Personal trainer – korvaamaton apu

Nyt kun fitness-buumi käy kuumimmillaan, myös personal trainer -palveluita tarjotaan jokaisella salilla ja muutenkin personal trainereita löytyy jokaisen nurkan takaa. Personal trainereissa on kuitenkin huimia eroja. Saa olla hyvin tarkkana että valitsee valtavasta tarjonnasta sen personal trainerin jolta löytyy ammattitaitoa, joka tietää mitä tekee. Millainen sitten on hyvä personal trainer?
Hyvä personal trainer tosiaan tietää mitä tekee, hyvällä personal trainerilla on vankka treenitausta ja mahdollisesti teoriaopintoja joiden kautta hän osaa opastaa myös asiakkaitaan oikeanlaisiin suorituksiin salilla. Hyvä personal trainer opastaa asiakastaan kädestä pitäen tekemään liikkeet oikein.

Valmennuksen edetessä ja liikeratojen ollessa jo hallussa, hyvä personal trainer kannustaa asiakastaan ylittämään itsensä ja antamaan treeneissä kaikkensa. Hyvä personal trainer seuraa tarkasti treeniä ja toimii tarvittaessa varmistajana jotta asiakkaan on turvallista tehdä sarjat loppuun asti.

Kun treenaaminen sujuu ja asiakas on omatoimisestikin oppinut treenaamaan kovaa, hyvä personal trainer seuraa asiakkaan treenitaivalta ohjaten asiakasta ylittämään itsensä kerran toisensa jälkeen ja viemään itsensä rajan yli avustaen ja kannustaen. Parhaimmillaan hyvä personal trainer saa asiakkaansa tuntemaan itsensä supersankariksi.

Oletko sinä löytänyt hyvän personal trainerin? Millaisia kokemuksia (hyviä tai huonoja) teillä rakkaat lukijat on personal trainereista?

Kommentit (8)
  1. Minulla on kokemusta hyvästä personal trainerista. Hän opetti, neuvoi ja kannusti. Joka kerta harjoitteet oli erilaisia ja mielenkiintoisia. Opin valmennusjakson aikana PALJON treenaamisesta, ja opin ennen kaikkea valmentajan avulla luottamaan itseeni, et kyllä mä osaan ja pystyn! Hän opetti myös kuuntelemaan omaa kehoani, milloin treenata kovaa, milloin pitää himmata. Koskaan hän ei haukkunut, vaan ruokien kanssa tapahtuneiden repsahdusten suhteen antoi hyviä vinkkejä, miten toimia ensi kerralla, jottei repsahdusta tulisi.
    Nämä opit oli ihan korvaamattomia, sillä nykyään osaan treenata monipuolisemmin ja uskallan käyttää painojakin aiempaa reippaammin.

  2. Tervehdys!
    hyvä postaus!
    Itselläni on etsinnässä syksyn pimeneviin päiviin rane, tuntuu vain että niitä ilmestyy kuin sieniä sateella, ja mitä hintoja! Toki ymmärrän että ammattilaisen pitänee saada ammattilaisen palkka, mutta itse yritän löytää kohtuu hintaisen & kohtaa tietävän. Hyvää kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *