Pohdintaa pikkujouluista

Suomalaiset ovat yleisesti ottaen humalahakuista kansaa. Harvemmin alkoholia juodaan sivistyneesti ja vain vähän. Useimmiten tarkoituksena on humaltua, tulla känniin. Jälkeenpäin sitten naureskellaan miten sitä tuli törttöiltyä, kenen kanssa tapeltua tai minne oksennettua. Hyvällä tuurilla ei kännitoilailuista muisteta mitään. Ja tämä on ihan normaalia, jopa hauskaa. Juomiselle suomalaiset harvemmin tarvitsevat sen kummempaa tekosyytä, syyksi riittää esimerkiksi ihan vaan että on perjantai.

Sitten on tietysti ne ”juhlapäivät” kun on PAKKO ryypätä. Eihän vappua, juhannusta tai uuttavuotta voi mitenkään juhlistaa muulla tavalla kuin vahvassa humalassa. Sinussa on selvästi jotain vikaa jos et ole juhannuksena kännissä ja polta persettäsi kiukaaseen.

Niin ja sitten on pikkujoulut. Niissä on vielä ihan omat käytöskoodinsa. Pikkujouluissa paitsi kuuluu olla kännissä, myös sanoa pomolle suorat sanat ja vähintään kähmiä työkaveria. Ja tämä on joidenkin mielestä ihan hyväksyttyä, onhan kyseessä pikkujoulut. Huh huh.

pikkujoulu_2

No, itse vietin viikonloppuna tämän vuoden ainoita pikkujouluja. Join sivistyneesti, en vetänyt känniä, en tapellut ja kähmin ainoastaan omaa rakastani.

 20131123_164528

Minulla oli hauskaa ja seuraava päiväkin oli täynnä mukavaa touhuamista perheen kanssa uimareissuineen ja ulkoiluineen. Niin mutta minä olen muutenkin outo, juhannuksenakin olin selvinpäin ja uusivuosi saattaa hyvin mennä samoissa merkeissä…

Kommentit (2)
 1. Markku Santala
  25.11.2013, 11:41

  Viime juhannuksena oltiin pojan kanssa ainoat punttisalilla, sekä aattona, että juhannuspäivänä – oli tilaa treenata.
  Pikkujouluissa olen ollut tasan kerran, 19 vuotiaana heppuna – se riitti sitä lajia.
  Etenkin kun en alkoholia käytä, aiheuttaa muuten kovasti ihmettelyä moinen – olen täten tosi outo tyyppi.

  1. Metallisydän
   25.11.2013, 16:11

   Monesti oon myös ollu ainoana salilla jouluna tai juhannuksena. Luksusta sekin on 🙂
   Itse käytän kyllä alkoholia sen pari kertaa vuodessa, mutta siitä kun olen ollut ”kunnolla kännissä” on jo vuosia aikaa. Lähipiiri jo tuntee mut ja tietää etten juurikaan juo, niiltä ei niinkään ihmettelyä tule mutta jotkut oudommat saattaa joskus hiukan ihmetellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *