Metallisydän
Metallisydän

Perheenisän rokkihetki

Seitsemän vuoden odotus on päättynyt, suosikkibändini Maj Karma on vihdoin julkaissut uuden levyn Peltisydän. Omat suosikkini Maj Karman levyistä sijoittuvat aikaan ennen viimeisintä nimenmuutosta, aikaan jolloin bändin nimi oli vielä Maj Karman Kauniit Kuvat (bändi on kerran aiemminkin muuttanut nimeään). Peltisydäntä odotin pelonsekaisella innostuksella, toivoin sen olevan paluuta vanhaan,  suuren suosikkini Metallisydämen räyhäkkääseen raskaaseen tunnelmaan, mutta osittain pelkäsin sen jatkavan viimeisimmän Salaman innotonta mitäänsanomattomuutta.
Vaikka Metalliprinsessa onkin valveutunut musiikin ystävä ja valitsee levyhyllystä ennemmin Mokomaa kuin Ti-Ti-Nallea, oli Maj Karman uutuus sellainen levy, johon isi halusi tutustua ensin ihan rauhassa. Kuten perheelliset tietävät, sellaisia hetkiä ei liiemmälti ole lapsiperheen arjessa tarjolla ja niinpä tämä perheenisä nappasi oman rokkihetkensä pikkuisen mennessä päiväunille. Luurit päähän, selälleen lattialle leikkien keskelle ja rokki soimaan!

20160205_190159

Heti levyn ensimmäiset sekunnit saivat kylmät väreet kulkemaan pitkin kehoa, tällä tavalla ei voi alkaa kuin helvetin hyvä levy! (Ja samalla levyn ensimmäinen biisi Sotaa ei tule on selvä keikan aloitusbiisi). Kylmät väreet ei suinkaan loppuneet siihen, vaan niitä kulki kehon läpi monien muidenkin levyn biisien kohdalla. Peltisydän ja Puumiekka ovat helvetin hienoja biisejä, Pelastakaa lapset ja Telekineesi (vaikkakin Tauno-sensuroituna levyversiona) puolestaan melkoisia jyriä.
Kaikkein hienointa koko levyssä oli kuitenkin huomata vanhan kunnon Maj Karman Kauniiden Kuvien tehneen paluun. Kasvaneena, kehittyneenä uutena itsenään, mutta silti. Ylpön huutolaulu yhdistettynä Häiriön riffeihin, huh jumalauta! Vielä kun keikalla saataisiin nähdä Savolaisen legendaarinen rumpusoolo…

20160205_173049

En tiedä haenko viitteitä ihan vaan omasta päästäni, mutta jotenkin koen Peltisydämen ikään kuin oman suuren suosikkini Metallisydämen ”sisarlevyksi”, paitsi nimensä puolesta, myös tunnelmansa osalta. Salaliittoteoreetikkona olen varma että myöskään Sydän hakkaa miljoonaa -biisissä ei ole vain sattumalta mainittu nimeltä bändin ensimmäistä levyä ja koen myös kansikuvassa olevan Ylpön nahkahameen tietynlaisena viitteenä Maj Karman alkuvuosiin kaapuineen kaikkineen. Uskon vahvasti löytäväni vielä lisää ei niin selviä viitteitä menneeseen kun levyn kuuntelukerrat lisääntyvät… No ainakaan tällä kertaa ei tarvitse olla salapoliisi löytääkseen levyn kansiin piilotetun maagisen Karmaluvun 54…
Yhteenvetona perheeisän rokkihetken fiiliksistä: Maj Karma on tullut takaisin väkevämpänä kuin koskaan. Uusi levy jyrää alleen pari edellistä ja lunastaa kirkkaasti paikkansa Karma-levyjen kärjestä, Metallisydämen rinnalta.
Odottaminen ei kuitenkaan päättynyt tähän, nyt odotetaan kuumeisesti keikoille (kyllä, monikko!) pääsyä!

Kommentit (4)

 1. Katjah78

  Kiitos, kun kerroit!! Rakastan Maj Karmaa <3

  1. Seppo

   Vieläkö tätä juntti musaa tehdään?

   1. Metallisydän

    Onneksi musiikkia on niin monenlaista, jokainen löytää mieleistään 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *