Metallisydän
Metallisydän

Pihaprojekti vol. 3 – Vaikeuksien kautta voittoon!

Minulla alkoi kesäloma torstaina ja saman tien meidän tämän kesän pihaprojekti otti pari pykälää eteenpäin. Tähän mennessä oli purettu vanhaa terassia, kylvetty nurmikkoa tilalle ja rakennettu valokatetta jäljelle jääneen terassin suojaksi. Nyt oli tuon suojaisan terassin sisustuksen vuoro, mattoa ja sohvaa oli hankittava ja siinä kohdassa ne vaikeudet sitten alkoivat…

pihaprojekti

Sohvaa pala kerrallaan

Pari vuotta sitten hankittiin polyrottinkinen pöytäryhmä, joka on edelleen aivan uudenveroisessa kunnossa. Sen kaveriksi haluttiin nyt samaa tyyliä noudattava divaanisohva. Ihan millainen tahansa ei kuitenkaan kelvannut, vaan meillä oli selkeä ajatus millaisen haluamme ja sehän aiheutti hieman haastetta. Lopulta googlailun ja pienen kiertelyn jälkeen sopiva moduuleista kasattava divaanisohvakokonaisuus löytyi Askosta, eli ei muuta kuin Porin Askoon ostoksille.
Mutta mutta… Porin Askossa ei tietenkään ollut haluamastamme divaanikokonaisuudesta jäljellä enää kuin kaksi osaa, eikä lisää saanut tilattua. Selvittelyjen jälkeen ne lastattiin autoon ja Rauman Askosta varattiin kaksi seuraavaa osaa, jotka huristeltiin sieltä hakemaan torstaina töiden jälkeen. Jotta kokonaisuus olisi juuri haluamamme, puuttui vielä yksi kulmapala, joka onneksi löytyi Sarin työreissun yhteydessä Vantaan Askosta. Vihdoin sohva oli valmis ja juuri sellainen kuin halusimme.

Terassimaton metsästys

Seuraavaksi vuorossa oli terassimaton hankinta. Viime kesänä oli hankittu yksi viiden metrin mittainen, kaksi metriä leveä pätkä tummanharmaata terassimattoa. Nyt tarvittiin toinen samanlainen pätkä, ei siis muuta kuin samasta paikasta mattoa ostamaan mistä viimeksikin. Loppu. Lisää tulee joskus, jos tulee. No sepä kiva.
Seuraavassa paikassa oli kyllä kyseistä mattoa, mutta ei tietenkään samaa tummanharmaata väriä. Eikä kahdessa seuraavassakaan… Harkittiin jo koko maton uusiksi laittamista uudella värillä, mutta jotenkin tuo 10 metrin hankkiminen 5 metrin sijaan ei houkutellut ja tummanharmaa oli sitäpaitsi juuri se väri jonka halusimme. Ei vaaleanharmaa, ei antrasiitti, eikä todellakaan vihreä, vaan tummanharmaa.
Lopulta pelastus löytyi Porin Kodin Terrasta, mistä saatiin tarvittava määrän juuri oikeaa ja oikean väristä mattoa, suuri kiitos Tarja!

Pieni sävyero näyttää mattojen välillä olevan, kun toinen puoli on ehtinyt ulkona olla vuoden verran, mutta eiköhän tuo sävyero tasoitu käytössä kohtalaisen nopeasti.

Pihaprojekti jatkuu…

Nyt alkaa terassi pikkuhiljaa olla näiltä osin kunnossa, Sari luonnollisesti haluaa tyynyjä, kukkia, lamppuja ja vaikka mitä sisustetta… Pihaprojekti jatkuu vielä muiltakin osin, kaksi seuraavaa vaihetta on jo suunniteltu ja toteuttamista vaille valmiina. Välillä täytyy kuitenkin hiukan chillailla uudella terassilla, uudella sohvalla, uuden maton päällä 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.