tullut treenattua kohtalaisen monilla eri saleilla, osa on ollut melkoisia homeisia kellariloukkoja ja osa taas hienoja ja kiiltäviä pintaliitopaikkoja. Eniten olen treenannut ”kotisalillani” Friitalan Sprt Centerillä, josta kirjoittelin TÄÄLLÄ. Viimeaikoina on kuitenkin tullut treenattua enemmän ja enemmän saman ketjun pääsalilla Porihallilla. Friitala tuntuu edelleen kodilta, mutta Porihallillakin viihdyn erinomaisesti.
Nyt päätin tehdä pienen esittelykierroksen Porihallilla.

Kierros alkaa luonnollisesti aulasta josta löytyy vastaanottotiski. Kuvaushetkellä sali oli kiinni, joten aina hyväntuulinen ja palvelualtis henkilökunta puuttuu tiskin takaa. Aulassa on lisäksi pöytäryhmä jonka ääressä voi lukaista vaikka päivän sanomalehden.

Kun aulasta jatketaan eteenpäin, tulee vastaan käytävä, jonka vasemmalla puolella on erilaisia jumppasaleja. Jumppia on laidasta laitaan, on spinniä, pumppia, steppiä, combattia, zumbaa, balancea, attackia, cxworksia, kahvakuulaa, pilatesta, venyttelyä ja vaikka mitä. Uutena oma crossfitille tarkoitettu crosstreenisalinsa ja perällä muutama sulkapallo- ja sählykenttä. Ja löytyyhän Porihallilta oma seinäkiipeilyseinäkin.

Käytävän oikealta puolelta löytyykin sitten itse kuntosali, joka on jaettu kahteen osaan, ”laitepuoleen” ja ”vapaiden painojen puoleen”.
Aerobisia laitteita löytyy joka makuun juoksumatoista soutulaitteisiin ja erilaisiin crossareihin ja kuntopyöriin.
Itse laitevalikoima on todella laaja, laitteita on niin painopakallisia kuin levypainollisiakin.

Itselleni kovin tärkeä osuus, eli käsipainopuoli on hyvin laaja. Käsipainoja löytyy tasaisin parin kilon välein aina yli 60 kiloon asti.
Laitepuolen vastapainona on vapaiden painojen puoli, jossa on loistavat puitteet niin kyykky- penkki- ja mavetouhuihin kuin erilaisiin toiminnallisiin harjoitteisiin.
Porihallin henkilökunta on asiantuntevaa ja aina iloisella tuulella. Muutenkin tunnelma salilla on hyvä ja treenaamaan on aina mukava tulla. Toki negatiivisiakin puolia löytyy. Monista erilaisista jumppasaleista johtuen salilla on usein meteliä, milloin kuuluu minkäkin Zumban musiikit. Tosin antaa se omaankin treeniin lisää puhtia kun seinän takana olevasta jumppasalista kuuluu kannustava ”Jaksaa jaksaa!”

Toinen välillä itseäni häiritsevä seikka on ruuhka, joka on Porihallilla melkoinen tiettyyn aikaan päivästä. Kun on tottunut siihen, että oman treenin pystyy vetämään läpi suunnitellusti, saattaa pasmat mennä sekaisin kun jokin laite onkin varattuna kun sitä tarvitsisi. Siitäkin selviää ottamalla ituhippiä tukasta kiinni ja heittämällä pois laitteesta kysymällä reippaasti montako sarjaa toisella treenaajalla on jäljellä ja voiko siinä tehdä itse välissä.

Kommentit (10)
 1. Näköjään Porihalli on vähän muuttunut sitten vuoden 2006. 🙂

  1. Metallisydän
   18.5.2012, 05:50

   Onhan se kokenut melkoisen kasvojen kohotuksen tässä vuosien varrella 🙂

 2. Jos tykkäät käydä ihan tutustumismielessä tarkastamassa erilaisia saleja niin käyppä kattoon Porin kuntokeskus jos et oo aikasemmin poikennu. Ei voi kun suositella.

  1. Metallisydän
   18.5.2012, 05:51

   Oon Kuntokeskuksellakin vieraillut. On kyllä hyvä sali sekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *