Metallisydän
Metallisydän

Personal trainer – korvaamaton apu

Nyt kun fitness-buumi käy kuumimmillaan, myös personal trainer -palveluita tarjotaan jokaisella salilla ja muutenkin personal trainereita löytyy jokaisen nurkan takaa. Personal trainereissa on kuitenkin huimia eroja. Saa olla hyvin tarkkana että valitsee valtavasta tarjonnasta sen personal trainerin jolta löytyy ammattitaitoa, joka tietää mitä tekee. Millainen sitten on hyvä personal trainer?
Hyvä personal trainer tosiaan tietää mitä tekee, hyvällä personal trainerilla on vankka treenitausta ja mahdollisesti teoriaopintoja joiden kautta hän osaa opastaa myös asiakkaitaan oikeanlaisiin suorituksiin salilla. Hyvä personal trainer opastaa asiakastaan kädestä pitäen tekemään liikkeet oikein.

hilarious_gym_moments_caught_on_camera_640_18

Valmennuksen edetessä ja liikeratojen ollessa jo hallussa, hyvä personal trainer kannustaa asiakastaan ylittämään itsensä ja antamaan treeneissä kaikkensa. Hyvä personal trainer seuraa tarkasti treeniä ja toimii tarvittaessa varmistajana jotta asiakkaan on turvallista tehdä sarjat loppuun asti.

hilarious_gym_moments_caught_on_camera_640_41

Kun treenaaminen sujuu ja asiakas on omatoimisestikin oppinut treenaamaan kovaa, hyvä personal trainer seuraa asiakkaan treenitaivalta ohjaten asiakasta ylittämään itsensä kerran toisensa jälkeen ja viemään itsensä rajan yli avustaen ja kannustaen. Parhaimmillaan hyvä personal trainer saa asiakkaansa tuntemaan itsensä supersankariksi.

hilarious_gym_moments_caught_on_camera_640_12

Oletko sinä löytänyt hyvän personal trainerin? Millaisia kokemuksia (hyviä tai huonoja) teillä rakkaat lukijat on personal trainereista?

Kommentit (8)

 1. Milla Elo

  Minulla on kokemusta hyvästä personal trainerista. Hän opetti, neuvoi ja kannusti. Joka kerta harjoitteet oli erilaisia ja mielenkiintoisia. Opin valmennusjakson aikana PALJON treenaamisesta, ja opin ennen kaikkea valmentajan avulla luottamaan itseeni, et kyllä mä osaan ja pystyn! Hän opetti myös kuuntelemaan omaa kehoani, milloin treenata kovaa, milloin pitää himmata. Koskaan hän ei haukkunut, vaan ruokien kanssa tapahtuneiden repsahdusten suhteen antoi hyviä vinkkejä, miten toimia ensi kerralla, jottei repsahdusta tulisi.
  Nämä opit oli ihan korvaamattomia, sillä nykyään osaan treenata monipuolisemmin ja uskallan käyttää painojakin aiempaa reippaammin.

 2. rami lilja

  Tervehdys!
  hyvä postaus!
  Itselläni on etsinnässä syksyn pimeneviin päiviin rane, tuntuu vain että niitä ilmestyy kuin sieniä sateella, ja mitä hintoja! Toki ymmärrän että ammattilaisen pitänee saada ammattilaisen palkka, mutta itse yritän löytää kohtuu hintaisen & kohtaa tietävän. Hyvää kesää!

 3. MariA

  Nää kuvat on kyllä ihan parhaita! Tuon ensimmäisen kohdalla repesin ihan totaalisesti 🙂
  Itse en ole koskaan käyttänyt PT:n palveluita, en ole mikään kimpassa treenaaja muutenkaan, mutta tietenkin jos rahaa olisi ylimääräistä niin olisihan sitä kiva kokeilla.
  Pari kertaa olen hipsinyt nurkan taakse paahtamaan vipareitani, kun parin metrin päässä PT kertoi asiakkaalleen kuinka 90 prosenttia ihmisistä tekee viparit väärin. Ei siis varmasti ollut mikään vihjaus mulle, mutta kun tuli kauheat suorituspaineet 😀

 4. Helena

  Täällä yksi, jolla on kokemusta huonosta personal traineriksi kouluttautuvasta. Ehkä tuollakin voi jotain selittää, että on vasta kouluttautumassa, mutta kyllä opintojen loppusuoralla pitäisi jo jotain tietää – esim, ettei 1300kalorilla päivässä vaan oikein pysty treenaamaan tai tekemään oikeen mitään muutakaan.

 5. Sanna Latvala

  Mulla on tällä hetkellä elämäni kolmas Personal traineri. Ensimmäinen oli nainen, kenen kanssa treenaaminen oli vähän semmoista ”sipsuttelua” eikä mitään todellista treenaamista. Koulutustaustaa tällä PT:llä kyllä oli, mutta kykyä omistautua asiakkaaseen ei kyllä löytynyt ja hinta oli kaikenlisäksi aika kova!
  Toisen PT:n löysin ystäväni kautta ja hänen kanssaan treenasin reilun vuoden verran ja hänen tuellaan ja tsempillään sain painon putoamaan 75kg:stä 58kg:hen. Tämä PT myös laittoi säännöllisestä sähköpostia ja kyseli etenemistä jos minusta ei ollut kuulunut viikkoon tai kahteen. Olin erittäin tyytyväinen tähän mies PT:hen ja hän sai myös minusta treeneissä paljon irti!
  Nyt kun tavoitteena on enemmänkin lihasten hankkiminen ja kiinteytyminen niin päätin vaihtaa PT:tä enemmän kokeneempaan ja kisanneempaan henkilöön, kuka varmasti tietää kaiken lihaksen kasvatuksesta ja saa minut vietyä treeneissä äärirajoille! Ollaan nyt treenattu tämän uuden PT:n kanssa 2kk ja paino on kyllä noussut viisi kiloa, kun ruokaa on lisätty reilusti. Aluksi säikähdin sitä, että nytkö minusta taas tulee ylipainoinen pullero mutta alan pikkuhiljaa oppia ettei se lihas kasva päivittäisellä 1200 kalorimäärällä! 😉 Toinen PT sai kyllä painoni putoamaan, mutta kiinteytymistä en kropassa juuri huomannut. Nyt peilin edessä pullisteltaessa näkyy jo vähän selkälihaksia jne. ;D hihih!
  Personal trainerilla on todellakin väliä! Useimmiten kannattaa kuitenkin antaa 2-3kk aikaa että pääset ”juttuun” PT:n kanssa niin treenikin lähtee erilailla kulkemaan kun PT tietää sinun rajat ja mihin kykenet.
  Täältä voitte lukea ahdistuksestani PT:tä vaihtaessa: http://pudotus.blogspot.fi/2014/04/ahdistaa-ja-itkettaa.html

 6. Niina H

  Valitettavan totta on tuo, miten uusia personal trainereita ilmestyy kuin sieniä sateella.
  Itse olen ollut vuosia kiinnostunut PT’n hommista, monesti katsonut ja tutkaillut koulutuspuoltakin mutta aina homma on kaatunut koulutuksen hintaan. Keväällä päädyin mutkien kautta edulliselle, muutaman viikonlopun kestävälle koulutukselle josta ”valmistuu” personal traineriksi.
  Rehellisesti, en voi sanoa että olisin tuosta koulutuksesta oppinut mitään uutta. Toki pohjatietoa oli jo ennestään, joten se saattoi vaikuttaa, mutta tuon koulutuksen jälkeen aloin kyseenalaistamaan vielä enemmän PT-titteliä. Titteli ei tee kenestäkään hyvää henkilökohtaista valmentajaa, samoin kuin sen puuttuminen ei tarkoita henkilön osaamattomuutta.
  Toivoisin että ihmiset osaisivat kysellä valmentajaltaan asoita ja kyseenalaistaa ohjelmia, liikkeitä ja ruoka-aineita. Asiansa osaava valmentaja pystyy vastaamaan jokaiseen kysymykseen ja narinaan niin, että asiakas saa vastauksen jonka ymmärtää. Näistä ja tehokkaista yhteistreeneistä muodostuu se luottamus, joka on hyvän PT-suhteen edellytys.

 7. JMaria

  Komppaan aiempaa: nämä kuvat pudottavat kyllä aina. 😀
  Aiheesta: mä kaipasin asiantuntija-apua pariin spesifiin lajiin ts. olen sikäli ehkä epätyypillinen PT-asiakas, että tavoitteena ei ollut massankasvatus, kisailu tai edes laihdutus, vaan treenien järkevöittäminen ja viikkoaikataulun rakentaminen tasapainoiseksi. Omat lajini ovat vähän poikkeavia eli oman kuntosalin ”perus-PT:sta” ei olisi ollut apua ja täten pitkällisen etsinnän jälkeen päädyin yhteen yritykseen, josta katsottiin minulle paras henkilö. Olen ollut todella tyytyväinen. Oma PTni ei ole mikään ”piiskuri” ts. ei huuda räkä roiskuen vaan yhteistyömme perustuu keskusteluun. Halusin itse niin (osin rahasyistä), että tapaamme kerran kuussa ja hän on aina tehnyt ko. kerralle erilaisen treenin, jossa näkee myös edistymistäni, ja muuten treenaan sovittujen ohjelmien ja aikataulujen mukaan. Nyt kesä on mennyt vähän eri tavalla, mutta noin muuten laitan viikoittain raporttia, kysymyksiä jne, joita hän kommentoi. Oma ongelmani on ollut pitkälti se, että homma lähtee helposti lapasesta ts treenaan suhteessa liikaa (en välttämättä 4h päivässä, mutta intensiteetin suhteen), enkä nuku tarpeeksi tai pidä lepopäiviä. Olen saanut rentoutta tekemiseen ja oppinut, että joskus vähemmän on enemmän. En olisi myöskään ikinä tehnyt salilla sellaisia juttuja kuin nyt teen, vaan aiemmin poimin netistä jonkun valmiin ohjelman ja tein sen mukaan ilman sen suurempaa ideaa… Nyt on helppoa, kun noudattaa ohjeita ja kun treeni on tehty, lähtee kotiin. 😀
  Omalla PT:llani on paitsi fyssaritausta, niin myös parista eri urheilulajista ja menestyneestä joukkueesta fysiikkavalmentajakokemusta, ja itse kaipasin nimenomaan laajempaa näkemystä kuin parin viikon kirjekurssi, joita monet tuntuvat olevan (vähän kärjistäen). Aika lailla tarjontaa esim. pk-seudulla tuntuu olevan ja ihan kaikki tarjokkaat kyllä eivät vakuuta… Omalla salilla ei saa käyttää ulkopuolisia treenareita, eli treenaan oman PTni kanssa hänen salillaan. Itselläni on aika paljon pohjatietoja niin treenistä, ravitsemuksesta kuin ihmisen fysiologiasta, mutta on se silti eri asia, kun joku ammattilainen tarkastelee omaa tekemistä ja kokonaistilannetta ulkopuolisena.
  Itselleni tärkeää on se, että kemiat pelaavat yhteen. Esim. mietin, että jos se henkilö, jonka kanssa alunperin keskustelin ko. PT-yrityksessä tavoitteistani ym olisi tullut PT:kseni, en usko, että homma olisi toiminut. Nykyisen kanssa pelaa, koska on hoksannut, miten mun kanssa pitää toimia ja olen iloinen, että juuri hän valikoitui PT:kseni. Voi olla, että jos omat ”tavoitteeni” jossain vaiheessa muuttuvat, pitää etsiä joku uusi henkilö avuksi, mutta toistaiseksi halusin ehdottomasti jatkaa nykyisen kanssa sopimusta, vaikka tämän pitikin olla vain puolen vuoden kokeilu. 🙂

 8. Mirka

  Pakko kommentoida, koska mulla on niin huvittava pt-kokemus. Olen siis käynyt salilla noin 15 vuotta, tosin en treenaa erityisen tavoitteellisesti ja välissä on ollut pitkiäkin taukoja. Silti sali ei missään nimessä ole mikään vieras paikka.
  No, ostin kortin Elixiaan. Hintaan kuului kaksi pt-tapaamista. Ensimmäisessä ohjelman teko ja toisessa päivitys. Varasin ajan siksi kun kuului hintaan, kovat odotukset ei olleet lähtökohtaisestikaan. Silti lopputulos huvitti: lämmittelynä 30 min pyöräily, itse treeni koostui kolmesta kahvakuulaliikkeestä. Ja that’s it. Kerroin kyllä käyväni salilla 2-4 kertaa viikossa, silti vissiin olisi pitänyt näitä kolmea kahvakuulaliikettä toistaa joka kerta 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.